DYKTIG: Janne Formoe har spilt i en rekke filmer og teaterforestillinger. For tiden er hun aktuell i barnefilmen  «Karsten og Petra», hvor hun spiller moren til Petra.  Foto: FAME FLYNET
DYKTIG: Janne Formoe har spilt i en rekke filmer og teaterforestillinger. For tiden er hun aktuell i barnefilmen «Karsten og Petra», hvor hun spiller moren til Petra. Foto: FAME FLYNET Vis mer

Gir blaffen i hva andre synes om henne

- Jeg har aldri hatt så mye jobb og hatt det så mye gøy som etter jeg ble skamløs, sier Janne Formoe.

Publisert
SEOGHØR.NO: Den blide og sjarmende sørlandsjenta Janne Formoe (37) var dritt lei av å føle på skam og å ha dårlig samvittighet slik mange jenter ofte har. Nyttårsaften for to år siden bestemte hun og en venninne seg for å gjøre noe med det. De skulle bli skamløse.

- Jeg har aldri hatt så mye jobb og hatt det så mye gøy som etter jeg ble skamløs. Jeg er tøffere og tør å stille krav til arbeidsgivere. Du kan si at jeg har fått inn en «touch» av baller inn i alt det feminine, forteller Janne i et intervju med Dagbladets «God Torsdag».

Kort tid etter det nye nyttårsforsettet kontaktet Håvard Lilleheie henne for å spørre om hun ville ha en rolle i TV-programmet «Showman».

- Før hadde jeg ikke turt, men siden jeg hadde blitt skamløs for to uker siden, takket jeg ja.

Formoe forteller videre at hun prøver å lære datteren Filicia (7), som hun har fra forholdet til Jan Fredrik Karlsen, å sette grenser og gi klar beskjed om hva hun vil i stedet for alltid å spørre hva alle andre ønsker.

- Jenter føler ofte på skam, dårlig samvittighet og flink piketanker. Akkurat det er jeg dritt lei. Etter at jeg slo fra meg de tankene, har jeg møtt mer respekt.

Noen ganger faller skuespilleren likvel tilbake til gammelt mønster og må minne seg selv om å gi blaffen hva andre tenker om henne.

- Jeg kan plutselig bli vinglete og usikker på meg selv, men så tenker  jeg: «Å, jeg er jo skamløs!» Og når jeg klarer å være skamløs –  da har jeg det bra, sier hun til «God Torsdag».LES OGSÅ: - Jeg skulle ønske at jeg var som Jenny Skavlan

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer