I VITSEFORM: Jon Almaas er et populært midtpunkt i "Nytt på nytt". Nå gir han ut vitsebok med sine beste vitser. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
I VITSEFORM: Jon Almaas er et populært midtpunkt i "Nytt på nytt". Nå gir han ut vitsebok med sine beste vitser. Foto: Anne Liv Ekroll, NRKVis mer

Gir 150 kr for en sekser

"Nytt på nytt"-programleder Jon Almaas graver dypt i lommeboka for å få kritiker-ros.

SEHER.NO: Sammen med sine fem medforfattere tilbyr nemlig Jon Almaas alle som anmelder boka "Nytt på nytt- året i vitser" 100 kroner - og enda en femtilapp hvis de gir terningkast fem eller seks!


- Det er sjelden humorbøker og annen "generell" litteratur anmeldes. Dette er ikke ment som bestikkelse, men som en hyggelig gest til en presset anmelderstand, sier NRK - som står bak utgivelsen - i en pressemelding.


Markedsansvarlig Torgeir Husby synes tilbudet er ryddigere enn å "skjenke fulle journalister" for å få boka anmeldt.


Han innrømmer at utspillet er ment som en spøk, og ikke har tenkt på hva det vil koste. Men han bekrefter at utgiverne vil stå for sitt ord ovenfor eventuelle anmeldere.


- Vi har fått en del henvendelser etter at vi gikk ut med tilbudet, men jeg tror de fleste tar det som en gag.


- Vi har ikke satt opp noe budsjett for hvor mye vi kan komme til å måtte betale, men folk kan være sikre på at dette ikke går av lisenspengene, ler han til Seher.no.


Almaas har tidligere gitt ut populære bøker som "Den store norske TV-boka", "Bare så du vet det" og "Husets herre".


 LES OGSÅ: Dette tjener TV-stjernene