Jakob Oftebro:

Gikk til krisepsykolog etter brannulykken

33-åringen snakker om brannskadene i 2018, og om livet som småbarnsfar.

FAR FOR FØRSTE GANG: Jakob Oftebro ble far til datteren Ada i februar. Nå letter han på sløret om pappatilværelsen - og forteller om tiden etter brannulykken i Stockholm. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FAR FOR FØRSTE GANG: Jakob Oftebro ble far til datteren Ada i februar. Nå letter han på sløret om pappatilværelsen - og forteller om tiden etter brannulykken i Stockholm. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I mai 2018 ble skuespiller Jakob Oftebro (33) stygt skadet i en brannulykke i Stockholm. Ulykken skjedde under innspillingen av TV 2-serien «Hamilton», og 33-åringen fikk alvorlige brannskader i ansiktet etter at det ved et uhell ble brukt en brennbar væske i en såkalt sukkerflaske som ble ødelagt.

- Jeg har ikke fått varige men, men som man kan se, er huden i ansiktet mitt fremdeles ganske ny. Så jeg reiser nok ikke til Mallorca med det første, sa han til danske BT i september 2018.

Da det i januar 2019 ble kjent at det var uhellet med den brennbare væsken som var årsaken til ulykken, uttalte Oftebro at han så frem til å legge ulykken bak seg.

Og det er ingen tvil om at skuespilleren, kjent fra filmer som «Max Manus» og «Kon Tiki», har fått en ny og bedre tilværelse etter den dramatiske ulykken. I februar 2019 ble han og kjæresten Hannah Chocron foreldre for første gang, da datteren Ada så dagens lys.

FORELDRE: Jakob Oftebro og kjæresten Hannah Chocron ble foreldre for første gang i år. Foto: Mogens Flindt
FORELDRE: Jakob Oftebro og kjæresten Hannah Chocron ble foreldre for første gang i år. Foto: Mogens Flindt Vis mer

Gikk til krisepsykolog

I et nytt intervju med VG forteller skuespilleren nå om hvordan livet hans har endret seg etter at han ble far for snart ett år siden.

- Det skjer noe nytt hele tiden. Det er helt sykt hvor fort det går. Hun har allerede begynt å parodiere meg, sier han til avisen.

I intervjuet snakker han også ut om det mye omtalte Lindmo-intervjuet fra mars 2019 - hvor en tydelig rørt og beveget Oftebro stolt fortalte om sin opplevelse av å bli far for første gang.

- Snakk om å være en varm potet rett fra fødeavdelingen! Jeg var så kokende fersk pappa at bare du sa «mor» eller «datter» så rant tårene. Hele meg dirret av stolthet og livets mirakel. Jeg hadde fortsatt navlestrengen rundt halsen, sier Oftebro til VG.

I 2018 ble Oftebro som nevnt hardt brannskadd i ansiktet etter et uhell med en molotovcocktail under «Hamilton»-innspillingen - noe som førte til at serien ble satt på vent og forsinket. I intervjuet med avisen sier 33-åringen at ulykken har blitt en viktig del av livet hans.

- Jeg var til krisepsykolog like etter, men fikk konstatert at jeg ikke hadde symptomer på posttraumatisk stresslidelse eller andre bekymringsverdige reaksjoner, sier Oftebro.

Skadet på jobb

Etter ulykken brant Oftebro bort svært mye hud, og han måtte også holde seg unna sollys i lang tid. På et tidspunkt fryktet de også at han skulle bli blind. I et intervju med NRK i fjor sommer fortalte Oftebro om hvordan han opplevde brannskadene.

- Det så jo ikke bra ut i starten. Jeg brant bort mye hud, og det gikk betennelse i det. Det var ekkelt. Og jeg visste ikke hvilket omfang det var, om jeg kom til å se vanlig ut igjen, sa han, og fortsatte:

- Jeg har vært veldig heldig. Jeg kunne trukket flammene ned i halsen og da får man skader som er mye større.

Allerede i august samme år var 33-åringen tilbake på scenen etter å ha lagt noen tøffe måneder bak seg. Da spilte han i oppsetningen av «Peer Gynt» på Gålå sammen med sin far Nils Ole Oftebro (75). For at skadene skulle leges best mulig, fikk Oftebro beskjed om å holde seg unna sollys de neste tre årene.

Nå er det ingen tvil om at Oftebro har gått videre etter ulykken - og i slutten av februar 2019 startet Oftebro og kjæresten Hannah på sitt nye liv som småbarnsforeldre.

- Kjempestolt

Gravidnyheten avslørte paret bare uker før barnet så dagens lys. Den gledelige meddelelsen delte Oftebro på sin egen Instagram-konto.

- 22.02 kl. 12 kom verdens fineste jente til verden. Både mor og datter har det bra, og pappa er overlykkelig. Hannah, jeg er så utrolig stolt av deg! Du er det sterkeste, kuleste, vakreste, snilleste, deiligste som finnes. Jeg gleder meg til å dele livet mitt sammen med deg og vår lille jente. Tenk at du har laget henne. Herregud jeg er så glad, skrev Oftebro.

Vis mer

Oftebro og Chocron bekreftet forholdet i forbindelse med premieren på «Peer Gynt» på Gålå sommeren 2018 - og da kunne de avsløre at de allerede hadde vært sammen i ett år.

- Jeg er kjempestolt av Jakob, sa Chocron etter premieren den gang.

LES OGSÅ: Prinsesse Estelle overrasket dronningen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer