Aviciis manager:

Gir et annet bilde av Aviciis liv

Tidligere manager Arash Pournouri fikk kritikk etter artistens bortgang. Nå snakker han ut.

FORTELLER SIN VERSJON: Arash Pournouri var Avicii (bildet) sin manager fram til 2016. Via dokumentaren «Avicii: True Stories», får man et inntrykk av at manageren presset artisten hardt. Nå forteller han at han mener dokumentaren er misvisende. Foto: NTB scanpix
FORTELLER SIN VERSJON: Arash Pournouri var Avicii (bildet) sin manager fram til 2016. Via dokumentaren «Avicii: True Stories», får man et inntrykk av at manageren presset artisten hardt. Nå forteller han at han mener dokumentaren er misvisende. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av april kom den tragiske nyheten om av den svenske artisten Avicii var død, bare 28 år gammel. Tim Bergling, som han het, døde i Omans hovedstad Muscat.

I dokumentaren «Avicii: True Stories», som ble sluppet på Netflix i oktober i fjor, var artisten åpen om sine problemer med sin fysiske og psykiske helse.

Man får blant annet se hvordan hans tidligere manager, svensk-iranske Arash «Ash» Pournouri (37), overtaler Avicii til å opptre bare timer etter en alvorlig operasjon.

Artisten gir flere ganger uttrykk for at han er utmattet, noe han prøver å få apparatet rundt seg til å forstå. Likevel får man inntrykk av at managementet presser ham videre.

Kritikken har derfor haglet mot hans tidligere manager etter dødsfallet, der flere har anklaget Ash Pournouri for å ha presset ham til randen, ifølge Expressen.

Nå forteller 37-åringen sin versjon i et lengre intervju med magasinet GQ.

KRITISK: Arash Pournouri mener at dokumentaren «Avicii: True Stories» er misvisende. Foto: NTB scanpix
KRITISK: Arash Pournouri mener at dokumentaren «Avicii: True Stories» er misvisende. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Visste ingenting

Ash Pournouri, som var Aviciis manager fram til 2016, hevder at han og resten av teamet hans ikke var kjent med artistens problemer med alkohol og piller. I intervjuet forklarer manageren at han mener at dokumentaren er misvisende, og at han selv ikke hadde gitt godkjenning for å være en del av den.

Han hevder at flere av klippene er gamle, og at de skal ha blitt filmet lenge før han fikk vite om artistens problemer.

- Jeg var ekstremt frustrert over menneskene nær ham, som trodde at de beskyttet ham ved å ikke fortelle oss hvor alvorlig det var ved forskjellige anledninger, og som trodde det var privat og at vi ikke kunne gjøre noe, sier Pournouri til GQ.

DØDE: Den svenske artisten Avicii, hvis egentlige navn er Tim Bergling, døde 20. april 2018, under en reise til Oman. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

37-åringen hevder at han fikk vite om artistens bruk av piller først i november 2014, og at han da skal ha tatt en alvorsprat med ham. De skal da ha blitt enige om å flytte på flere av konsertene hans slik at han kunne hvile hjemme i Stockholm.

Ifølge manageren skal Avicii imidlertid ha ønsket å dra på turné uansett, men Pournouri hevder å ha avlyst to verdensturneer mot artistens vilje - noe de skal ha tapt nærmere 60 millioner kroner på.

- Jeg fjernet alkohol fra rideren hans, forbød folk å gi ham drinker, ryddet ut av minibaren og ba ham om å komme seg til hektene. Problemene ble verre da det ikke var noen rundt for å passe på ham, forklarer han.

Alvorsprat

I 2015 skal den svensk-iranske manageren ha hatt nok en alvorsprat med Avicii, den gang med hele teamet hans til stede.

De skal ha sagt at artisten måtte slutte å takke ja til flere konserter uten tillatelse fra managementet. Det skal imidlertid ikke ha tatt lang tid før han gikk mot deres vilje, ifølge Pournouri.

- Det var et pågående problem mellom oss, da agenter lyttet til ham som den endelige beslutningstakeren. Selv da jeg gikk med på å få ham til å gjøre en anonym konsert i Stockholm for å bevise at han var klar, som han gikk med på, men avlyste i siste liten, insisterte han på at han ikke trengte å bevise noe og at han var i bedre form enn noensinne. Åpenbart, med den vinkelen de prøvde å skildre, ble ikke noe av dette tatt med i dokumentaren, meddeler han.

Ash Pournouri var for øvrig blant de første som delte sin dype sorg etter Aviciis dødsfall i sosiale medier.

«Jeg klarer ikke sette ord på følelsene jeg har akkurat nå. Du var min familie. Min bror. Min venn. En del av mitt hjerte. Som nå er borte. Jeg har aldri opplevd en dypere sorg», skrev han på Instagram.

HYLLET: Under årets Billboard-utdeling hyllet The Chainsmokers og artisten Halsey den svenske artisten Avicii. Video: CNN Les hele saken her: https://goo.gl/AkQBtJ Vis mer

Kroppen sa stopp

Ifølge Aftonbladet traff Pournouri, som er en av Sveriges mest kjente plateprodusenter, Tim Bergling i 2008, da sistnevnte var 19 år gammel. Avicii slo gjennom to år senere, med debutalbumet «Seek Bromance».

- Vi ville være kreative og berøre verden. Og vi berørte. Mer enn en gang. Det gjør du ennå, selv om du er borte. Det gjør likevel ikke opp for at livet ditt tok slutt, altfor tidlig. Jeg husker ikke når jeg gråt sist, men øynene mine har vært hovne av tårer siden jeg fikk vite dette. Jeg har ikke akseptert det, og kan fortsatt ikke forstå at det er sant, skrev manageren.

Det er ingen hemmelighet at Avicii hadde en svært hektisk karriere, og på det meste spilte han hele 300 konserter i løpet av et år.

I 2016 sa kroppen stopp og han holdt sin aller siste konsert - lang tid etter at han først ønsket at turnélivet skulle ta slutt. Artisten sleit med angst, rus og brukte smertestillende i flere år.

At livsstilen fikk følger, kom fram da foreldrene kommenterte omstendighetene rundt dødsfallet i et åpent brev.

«Han kjempet virkelig med tanker om meningen, livet, lykken. Nå orket han ikke mer. Han ville få fred», sto det.

Videre fortalte foreldrene at 28-åringen ikke var skapt for bransjen han var en så stor del av.

«Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i, han var en omtenksom kar som elsket sine fans, men skydde unna rampelyset», het det i brevet, som ble avsluttet slik:

«Tim, du kommer for alltid til å være elsket og savnet. Den du var og din musikk kommer til å bære minnet av deg videre. Vi elsker deg».

LES OGSÅ: Svarer på kjærestehetsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer