Sara Emilie Tandberg:

- Gikk rett til angrep på meg

Sara Emilie Tandberg er ikke fornøyd med The Wells svar på mangfoldkritikk.

KRITISK: Sara Emilie Tandberg er misfornøyd med motsvaret fra The Well. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
KRITISK: Sara Emilie Tandberg er misfornøyd med motsvaret fra The Well. Foto: Naina Helén Jåma / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige helg rettet influenser Sara Emilie Tandberg (29) kritikk mot spaet The Well etter å ha prøvd på badetøyet gjestene er pålagt å bruke.

Det er kun tillatt å benytte seg av The Wells eget badetøy, av hensyn til hygiene og vannsøl, ifølge spaets nettside.

Til tross for at influenseren bruker størrelse medium eller large, måtte hun denne gangen ta i bruk størrelse xxl for å få bikinien til å passe.

Tandberg mener derfor at The Well ekskluderer flere kroppsfasonger, spesielt kvinners.

PASSET IKKE: Tandberg måtte opp flere størrelser for at bikinien skulle passe. Foto: Privat
PASSET IKKE: Tandberg måtte opp flere størrelser for at bikinien skulle passe. Foto: Privat Vis mer

Da Se og Hør tok kontakt med The Well, bekreftet marketing manager Line Høines Olsen at gjestene bruker spesialutviklet badetøy for å blant annet redusere vannsøl.

Olsen la også til at The Well forstår at det er leit for Sara Emilie, som «i disse dager lanserer sin egen sommerkolleksjon med badetøy og som sikkert aller helst skulle brukt sitt eget design».

Hun sa videre at Tandbergs tilbakemelding, i likhet med andre gjesters tilbakemeldinger, er en inspirasjon til spaets kontinuerlige utvikling.

- Sjokkert

Nå innrømmer Tandberg at hun ble sjokkert over svaret The Wells hadde til henne.

- De gikk jo rett til angrep på meg og mitt badetøy og ting som jeg ikke har sagt et ord om i denne debatten, forteller hun til Se og Hør.

- Man må jo ha noe selvinnsikt når det sitter så mange forbrukere av deres varer som har samme tankegang og mening om produktene de leverer.

Les svaret fra The Well lengre ned i saken.

SLUTT: Influenser Sara Emilie Tandberg og samboeren Robin flytter fra hverandre etter nesten ti år som kjærester. Video: Steffen Pettersen/ TV 2 Vis mer

For etter at Tandberg kritiserte The Well på Instagram, har tusenvis av følgere sendt meldinger og delt lignende erfaringer om badetøyet deres, hevder hun.

- Da ser man jo at det ikke bare handler om meg. Det handler om veldig mange som har dratt på spa og tenkt at de skal kose seg og få skikkelig bra egentid, og så har det resultert i dårlig selvfølelse og en negativ erfaring, forteller Tandberg.

Etter at influenseren raste mot The Well, skal det ha kommet en dame bort til 29-åringen for å takke henne for at hun hadde snakket høyt om spaets badetøy.

- Hun hadde følt seg så fæl. Hun hadde på seg den største størrelsen og hun var ikke ei stor dame. Hun synes ikke det var behagelig i det hele tatt og gikk mest mulig rundt med morgenkåpen, sier influenseren.

Tandberg forteller at hun har oppfordret følgerne til å sende en klage til The Well dersom de har samme erfaring som hun selv opplevde.

- Men alle har bare fått et standardsvar tilbake med «vi anbefaler ofte å gå ned en størrelse på vårt badetøy på grunn av at de vier seg ut i vann».

SVAR: Dette svaret mottok en av Tandbers følgere. Foto: Privat
SVAR: Dette svaret mottok en av Tandbers følgere. Foto: Privat Vis mer

Dette svarer The Well

André Julseth, general manager i The Well, skriver i en e-post til Se og Hør at spaet har fått en økning i klager etter Tandbergs ytring.

- Vi har hver uke flere tusen gjester i aldersgruppen 18-80 år, og i løpet av våre seks driftsår har vi mottatt svært få negative tilbakemeldinger på vårt badetøy. Tandberg har oppfordret sine følgere til å ta kontakt og vi har merket noe flere henvendelser i etterkant av dette, skriver Julseth.

RUMPE: Sara Emilie Tandberg er ny i «Bloggerne» så vi har tatt en prat med henne om blant annet hvilket innlegg som har skapt mest reaksjoner. Video: Steffen Pettersen Vis mer

Han la til at The Well vil ta med seg influenserens tilbakemelding på lik linje med alle gjesters tilbakemeldinger.

- Vi har siden åpning av spa utviklet en rekke badetøysmodeller og kommer til å fortsette med dette.

- Ansvarsfraskrivelse

Tandberg på sin side, har klare meninger om hva som burde være The Wells neste steg.

- De burde vurdere badetøyet sitt, og de burde jo produsere større størrelser rett og slett.

- Kommer du til å besøke The Well igjen?

- Ikke med mindre de tar til seg kritikken og forbedrer seg, svarer influenseren, og forklarer nærmere:

- Her har de en så god mulighet til å gå foran som et godt eksempel og bli med på endringen man prøver å skape i nåværende årstall for at folk skal være mer inkludert. Man ser jo at flere og flere kaster seg på ballen og at flere og flere bedrifter er flinkere på det. Men det er veldig mye ansvarsfraskrivelse per dags dato.

LES OGSÅ: Kryptisk melding etter skandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer