Ashley Cain:

Gir oppdatering om kreftsyk datter (5 md.)

- I dag var den klart største dagen i livet vårt.

LEUKEMI: Den tidligere fotballspilleren og realityprofilen Ashley Thomas Cains fem måneder gamle datter er diagnostisert med leukemi. Nå deler han imidlertid en gladnyhet om den vesle datteren, som han har med kjæresten Safiyya Vorajee. Foto: mrashleycain / Instagram
LEUKEMI: Den tidligere fotballspilleren og realityprofilen Ashley Thomas Cains fem måneder gamle datter er diagnostisert med leukemi. Nå deler han imidlertid en gladnyhet om den vesle datteren, som han har med kjæresten Safiyya Vorajee. Foto: mrashleycain / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært noen tøffe måneder for den tidligere fotballspilleren Ashley Thomas Cain (30), også kjent fra «Ex on the Beach» og MTV-serien «The Challenge», etter at hans nyfødte datter ble diagnotisert med leukemi.

Ifølge Lommelegen er leukemi, som også kalles blodkreft, kreft i vevene i kroppen som lager blodceller, inkludert beinmargen og lymfesystemet.

Det var i oktober i fjor at Cain meddelte den triste nyheten på Instagram. Den gang beskrev han datterens kreftnyhet som det mest opprørende, skremmende og hjerteskjærende han hadde opplevd.

«Jeg fant ut at min vakre datter Azaylia Diamond Cain, ble diagnostisert med en veldig sjelden aggressiv form for leukemi, som har ført til mange komplikasjoner», var blant det han skrev.

STOLTE: Michael Bublé og kona Luisana Lopilatos, holdt nylig en direktesending på Instagram, hvor den tidligere kreftsyke sønnen deres, Noah, dukket opp. Reporter: Christian Wehus. Video: @Michael Bublé. Vis mer

Deler gladnyhet

Nå, tre måneder senere, deler han en ny oppdatering om den vesle datteren som nå er fem måneder gammel. På Instagram kommer det frem at datteren skal gjennomgå en stamcelletransplantasjon.

Det melder blant andre Us Weekly.

«I dag var den klart største dagen i livet vårt. En dag vi har håpet på, ønsket og bedt om. Dagen Azaylia fikk sin stamcelletransplantasjon, og begynner på den tøffeste reisen man kan tenke seg for å redde det dyrebare livet sitt», skriver 30-åringen innledningsvis til flere bilder av dattera på Birmingham Children's Hospital i England.

«Vi tror på deg, prinsessen. Du er sterk, mektig og modig og gud er med deg. Du klarer dette», fortsetter han.

Ifølge Kreftforeningen innebærer en stamcelletransplantasjon, også kalt beinmargstransplantasjon, at man ødelegger kroppens egne stamceller, og deretter fyller på med friske stamceller fra en donor. Allogen stamcelletransplantasjon gjøres blant annet ved leukemi hos voksne og barn.

Ved denne type behandling får pasienten stamceller fra en donor, og transplantasjonen innledes med en så kraftig cellegiftbehandling at de fleste bloddannende stamcellene dør. Deretter overføres det friske stamceller fra donoren. Selve transplantasjonen foregår som en blodoverføring.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

Prøver å være sterke

Dagen i forveien takket Cain fansen sin for den overveldende støtten familien hadde fått etter å ha funnet en passende donor til datteren.

«Det er vanskelig å sette ord på hvor takknemlige vi er for alle som støtter, deler og registrerer seg for å være donor og redde Azaylias liv. Etter Azaylias andre runde med cellegift ble vi imidlertid informert om at hun hadde fått et tilbakefall, og at leukemien hadde kommet tilbake, skrev han videre, og la til:

«Dette framhever hvor aggressiv kreften hennes er, og viser hvor viktig denne transplantasjonen vil være».

Videre skrev den tidligere fotballstjernen at prosessen med stamcelletransplantasjonen vil kunne ta mellom fire og ni måneder. Cain var også åpen om at de hadde mottatt noen dårlige nyheter.

Cain skrev at de hadde blitt fortalt at på grunn av alderen og kreftens aggressivitet, er datteren i høyrisikogruppen for komplikasjoner knyttet til stamcelletransplantasjonen.

«Men vi gjør vårt beste for å være sterke og positive for datteren vår. Hun kom seg forbi den første fasen av behandlingen mot alle odds, og vi tror virkelig at hun vil gjøre det samme denne gangen. Hun er en kriger, hun vil klare dette og vi vil være ved hennes side hvert steg på veien», fortsatte han.

KLUMP: Programlederen ble bedt om å sjekke en kul på halsen. Foto/video: Victoria Price / AP / Instagram Vis mer

Datteren forandret livet hans

Det var i august i fjor at Cain og kjæresten Saifyya Vorajee ble foreldre for første gang.

Den gang delte førstnevnte et innlegg på Instagram som viste flere bilder av den nyfødte datteren.

«Det finnes ingen ord som kan beskrive denne følelsen. Hun har åpnet nye dører til livet og hjertet mitt. Jeg kan bokstavelig talt se på henne hele dagen og holde henne i armene mine», skrev han, og fortsatte:

«Men hovedsakelig vil jeg alltid være der for henne som pappa, vennen hennes og hennes fortrolige. Pappa elsker deg, baby. Du har forandret livet mitt».

LES OGSÅ: Denne detaljen vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer