Linda-Marie Nilsson:

Gikk viralt:
- Fikk panikk

I 2012 satte svenske Linda-Marie Nilssons bilde fyr på Internett.

GIKK VIRALT: Linda-Maries strandbilde gikk viralt for ti år siden. I dag er hun ikke redd for å dele lettkledde bilder. Foto: Skjermdump fra Instagram/@Lindamariie
GIKK VIRALT: Linda-Maries strandbilde gikk viralt for ti år siden. I dag er hun ikke redd for å dele lettkledde bilder. Foto: Skjermdump fra Instagram/@Lindamariie Vis mer
Publisert

De siste dagene har den svenske influenseren Linda-Marie Nilsson (30) feriert på den greske øya Santorini, og bikinibildene har blitt publisert som perler på en snor.

Og det var nettopp slik startskuddet gikk for Nilssons karriere - med et bikinibilde som endte med å bli en verdensnyhet for ti år siden.

I dag omsetter stjernens selskap for nesten seks millioner svenske kroner, ifølge svenske Expressen.

REFSES: Donna D'Erricos lettkledde video ble ikke godt tatt imot. Foto: Instagram Vis mer

Ble flydd til London

Da Nilsson som 16-åring publiserte et bikinibilde, strømmet det på med stygge kommentarer og tenåringen opplevde at klassekamerater lo av henne.

Fire år senere, i 2012, gjorde Nilsson noe hun ikke trodde hun ville våge å gjøre igjen: Hun publiserte nok en gang et bikinibilde. Den daværende 20-åringen så sei lei av å ikke føle seg inkludert og representert.

- Jeg la det jo egentlig bare ut for mine egne venner på Facebook, jeg hadde ikke så mange. Jeg hadde bare sett alle tynne legge ut sine strandbilder hele sommeren, men alle som så ut som meg la i stedet ut et bilde av seg selv på stranden, vannet eller piknikkurven, forklarer influenseren overfor Se og Hør.

NOMINERT: Reality Awards går av stabelen 16. september, og Tuva Fellman er nominert til pris! Video: Jenny Emilie Aas/reality Awards Vis mer

Lite visste Nilsson at bildet ville nå langt flere enn sine 200 Facebook-venner.

- Når andre mennesker begynte å like eller kommentere, fikk jeg panikk, og var så nær å slette det fordi jeg ikke orket å få en haug med slemme ord igjen, akkurat som jeg har fått hele livet. Men så så jeg at alle var snille. Alle som skrev, elsket bildet. Så jeg lot det bli. Og det var den beste avgjørelsen jeg tok, fortsetter hun.

På kort tid gikk svenskens bikinibilde viralt, og på et døgn høstet bildet 80 000 likerklikk. Til Expressen har influenseren tidligere forklart at bildet spredte seg på tvers av kontinenter.

- Jeg fikk sitte i TV-sofaer, fly til London for å fotograferes av The Sun og låse meg inne på mitt gamle rom hos mamma og pappa for å gjøre telefonintervjuer i ukevis.

- Mer utseendefiksert

- Hvorfor tror du bildet fikk så stor oppmerksomhet?

- For ti år siden så vi aldri kropper som min på sosiale medier, i reklame, aviser eller på TV. Mitt bilde både inspirerte og provoserte. Mange ble glade av å se den, og andre ble sinte for at jeg viste meg fram, forteller influenseren til Se og Hør, og legger til:

- Jeg la også ut bildet på et tidspunkt hvor nesten ingenting hadde gått viralt før, så det var som en snøballeffekt man ikke var vant til.

DELER GJERNE: I dag er ikke Linda-Marie Nilsson redd for å vise seg i bikini. Foto: Instagram/@Lindamariie
DELER GJERNE: I dag er ikke Linda-Marie Nilsson redd for å vise seg i bikini. Foto: Instagram/@Lindamariie Vis mer

For ti år siden hadde 30-åringen heller ikke hørt om kroppsaktivisme, og tror knapt det var et tema. Hun tror nettopp hennes bikinibilde fra 2012 startet en kroppsbevegelse i Sverige.

- For i dag er det en haug med kroppsaktivister, det er en større representasjon av kropper på sosiale medier og også i motereklamer og magasiner. Så det er en forbedring, mener hun.

ÅPEN: Maren Lundby gjester Lindmo, hvor tema blant annet er vekt og kropp. Video: Lindmo / Rødt Kort. Vis mer

- Men på en annen side føler jeg at samfunnet er enda mer utseendefiksert i dag enn for ti år siden, at idealene blir trangere og smalere og at det er enda vanskeligere å leve opp til bildet av hva en kropp «bør» se ut som. Så det går både framover og bakover, tenker jeg.

Til Expressen har Nilsson tidligere fortalt om de mange menneskene som takket henne etter at hun tok til Facebook.

- Kvinner i alle aldrer takket meg. En tiåring skrev at hun hadde vært med på idretten for første gang på flere uker, og en 76-åring fortalte at hun ikke hadde vært på stranden på 50 år, men at hun dagen etter gikk dit og badet.

- Blokkerer de gjerne

Nilsson kan i tillegg til influenser og kroppsaktivist, smykke seg med tittelen forfatter etter å ha gitt ut boka «Så lärde jag mig att älska min kropp», som oversettes til «Slik lærte jeg å elske min egen kropp», i 2018.

I tillegg står hun bak egne kleskolleksjoner, samt samarbeid med blant annet nettsiden Ellos.

ONLYFANS: Fenomenet «OnlyFans» vekker sterke reaksjoner. Programleder Jenny Emilie Aas inviterer til debatt. Medvirkende: Benedicte Haugaard, Thale Myhre og Håvard Kvernaas Bakken. Vis mer

I dag er ikke influenseren fremmed for å vise seg lettkledd på nett. Til sine 130 000 Instagram-følgere publiserer hun stadig bilder fra ferie, på spa og stranden, til tross for at hun fremdeles kan motta stygge kommentarer.

- Det er tydelig at det fortsatt er så mange av oss som trenger å se kropper som ser ut som vår egen, fordi det fortsatt er en enorm underrepresentasjon. 99 prosent setter pris på bildene mine, blir inspirert av dem, blir glade og tør å være modigere i livet. 1 prosent blir sinte av å se kroppen min, forklarer hun.

- Men de blokkerer jeg gjerne!

LES OGSÅ: På luksusferie med norsk flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer