Donald og Melania Trump:

- Gir ektemannen rødt kort

Ekspert mener å ha svaret på Melanias «iskalde» oppførsel.

AVVIST: Donald Trump prøvde forgjeves å ta hånda til kona Melania Trump tirsdag. Video: CNN Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det har ikke vært en enkel siste tid for USAs førstedame, Melania Trump (48). De siste månedene har hun stått i stormen mens ektemannen hennes er blitt anklaget av to kvinner for sidesprang av seksuell karakter.

Donald Trump skal så angivelig ha sørget for å betale disse kvinnene til stillhet, men de ønsker nå å løsrive seg fra kontraktene og å fortelle sin historie. Presidenten har selv kommentert at dette har vært en vanskelig tid for kona.

Det har versert flere rykter om hva som egentlig foregår på innsiden av Det hvite hus og i ekteskapet, men Melania har gang på gang vist at det bare er pølsevev - ved at hun stiller opp på arrangementer med ektemannen og står rakrygget gjennom det hele.

RETT I RYGGEN: Da presidentparet fikk besøk av sine kolleger fra Frankrike, kommenterte flere at Melania Trump virket stiv og «iskald». Foto: NTB scanpix
RETT I RYGGEN: Da presidentparet fikk besøk av sine kolleger fra Frankrike, kommenterte flere at Melania Trump virket stiv og «iskald». Foto: NTB scanpix Vis mer

Ville ikke holde

Likevel er det enkelte aspekter ved USAs førstedames oppførsel som gang på gang skaper overskrifter. Forrige uke fikk presidentparet besøk av sine motparter fra Frankrike, Emmanuel og Brigitte Macron.

En ny atomavtale med Iran ble blant annet diskutert under møtet de to presidentene hadde sammen. Melania brukte anledningen til å vise Brigitte Macron rundt på et museum i Washington D.C.

De to mektige parene møtte også pressen, på plenen foran Det hvite hus. Det er her hendelsen som nå skaper ikke-politiske overskrifter fant sted. Kameraene fanget nemlig Trump-ekteparet som sto side om side på plenen, og Donald forsøkte å ta sin kones hånd.

  • Se video øverst i artikkelen!

Etter å ha prøvd å få respons fra Melania, ved å ta i venstrehånda hennes en rekke ganger, fikk han etter hvert det han ville ha. Det virket imidlertid heller uvillig fra Melanias side, som i starten forsøkte å overse at ektemannen forsøkte å holde hender med henne.

Tusenvis av Twitter-brukere bemerket seg også hendelsen, samt medier som Elle, People, TMZ og The Independent. Melania, ikledd et hvitt skjørt og en hvit blazer fra Michael Kors, sko fra Christian Louboutin og en stor, hvit hatt, blir på nettet omtalt som iskald.

«Hun vil virkelig ikke holde hånden hans», skriver en bruker. «Øyeblikket når kona di nekter å holde deg i hånda. Uvurderlig», skriver en annen.

ELSKET OG KRITISERT: I snart ett år har Melania Trump vært førstedame. På denne tiden har hun rukket å bli mer populær enn ektemannen ifølge en Gallup-undersøkelse. Likevel har Melania, i likhet med Donald Trump, fått kritikk. Video: CNN Vis mer

Isolert er kanskje ikke håndholdingsnekten en sak i seg selv. Grunnen til at mange nå har bitt seg merke i det, er at dette har skjedd en rekke ganger tidligere. Donald Trump har forsøkt å ta sin kone i hånda, på vei ut fra fly og i andre sammenhenger, men er blitt avvist.

At Donald Trump ble fotografert mens han holdt hånden til Emmanuel Macron gjentatte ganger, har også fyrt opp under humoren i situasjonen.

Saken fortsetter nedenfor.

HOLDT HENDER: Donald Trump og Emmanuel Macron ble fotografert mens de holdt hender flere ganger under møtet. Foto: NTB scanpix
HOLDT HENDER: Donald Trump og Emmanuel Macron ble fotografert mens de holdt hender flere ganger under møtet. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Stivhet

Hendelsen fra Det hvite hus ble også kommentert på flere tv-kanaler, som sendte det «kleine» klippet. Flere har bitt seg merke i oppførselen, blant andre kroppsspråksekspert Live Bressendorf Lindseth.

Hun har fulgt med på Melania Trump en stund, og har bemerket seg den stive holdningen hun har rundt ektemannen.

- I klippet fra forrige uke vil jeg beskrive henne som ganske tuklete. Hun vet på en måte ikke hva hun skal gjøre, men griper hånda hans etter hvert. Det er ikke en ren avvisning, men i tidligere klipp har det vært et ganske opplagt rødt kort, forteller hun til Se og Hør.

VIRALT: Donald Trump og førstedame Melania Trump ankom i dag Israel. Under besøket ble blant annet presidenten historisk, men det var noe helt annet som fikk folks oppmerksomhet. Video: CNN Les hele saken her: http://www.dagbladet.no/kjendis/67619152 Vis mer

Bressendorf Lindseth henviser til klippet der paret går ut av et fly sammen, og Melania Trump tilsynelatende virkelig ikke ønsker å holde presidenten i hånda.

- Jeg tolker stivheten hennes som et uttrykk for at hun jobber med å holde fasaden. Man kan jo ikke si hva hun tenker, men kroppsspråket hennes signaliserer sjelden inderlig glede. Hun virker kjølig og avvisende overfor ektemannen, forklarer eksperten.

FORKLARER: Kroppsspråksekspert Live Bressendorf Lindseth har en klar analyse på hvorfor Melania Trump gjør som hun gjør. Her fotografert i 2004. Foto: Andrea Gjestvang / Dagbladet
FORKLARER: Kroppsspråksekspert Live Bressendorf Lindseth har en klar analyse på hvorfor Melania Trump gjør som hun gjør. Her fotografert i 2004. Foto: Andrea Gjestvang / Dagbladet Vis mer

Hun har bemerket seg én ting, spesielt med Melanias oppførsel. Det er bare rundt ektemannen hun oppfører seg stivt og kaldt.

- Man er jo ikke vant til å se henne smile. Det koster ganske mye å holde fasaden oppe, hun spenner virkelig musklene. På de bildene sammen med ektemannen fra forrige uke, virker hun kjølig og avvisende overfor ham. Det ser ikke bra ut mellom dem, forklarer hun og fortsetter:

- Derfor er kontrasten interessant å se på. Da hun var i begravelsen til Barbara Bush for en liten stund siden, havnet hun ved siden av Barack Obama. Da ble hun fotografert mens hun smilte fra øre til øre - i en begravelse!

Hun refererer til et bilde som seinere har blitt en «meme» på nettet. «Melania ser blidere ut i en begravelse enn det hun har gjort på år», har en blant annet skrevet.

Eksperten understreker at hun ikke har noen forutsetning for å si noe om førstedamens personlighet. Kroppsspråket taler derimot for seg.

- Da Donald Trump ble innsatt i 2014, så jeg en scene jeg fortsatt husker godt. De skulle ta over Det hvite hus, og han løp jo nærmest opp trappa og forsvant inn i bygningen. Hun ble værende litt i bakgrunnen, og det var påfallende å se at både Barack og Michelle oppfattet at hun hadde det tøft. De tok derfor begge tak i henne og støttet henne inn i huset, etter at ektemannen hennes for lengst hadde forsvunnet, forteller hun.

Overfor Vanity Fair har fotograf Matthew Atanian tidligere uttalt at det var Melanias stive holdning som til slutt ble spikeren i kista for modellkarrieren hennes.

- Hun kunne ikke bevege seg, sa han.

LES OGSÅ: Melania Trump bodde sammen med svensk Playboy-modell

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer