Cheryl Cole:

- Gir blaffen i oss fedre

Artisten er i hardt vær etter ønske om å få barn via sæddonor.

KRITISERES: Cheryl Cole mottar kritikk etter at hun uttalte seg om at hun ønsker å få barn ved hjelp av sæddonor. Foto: NTB Scanpix
KRITISERES: Cheryl Cole mottar kritikk etter at hun uttalte seg om at hun ønsker å få barn ved hjelp av sæddonor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den britiske artisten Cheryl Cole (36) er i hardt vær etter at hun nylig avslørte at hun ønsker seg flere barn.

36-åringen har fra før av sønnen Bear Grey (2), som hun deler med den tidligere One Direction-stjernen Liam Payne (26). Cole og Payne var i et forhold i drøye to år, før de gikk hver til sitt sommeren 2018.

VISER HUD: Artist Liam Payne og modell Stella Maxwell kaster klærne i ny video for Hugo Bodywear. Video: Instagram/@hugo_official Vis mer

Selv om det tidligere Girls Aloud-medlemmet er singel for øyeblikket, fortalte hun nylig til Time Magazine, gjengitt av Sky News, at hun ønsker seg minst to barn til, denne gang via sæddonasjon.

Dette har skapt reaksjoner, spesielt fra én spesiell organisasjon.

«Sperm-tyv»

Ifølge data fra 2018 hentet ut av Huffington Post, får rundt 2500 mennesker i Storbritannia barn via sæddonor hvert år.

Flere medier, blant annet Daily Mail, omtaler denne spesifikke metoden å få barn på som økende. Også Aftenposten A-magasinet belyste fenomenet i en omfattende reportasje høsten 2019.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Cole er altså langt fra alene om å ønske familieforøkelse uten en mann ved sin side.

Likevel er ikke alle enige i at det er etisk riktig å få barn uten en farsfigur til stede - blant annet organisasjonen Fathers4Justice, som kjemper for fedres rettigheter i Storbritannia.

- Sperm-tyv Cheryl gir blaffen i oss fedre. Hun vil nekte to barn deres menneskerett til å ha en far, skriver organisasjonen på Twitter.

De fulgte opp med flere anklager rettet mot 36-åringen, og kaller henne blant annet et farlig eksempel.

- Ved siden av brudd på menneskerettigheter, setter hun et farlig eksempel ved å motivere kvinner til å skape en farløs generasjon av barn. Det er allerede tre millioner hjem uten en far. Seriøst problem, skriver organisasjonen videre.

Trolig henviser organisasjonen til FNs barnekonvensjon, der det blant annet heter at «barnet har rett til jevnlig kontakt med begge foreldre.»

- Hva er problemet?

Selv har ikke Cole svart på kritikken, men fansen har tatt henne sterkt i forsvar. Flere påpeker at det er frivillig å donere sæd.

- Jeg er oppdratt av min far og støtter fedres rettigheter sterkt. Likevel, en sæddonor benyttet seg frivillig av tjenesten - hva er problemet?

- Hvorfor skal Cheryl få kritikk for å benytte seg av en sæddonor som har valgt å være donor i det hele tatt? undrer en annen.

En tredje skriver at hun selv skulle ønske hun tenkte tanken før det ble for sent, da det ville spart henne for mye styr.

BABY-FAR: Else Kåss Furuseth utforsker muligheten for å få barn med en venn i «Else om: barn». Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

Trøblete kjærlighetsliv

Ifølge Daily Mail har Cole vært åpen om at hun ikke har tatt de beste valgene når det kommer til menn. Hun blant annet har vært gift to ganger - først med fotballspiller Ashley Cole (39) fra 2006 til 2010, et ekteskap fylt med utroskap.

Senere giftet hun seg i all hemmelighet med franskmannen Jean-Bernard Fernandez-Versini (39) i 2014, men ekteskapet tok slutt to år senere. Så fant hun altså lykken med Liam Payne, men heller ikke det forholdet skulle vare.

Det kan tenkes at det trøblete kjærlighetslivet har hatt noe å si for artistens ønske om å gjøre jobben alene neste gang hun skal ha barn.

DATET: Cheryl Cole datet Liam Payne fram til sommeren 2018. Sammen deler de en sønn. Foto: NTB Scanpix
DATET: Cheryl Cole datet Liam Payne fram til sommeren 2018. Sammen deler de en sønn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I det ovennevnte intervjuet med Time Magazine nevner Cole også at alderen har hatt noe å si i valget.

- Hvis tiden spilte på lag med meg, og dersom jeg var i tjueårene, ville jeg ha ventet og vurdert flere alternativer, eller ha ventet på noen som jeg følte var den rette, sier hun til magasinet, og fortsetter:

- Men du kan møte noen, og det første året kan føles utrolig, men det er aldri en garanti, fordi det finnes så mange variabler som kan skje. Livet er et morsomt, gammelt spill, sier Cole, ifølge Daily Mail.

LES OGSÅ: Venter sitt første barn: - Dagene går sakte

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer