Anna Green fra «Tropp 1»:

- Gikk rett i gråt

Deltakelsen i «Tropp 1» endte ikke slik hun hadde sett for seg.

«TROPP 1»: En av deltakerne må reise hjem mot sin vilje. Video: TV 2 Vis mer
Publisert

De siste ukene har TV-glade seere blitt servert den første sesongen av «Kompani Lauritzen»s nyeste tropp - nemlig «Tropp 1». I denne versjonen møter vi tolv unge mennesker som sliter med å få orden på livet sitt, deriblant 20 år gamle Anna Green.

Hun sliter med angst og konsentrasjonsvansker, og ble for et par år siden diagnostisert med ADHD.

Etter å ha kjempet seg gjennom øvelse etter øvelse, ble befalet til slutt enige om at Green hadde oppnådd det hun kom for, og at det mest hensynsfulle var å sende henne hjem før hun strakk strikken for langt.

- Jeg gikk rett i gråt, forteller 20-åringen til Se og Hør om den tunge beskjeden.

«TROPP 1»: Det blir tårevått da en av deltakerne velger å reise hjem fra «Kompani Lauritzen». Reporter: Sofie Losen. Video: TV 2 / Celina Morken Vis mer

- Angrer

Én av de siste øvelsene Green tok del i var «Falkeblikk». Den gikk ut på at deltakerne skulle holde seg våken gjennom en hel natt og observere lysglimt og andre ting som foregikk i mørket. Kompaniaspirant 3 Green sov imidlertid gjennom store deler av øvelsen.

- Det var helt grusomt å skulle holde seg våken, jeg var så sliten. Nå angrer jeg på at jeg ikke kjempet enda mer, men det kjentes ut som kroppen min ikke hadde sjans. Det var ikke snakk om å skulle trekke seg, fordi jeg ville jo egentlig ikke hjem - bare akkurat i det ene øyeblikket.

KOMPANIASPIRANT: Anna Green er i programmet bedre kjent som kompaniaspirant 3 Green. Foto: Matti Bernitz/TV 2
KOMPANIASPIRANT: Anna Green er i programmet bedre kjent som kompaniaspirant 3 Green. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

Green var imidlertid den første som ikke fikk bestemme hjemreisen selv, og etter en samtale med befalet ble det klart at hennes reise var over.

- Jeg fikk nesten ikke med meg det de sa engang. Jeg var på en måte forberedt, men samtidig ikke, sier hun og utdyper:

- Jeg hadde alltid gjort alle øvelser, men «Falkeblikk» var et veldig svakt øyeblikk. Jeg synes ikke det er urettferdig, men jeg har grublet mye i etterkant på hvorfor jeg ikke kunne fått en sjanse til.

Hun understreker imidlertid at hun stoler på at befalet tok den riktige beslutningen for henne.

ØVELSE: Rødt lag under en av øvelsene i rekruttperioden. F.v. Magishan Umaguruparan, Elisa Vagle, Anna Green, Are Venåg, Julie Skjelvik og Thor-Arne Reinertsen. Foto: Matti Bernitz/TV 2
ØVELSE: Rødt lag under en av øvelsene i rekruttperioden. F.v. Magishan Umaguruparan, Elisa Vagle, Anna Green, Are Venåg, Julie Skjelvik og Thor-Arne Reinertsen. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

- Jeg sa til dem at «det er dere som kan dette så jeg stoler på dere og at dere vet hva som er best for meg». Jeg elsker jo befalet og er ikke sur på noen, bare meg selv. Jeg ville oppnå mer, innrømmer 20-åringen.

LEVEN: For gjengen i «Tropp 1» på TV 2 vekkes på verst tenkelig måte: av høye smell og masse røyk. Video: TV 2 Vis mer

Får frierbrev

Selv om hun ikke ble med hele veien ser Green tilbake på opplevelsen i «Tropp 1» som noe av det viktigste hun har gjort.

- Det er det beste jeg har vært med på i hele mitt liv. Det var supergøy, skikkelig slitsomt og veldig riktig tror jeg.

Ting hun lærte på Setnesmoen leir har hun også fått god bruk for i ettertid.

- Det å være rundt masse mennesker og komme overens med alle tar jeg med meg. Også har jeg på en måte blitt min egen person, hvis du skjønner? Jeg lener meg ikke så mye på alle andre og har blitt mer selvstendig.

TROPP 1: Disse tolv unge menneskene utgjør Tropp 1. Foto: Matti Bernitz/TV 2
TROPP 1: Disse tolv unge menneskene utgjør Tropp 1. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
OPPSTILLING: Tropp 1 oppstilt og klar på Setnesmoen leir i Åndalsnes. Foto: Matti Bernitz/TV 2
OPPSTILLING: Tropp 1 oppstilt og klar på Setnesmoen leir i Åndalsnes. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

Det har heller ikke manglet på tilbakemeldinger fra andre som har sett henne på TV-skjermen, men noen har en tendens til å dra det litt langt.

- Jeg har faktisk fått veldig mange meldinger og de er bare hyggelige. Folk skrev liksom at jeg var flink og så videre, og i begynnelsen svarte jeg - men så var det plutselig noen som begynte å spørre om jeg ville bli med på date.

«TROPP 1»: Alt går galt da Julian Rassat og Amalie Anker skal gjennomføre øvelsen «venn eller fiende». Reporter: Sofie Losen. Video: TV 2/Celina Morken Vis mer

- Hadde de vært på min egen alder hadde det vært hyggelig, men når de er i femtiårene og har barn så er det litt ekkelt.

LES OGSÅ: - Jeg har aldri hatt kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer