«God Kveld Norge» fyller 20 år:

- Gir meg ikke før TV 2 ber meg

Travle Dorthe Skappel (54) venter spent på sitt tredje barnebarn, men har ingen planer om å forlate programlederstolen.

TV-VETERAN: Denne helga fyller «God Kveld Norge» 20 år. Dorthe Skappel (54) har ledet programmet helt fra den spede begynnelsen, og er ikke lei. Her fra TV 2s høstlansering tidligere i uka. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TV-VETERAN: Denne helga fyller «God Kveld Norge» 20 år. Dorthe Skappel (54) har ledet programmet helt fra den spede begynnelsen, og er ikke lei. Her fra TV 2s høstlansering tidligere i uka. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

KLINGENBERG KINO: 20 år med fest, fart og kjendiseri. Hvem er sammen med hvem? Hvor er den beste festen? Hva hviskes det om på byen?

Dorthe Skappel (54) har siden 1997 ledet 762 utgaver av lørdagsmagasinet «God Kveld Norge» på TV 2, og har gjennom årenes løp tatt for seg utallige historier involverende norske kjendiser og og mediepersonligheter.

DEN GANG DA: Dorthe Skappel som relativt fersk «God Kveld Norge»-programleder i 1998. Foto: Per Løchen / NTB Scanpix
DEN GANG DA: Dorthe Skappel som relativt fersk «God Kveld Norge»-programleder i 1998. Foto: Per Løchen / NTB Scanpix Vis mer

Tidligere denne uka lanserte kanalen sitt program for høsten, og en ny sesong med Skappel i førersetet var en selvsagt post på programmet. Konferansier Øyvind Mund overrakte den ubeseirede tv-dronninga blomster for å markere 20-årsjubileet.

- Det er jo helt fantastisk at jeg har fått lov til å holde på så lenge, så jeg er bare evig takknemlig, forteller Skappel til Dagbladet etter at høstens programmer på den private kanalen er lansert.

Gallionsfigur

Hun var 34 år da det populære kjendisprogrammet startet opp på slutten av forrige århundre. Mange husker kanskje hennes lekre kjoler, myke stemme og gode fortellerevne.

For mange er hun et fast innslag på lørdagskvelden, men Skappel mener selv at det er teamet bak som står for suksessen.

I KJENT STIL: Dorthe Skappel ledet Gullruten-utdelingen fra 1999 til 2012 - og sørget alltid for glitter og glamour. Her med hest på scenen i 2006. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
I KJENT STIL: Dorthe Skappel ledet Gullruten-utdelingen fra 1999 til 2012 - og sørget alltid for glitter og glamour. Her med hest på scenen i 2006. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

- Det er veldig stas at det har gått så bra. I bunn og grunn er jeg bare en gallionsfigur for de flinke folka bak. Jeg er helt sikker på at det er takket være alle menneskene som de siste 20 åra har gjort sitt ytterste for at programmet skal holde koken, som vi kan takke for dette, forklarer programlederen.

På spørsmål om hva hun husker best fra de to siste tiåra, svarer Skappel at hun ofte husker det som har skjedd aller nyligst best. Feilskjær og tabber (ikke at det er mange av dem) har også satt seg i hukommelsen.

- Vær grei med alle

Hun sitter derimot igjen med mye lærdom etter å ha ledet landet gjennom ukas største kjendisnyheter i over 700 episoder.

Lærdom som enkelt kan anvendes av alle yrkesgrupper der ute.

- Jeg husker godt at Jan Thomas for første gang kom inn til TV 2, med håpefulle øyne, etter å ha flyttet hjem fra Hollywood. Det er vel rundt 15 år siden, og i dag har han blitt kjempestor. Sist i går hadde jeg et møte med ham, forteller hun og fortsetter:

- Lærdommen jeg har tatt til meg, er at man skal behandle folk ordentlig. Jeg har sett folk komme inn i loopen siden 1990-tallet, og de forsvinner ikke. Derfor bør man alltid være grei med de man møter, sier Skappel og smiler.

PUPPESNAKK: Overfor programleder Stian Blipp (27) røper programleder Dorthe Skappel (54) årsaken til hvorfor hun fjernet silikonen fra brystene: Robbie Williams. Video: TV 2 Vis mer

- Gått sport i å holde ut

Fra scenen under høstens programlansering forteller tv-dronninga at hun enkelte ganger har blitt spurt om hun ikke er for gammel til å lede programmet. Skappel avkrefter ikke at en oppsigelse ligger i kortene for henne i nær framtid.

- Det er helt umulig å si hvor lenge programmet holder med meg i førersetet. Jeg tar et år av gangen, så får vi se. Det har nesten begynt å gå litt sport i å holde ut, så nå blir det spennende å se hvor lenge jeg får bli, forteller hun og utdyper:

MANGE SPRELL: Dorthe Skappel fikk mye oppmerksomhet da hun klinte til med Lene Nystrøm under et intervju i 2003. Foto: TV 2
MANGE SPRELL: Dorthe Skappel fikk mye oppmerksomhet da hun klinte til med Lene Nystrøm under et intervju i 2003. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg har funnet ut at jeg ikke gir meg før TV 2 ber meg om det. Jeg er så fornøyd med det jeg holder på med. Parallelt med dette driver jeg jo også et selskap med mannen og døtrene mine, som jeg brenner intenst for.

Skappel refererer til strikkeprosjektene sine. Tirsdag har hun på seg en lang, rosa cardigan fra egen kolleksjon, men vil ikke røpe om det er noe fra en eventuell ny strikkebok.

Elsker å være bestemor

Denne sommeren har 54-åringen brukt på hytta, for å lade opp til en ny sesong av «God Kveld Norge». Hun har derimot ikke vært alene der. Skappel er allerede bestemor til til to små jenter, og et tredje barnebarn er på vei.

- Livet er veldig hyggelig om dagen. Jeg koser meg med de små, og gleder meg til nok et tilskudd. Jeg er ofte på besøk, og de er hos meg, forteller hun.

Dorthes datter Maria er gift med Andreas Holzweiler, og kunngjorde tidligere i sommer at hun var gravid for tredje gang. Det er foreløpig ikke kjent når hun har termin.

Hvorvidt Skappel sitter i «God kveld»-stolen når barnebarna er store nok til å følge bestemor på tv, gjenstår bare å se.

LES OGSÅ: Dorthe Skappel har vurdert å slutte mange ganger.

NYGIFT: Torsdag reiste Dorthe Skappel til London for å intervjue Brad Pitt i forbindelse med lanseringen av hans nye film «Fury». Hun la imidlertid ikke merke til gifteringen superstjerna nettopp hadde fått på fingeren. Video: TV 2 Vis mer