Chrissy Teigen:

Gir datteren (2) hjemmelaget restaurantmeny

Blir hyllet for det morsomme påfunnet.

KRESEN: Chrissy Teigen (33) så seg nødt til å finne en annen løsning på datteren Luna (2) sine spisevaner. Foto: NTB Scanpix
KRESEN: Chrissy Teigen (33) så seg nødt til å finne en annen løsning på datteren Luna (2) sine spisevaner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den norskættede modellen Chrissy Teigen (33) har datteren Luna (2) og sønnen Miles (1/2 år) sammen med ektemannen og artist John Legend (39).

Den skjønne familien på fire er svært populære blant fansen, og deler flittig glimt fra hverdagen med følgerne sine i sosiale medier.

Mandag delte Chrissy frustrasjonen med å få datteren Luna til å spise, i et innlegg på Twitter.

«Jeg vokste opp med tanken om å enten spise det man får eller gå til sengs sulten, men barnet mitt har derimot tvinnet meg rundt lillefingeren sin, og jeg sliter med å lage middager som Luna liker utenom spagetti og fiskepinner, noen ideer?», skrev Chrissy i innlegget.

Hjemmelaget restaurantmeny

Få minutter senere delte 33-åringen nok et innlegg med følgerne sine, hvor hun avslørte at hun for tiden bruker dagene sine på å lage en hjemmelaget meny til datteren. Chrissy forteller videre at hun lager all slags retter, legger maten pent opp på tallerkenen og tar bilde av hver enkelt matrett.

Tobarnsmoren innrømmer selv at hun elsker prosjekter, og det er trygt å si at det høres ut som mye jobb å lage denne innholdsrike restaurantmenyen for datteren.

«Et hefte fullt av laminerte bilder av barnemat. EN MENY FOR MIN DATTER. Jeg skjønte ikke egentlig hvor vanvittig dette er før jeg begynte å skrive dette», skrev Chrissy i nok et Twitter-innlegg.

Kreativt påfunn

Chrissy delte deretter en video på Instagram-profilen sin av den laminerte restaurantmenyen til Luna.

«Å kjøpe en laminatmaskin er det beste som har skjedd meg», skrev 33-åringen til videoen.

På menyen kan Luna velge mellom blant annet ostesmørbrød, frokostblanding med banan, quesedilla, kyllingretter, spaghetti og fiskepinner. Alle rettene har en beskrivelse på hva de inneholder, og det er til og med lagt til en pris på hver rett.

Det kreative påfunnet blir hyllet i kommentarfeltet av andre mødre som sliter med det samme problemet.

«Dette er genialt. Datteren min er autistisk og veldig kresen i matveien, så denne bildeideen er helt fantastisk», kommenterte en mor til videoen av menyen.

«For en genial idé og få datteren til å tro at hun bestiller middag på en restaurant», kommenterer en annen.

SE, HUN SNAKKER: Chrissy Teigen var heldig å filme datteras første ord. Video: Chrissy Teigen / Instagram Vis mer

«Du gjorde dagen min. Jeg sliter hver dag med å få barnet mitt til å spise, men dette vil hjelpe meg. Tusen takk», kommenterer en tredje.

Med tanke på at Chrissys hjemmelagde meny ser akkurat ut som en vanlig restaurantmeny, fikk dette en fan til å spørre modellmammaen på Twitter om hun faktisk skulle ta betalt for maten fra datteren.

Chrissy var kjapp med å svare at hvis Luna betalte med lekepenger for måltidet, vil det være større sannsynlighet for at hun spiser opp maten.

Sønnens hodetrøbbel

Som tidligere nevnt er det ingen hemmelighet at Chrissy er glad i å vise frem livet sitt på Instagram, og siden barna er en såpass stor del av livet hennes, blir de ofte med i dragsuget.

Hun er åpen om det aller meste på bildedelingstjenesten, og nylig valgte hun å dele åpent om sønnen Miles' lidelse. Han lider nemlig av skjevt hode, og mamma Chrissy forsøker å rette opp i det.

«Min baby har på sin hodeformende hjelm i dag. Ikke synes synd på ham når du ser bilder, for han er blid og vi prøver bare å fikse det flate hodet», skrev hun til sine 21,2 millioner følgere.

I kommentarfeltet under var det mange som lurte på hvorfor i alle dager den lille babyen hadde en hjelm på hodet. Ved første øyekast kunne det se ut som noe fra en hockeykamp, men sannheten er litt mer alvorlig enn som så.

Den internasjonale nyhetsaktøren Sky fikk med seg bildet, og bestemte seg for å lage en forklarende artikkel. Basert på informasjonen Chrissy hadde gitt, virket det som om lille Miles har det som på engelsk heter plagiocephaly, eller asymmetrisk bakhode på norsk.

Blir normalt

En hovedårsak til deformasjonen er den økte bevisstheten om at magesoving kan føre til krybbedød - med den konsekvens at babyene stort sett ligger på ryggen. Utstrakt bruk av bilstol som oppholdssted for de minste, kan også trigge skjevhet.

Skallen til babyer vokser ikke helt sammen før barnet er rundt 15-18 måneder gammelt, som er grunnen til at mange barn har et mykt eller bløtt område på hodet sitt, skriver Norsk Helseinformatikk.

View this post on Instagram

KICKS @bumper3077

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

For å korrigere dette har babyhjelmer blitt introdusert til markedet. Dagbladet har tidligere skrevet at det fungerer som en tannregulering, og at hver hjelm er spesialtilpasset til hvert hode. Hjelmen blir stadig justert, og former hodet mens det vokser seg symmetrisk. Behandlingen tar som oftest ikke mer enn fire måneder.

Hodet til Miles kommer derfor trolig til å utvikle seg helt fint og normalt når perioden med hjelmen er over.

LES OGSÅ: Hylles etter ammebilde

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer