Gir detaljerte sexskildringer i ny bok

- Jeg vil ta et oppgjør med kirkas langvarige seksualfiendtlighet.

SKILDRER SITT EGET SEXLIV: I boken «Sex i Bibelen» tar sokneprest Einar Gelius et oppgjør med kirkens syn på seksualiteten.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
SKILDRER SITT EGET SEXLIV: I boken «Sex i Bibelen» tar sokneprest Einar Gelius et oppgjør med kirkens syn på seksualiteten. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Kjendisprest og tidligere «Skal vi danse»-deltager Einar Gelius (51) vekker oppsikt med sin nye bok «Sex i Bibelen».

I boken gjør kjendispresten opprør mot kirkens strenge forhold til seksualiteten, og gir blant annet detaljerte skildringer fra sitt eget sexliv, skriver Dagbladet.

Til avisen forteller soknepresten i Vålerenga kirke at han har gjennomgått Bibelen på nytt, for å vise at den rommer et mangfold av fortellinger om sex, inkludert beretninger om gruppesex og fetisjer.

- Jeg vil ta et oppgjør med kirkas langvarige seksualfiendtlighet og de krefter i kristne sammenhenger som fremdeles ser på sex med skam og skyld - og ikke minst vil jeg ta avstand fra dem som med Bibelen i hånd misbruker og undertrykker andre mennesker, sier Gelius i et skriv til Dagbladet.

I boken, som lanseres tirsdag, beskriver den kontroversielle kjendispresten, som er skilt og har to barn, også flere av sine egne seksuelle erfaringer med forskjellige kvinner, blant annet Hild:

«Der lå hun foran meg, som en vidde - med bryster som små fjelltopper, med armer som smygende greiner som grep etter meg, med et kjønn som en liten skog som skjulte den vakreste og våteste elv, med åpne bein som bruer fra henne og inn i mitt rike».

Gelius skriver også at «kristendommen gjennom kirkens forkynnelse har vært mer fiendtlig innstilt til sex enn noen annen verdensreligion», og mener at bibeltekster tatt ut av sin sammenheng altfor ofte har dannet grunnlag for hat og vold, og at kristne snakker for lite om seksuell glede og lyst.

Boken har vekket sterke reaksjoner i deler av det kristne miljøet, og Nils-Tore Andersen, leder for Kirkerådet, er blant dem som stiller seg kritisk til at Gelius bretter ut sexlivet sitt på denne måten.

- Det blir forferdelig banalt, og jeg reagerer relativt sterkt på at han utleverer sitt seksualliv på denne måten. Det er ekstra problematisk fordi han er prest. Jeg skulle nok ønske at den godeste Gelius brukte mer tid på å være prest enn på det han nå driver med, sier Andersen til Dagbladet.

Andersen er også kritisk til sokneprestens meninger om at kirken er seksualfiendtlig, og at noen av holdningene i verste fall kan føre til overgrep.

- Det er en farlig generalisering. Jeg vil gi ham rett i at det har vært miljøer i kirka som har tolket Bibelen alt for strengt når det gjelder de seksuelle godene, men det er ikke i tråd med kirkens syn, sier Andersen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Nekter å snakke mer om kjærestenVi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer