ANKER: Madonna har nå anket adopsjonsdommen hun fikk fredag.  Foto: All Over Press
ANKER: Madonna har nå anket adopsjonsdommen hun fikk fredag. Foto: All Over PressVis mer

Gir ikke opp adoptivdrømmen

Madonna har anket dommen som sa at hun ikke fikk adoptere lille Mercy James...

SEHER.NO: Fredag ble det kjent at en afrikansk domstol har avgjort at Madonna (50) ikke får lov til å adoptere malawiske Mercy James (4), slik som planlagt.

Popstjernen har lenge ønsket seg et adoptivbarn til, og håpet å skaffe en listen søster til David Banda (4), som hun adopterte fra samme land i 2006.

Men fredag så det ut til at adoptivdrømmen ville bli knust for popdronningen, da dommer Esmie Chondo avslo Madonnas søknad.

Blant annet mente Chondo at det kunne skape problemer med pedofili hvis folk bare kunne få "komme inn i landet og ta med seg barn".

- Det er fristende å si ja, i håp om at i det minste ett barn får hjelp. Men ved å se bort fra de reglene som skal trygge våre barn i denne ene saken, risikerer domstolen faktisk å legge til rette for menneskehandel i andre saker. Derfor må jeg avslå Madonnas søknad, sa dommeren.

Det at Madonna heller ikke er bosatt i Malawi var også en av årsakene til at hun ikke fikk lov til å adoptere lille Mercy James.

Ifølge reglene må en person som skal adoptere ha bodd i landet i minst 18 måneder før adopsjonsprosessen kan settes igang. Denne regelen har kommet i etterkant av Madonnas adopsjon av David Banda.

Likevel nekter popstjernen å gi opp kampen, og skal ha anket dommen på stedet.

- Etter instruksjoner fra min klient ble anken innlevert nå i ettermiddag, forteller popdronningens advokat, Alan Chinula.

Mange har reagert på at Madonna skulle få lov til å adoptere nok et afrikansk barn. Og flere malawiske borgerrettsgrupper mente at hun kun fikk adoptere som følge av sin enorme kjendisstatus.

Malawis kvinne- og barneminister, Anna Kachikho, sier imidlertid at hun ikke kan se noe galt i at Madonna skal få adoptere.

- Jeg kan ikke se hva som er galt i at Madonna tar et barn som hennes eget. Hun har ikke brukt noen bakdør for å få det til.

Popstjernen håper nå at saken skal bli tatt opp igjen og avgjort i hennes favør. Fra før av har hun datteren Lourdes (12) med ekskjæresten Carlos Leon, sønnen Rocco (8) fra ekteskapet med Guy Richie, samt adoptivsønnen David Banda (4).

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Dette er tyveri!