Marianna Podgurskaya:

Gikk verden rundt: Nå snakker hun

Marianna Podgurskaya var høygravid, men ble anklaget for å være skuespiller.

SNAKKER UT: Marianna Podgurskaya bryter stillheten. Foto: Evgeniy Maloletka/AP/NTB
SNAKKER UT: Marianna Podgurskaya bryter stillheten. Foto: Evgeniy Maloletka/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres!

I mars ble et sykehus i byen Mariupol i Ukraina, som blant annet hadde en føde- og barselavdeling, bombet. I ettertid har bilder av en høygravide kvinne som evakueres gått verden rundt.

Flere utenlandske medier, deriblant The Times, har skrevet at denne gravide kvinnen er skjønnhetsblogger Marianna Podgurskaya.

Bildene av Podgurskaya, med blod i ansiktet, har blitt hevdet av blant annet den russiske ambassaden i Storbritannia å bare være skuespill og at hun hadde realistisk sminke i ansiktet. Også av Russlands representant i FNs sikkerhetsråd ble hun anklaget for å være skuespiller.

Russlands utenriksminister Sergeij Lavror hevdet at sykehuset ble brukt at høyreekstremister og at det ikke var helsepersonell i bygningen da hendelsen fant sted.

Uttaler seg

Selv har bloggeren vært taus om anklagene.

Nå bryter hun imidlertid tausheten - noe hun gjør i en video på Instagram, hvor hun i skrivende stund følges av nesten 80 000.

- 9. mars skjedde det som skjedde. Hvordan dette skjedde er uklart, men det var definitivt ikke var noe luftangrep. Gravide og fødende var i første og andre etasje og i kjellerdelen. De som var spesielt redde for å være på avdelingene bodde i kjelleren, forteller hun.

Etter hendelsen ble de evakuert, ifølge Podgurskaya.

- Jeg var en av de siste som evakuerte, fordi jeg ikke hadde noen spesielle skader, det vil si at det ble litt kutt på toppen, og derfor lot jeg alle de andre jentene som fikk mye mer panikk gå før meg.

Etter at Podgurskaya hadde evakuert, forteller hun at flere reportere tok bilder av henne, til tross for at hun ikke ønsket å bli fotografert. Til tross for at flere bilder av den da høygravide kvinnen florerte på internett, fa hun dem aldri tilltatelse til å publisere bildene, forteller hun.

STOLT OG TRIST: Superstjernene Ashton Kutcher og Mila Kunis er stolte av Ukraina, tar oppgjør med Russland og donerer enorme summer i forbindelse med krigen. Vis mer

I mars ble det kjent at hun fødte ei lita jente dagen etter angrepet som rammet sykehuset, ifølge AP. Datteren har Podgurskaya gitt navnet Veronika.

Dagen etter at Podgurskaya hadde født datteren, ble hun bedt om et intervju. Det takket hun nei til, men da ble hun informert om at bildene fra evakueringen allerede var blitt publisert. Derfor så hun seg nødt til å kommentere situasjonen ettersom hun hadde blitt anklaget for skuespill.

BLE MAMMA: Marianna har fått ei lita jente. Foto: Evgeniy Maloletka/AP/NTB
BLE MAMMA: Marianna har fått ei lita jente. Foto: Evgeniy Maloletka/AP/NTB Vis mer

Sosiale medier

På Instagram går Podgurskaya under brukernavnet «gixie_beauty». Vanligvis deler hun alt fra skjønnhetsprodukter, sminketips og anmeldelser av produkter med følgerne sine.

Den siste tiden har hun også delt flere innlegg om graviditeten, som hun annonserte i januar.

«Vår lille glede er allerede på vei, og jeg vil dele denne glade nyheten med dere», skrev hun blant annet, ifølge Hollywood Life.

Hun har senere delt et bilde av seg selv og kjæresten, hvor han holder på den voksende magen. Samtidig spurte hun følgerne om de trodde de ventet ei jente eller en gutt.

Nå har det altså blitt bekreftet at paret har fått ei lita jente sammen.

LES OGSÅ: - Det er grusomt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer