Rune Gokstad og Øystein Bache:

- Gir oss før det blir guffen stemmning

Duoen har ledet NRK-programmet «Julenøtter» i 11 år. Vennskapet strekker seg derimot over fire tiår.

PERLEVENNER: Øystein Bache og Rune Gokstad har vært nære venner i snart fire tiår. Foto: Se og Hør
PERLEVENNER: Øystein Bache og Rune Gokstad har vært nære venner i snart fire tiår. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert

«Julenøtter» med Øystein Bache (62) og Rune Gokstad (64) er et samlingspunkt for svært mange familier i julen. Programmet som har gått på TV-skjermen siden 1992 er en fast juletradisjon å regne.

Duoen overtok stafettpinnen i 2011, etter at Roald Øyen hadde ledet det tradisjonsrike NRK-programmet siden oppstarten på tidlig nittitallet.

Selv om Bache og Gokstad har ledet det familievennlige programmet i hele 11 år, har de også flere samarbeid å skimte med. Begge har hatt et lengre ansettelsesforhold i NRK, og er kanskje spesielt kjent fra humorprogrammer som «Egentlig», «Øystein og meg,» samt reiseserien «Team Bachstad.»

Rune Gokstad ble også tildelt Leonardstatuetten i 2010 - året før de overtok det ærefulle oppdraget med å lose nordmenn trygt gjennom romjula.

RØPER DETALJ: Markus Neby avslørte en detalj fra «24-stjerners julekalender» da han gjestet «Kvelden før kvelden» på NRK. Video: NRK Vis mer

I et nytt intervju med nettstedet klikk, åpner de opp om vennskapet sitt, og forteller at de muligens har sett mer av verden sammen med hverandre enn kvinnene de faktisk er gift med.

Studerte juss og kriminologi

Selv om de har ledet mange reiseprogram, hvor de har fått vist verdens kriker og kroker, er det fortsatt et sted de enda ikke har laget et innslag om - grunnet familiære omstendigheter.

– Jeg har veldig lyst til å lage en sending fra Roma, men det kan vi ikke gjøre siden Rune ikke har vært der med sin kone ennå. Så vi må vente til de har vært der, ler Øystein.

Selv om samarbeidene strekker seg over flere tiår, strekker vennskapet seg enda lenger. Deres veier krysset hverandre allerede i studietiden, hvor ingen av dem hadde planlagt en utdannelse eller karrierevei innenfor underholdning.

ASKEPOTT: Nå kommer det en restaurert versjon med ny fortellerstemme, med ingen ringere enn skuespiller Nils Vog. Video: Platekompaniet Vis mer

De studerte nemlig kriminologi og juss - men det var først da de begynte å jobbe sammen i studentrevyen de heller valgte å ettergå en karriere innenfor medier og underholdning.

Deretter gikk det slag i slag for duoen, som så startet TV-programmer som «Egentlig», «Øystein og meg», «Akkurat nå» og «Den store klassefesten».

NÆRE VENNER: Nøttegeneralene Rune Gokstad og Øystein Bache. Foto: Anders Grønneberg
NÆRE VENNER: Nøttegeneralene Rune Gokstad og Øystein Bache. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Ikke kranglet på 40 år

Selv om de nå kan feire hele fire tiår som nære venner, innrømmer de at de aldri har gått tom for samtaleemner, samt at vennskapet ikke har vært preget av noe særlige konflikter.

– De kan du telle på én hånd. Vi har aldri blitt uvenner. Vi har vært i situasjoner hvor vi har vært uenige og hatt forskjellige innfallsvinkler. Det er som regel i pressede situasjoner hvor vi har vært på reise, men vi gir oss før det blir guffen stemning, understreker Gokstad.

KJENDISTUNGT: Vi finner både etablerte filmstjerner og mindre erfarne skuespillere på rollelista til «Tre nøtter til Askepott», som kommer på kino 12. november 2021. Video: Rød Løper/Nordisk Film Norge Vis mer

For som regel skjønner Rune at han tar feil, spøker Øystein.

LES OGSÅ: Tar forholdet et steg videre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer