Maiken Wahlstrøm Nilssen:

Gikk på smell etter «Farmen kjendis»

- Tøffere enn jeg hadde trodd.

NY HVERDAG: Modell Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) har dratt god nytte av «Farmen kjendis»-oppholdet. Tida etter tv-deltakelsen har riktignok ikke bare vært enkel. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
NY HVERDAG: Modell Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) har dratt god nytte av «Farmen kjendis»-oppholdet. Tida etter tv-deltakelsen har riktignok ikke bare vært enkel. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) har hatt nok å holde fingrene i etter deltakelsen i «Farmen kjendis». Tv-opptredenen har sørget for at modellkarrieren har skutt fart, og snart setter den tidligere «Top Model»-profilen kursen mot USA og nye prosjekter.

- Jeg er veldig glad i Norge, men Oslo blir for lite. Jeg må ut og bort, jeg vil oppleve mer av verden og mennesker. Det føles endelig riktig å dra, forteller hun til Dagbladet.

27-åringen legger også bak seg en anstrengende periode når hun tar med flyttelasset til andre siden av dammen.

Krevende

Tidligere i år ble det kjent at hun og samboeren hadde gått hvert til sitt. De to var kjærester da «Farmen kjendis» ble spilt inn i nærheten av svenskegrensa ved Halden i fjor sommer, men hadde endt forholdet da programmet kom på tv i januar.

POSITIV: Maiken Wahlstrøm Nilssen og kjæresten gjorde det slutt like før «Farmen kjendis» hadde premiere. Nå ser hun framover. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
POSITIV: Maiken Wahlstrøm Nilssen og kjæresten gjorde det slutt like før «Farmen kjendis» hadde premiere. Nå ser hun framover. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Bruddet ble en langt mer krevende prosess enn 27-åringen hadde sett for seg.

- Det var mye tøffere enn jeg trodde det ville bli, og jeg trodde jeg ville takle det annerledes, forteller hun åpenhjertig.

Frykten for å miste kontakten med mennesker hun er glad i, gikk hardt inn på Wahlstrøm Nilssen. Samtidig lærte hun mye underveis.

- Jeg er takknemlig for den læringskurven jeg har hatt, og hvordan type menneske jeg utvikler meg til å bli. Jeg vet så mye mer om hvilke relasjoner jeg ønsker å ha i livet mitt framover, og hvordan man kan håndtere forskjellige situasjoner. Det takker jeg de tøffe opplevelsene for. Ellers er jeg en veldig blid og fornøyd jente, påpeker hun.

Saken fortsetter under.

FARMEN-VORSPIEL: «Farmen kjendis»-deltakerne  Lene Elise Bergum og Inga Berit Lein snakker ut om intrigene på farmen. Reporter: Miriam Bakkejord/ Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Vurderte å takke nei

Selv om 27-åringen flytter til USA som singel, og konstaterer at hun ikke er «låst til noen spesielle på datingfronten», har hun likevel «begynt å få et godt øye til noen». Hvem det er ønsker hun ikke å røpe.

Gjennom «Farmen kjendis»-oppholdet, der Wahlstrøm Nilssen kom til finaleuka, var hun ikke blant dem som skapte seerstorm eller sto bak brølende overskrifter. Det sørget helt andre deltakere for.

Da Dagbladet møtte 27-åringen halvveis inn i sesongen, fortalte Stokke-jenta at hun aldri hadde som mål å stikke seg ut i tv-ruta. Derimot måtte hun spørre seg selv om opptredenen egentlig var riktig for hennes karrierevalg.

I dag er realityprofilen glad for at hun takket ja.

Saken fortsetter under.

- Jeg har absolutt oppnådd det jeg ville, og er en erfaring rikere. Det er viktig for meg å tenke på den dagen jeg sitter på gamlehjemmet, og kan huske tilbake på alle de fine opplevelsene jeg hadde som ung. Ikke bare alle festene, men de andre mulighetene jeg tok. Jeg liker å gjøre og oppleve ting ikke alle andre gjør, forteller hun, og legger til:

- Etter «Farmen» har jeg jobbet med merker og kunder jeg ikke har samarbeidet med tidligere, og jeg tror det handler mye om at jeg ble med på «Farmen»-eventyret.

Takknemlig

27-åringen har mange ambisjoner for framtida. Hun drømmer om å jobbe med noen av verdens mest anerkjente fotografer - men også gjøre karriere som skuespiller eller programleder, hvis muligheten byr seg.

Men først altså: USA.

Saken fortsetter under.

«FARMEN-NACH»: Hva er de største snakkisene fra «Farmen kjendis»? Og hvorfor i alle dager valgte Erlend Elias Bragstad (35) å trekke seg brått fra programmet? Vi har sistnevnte, sammen med tidligere «Farmen kjendis»-profil Tore Petterson, i studio. Video: Per Ervland Vis mer Vis mer

- Jeg har kommet så langt hittil helt på egen hånd, og ovenfor meg selv kan jeg ikke gi meg når karrieren min går så i riktig retning. Men hvem vet - jeg er åpen for det meste livet har å tilby meg. Jeg er veldig takknemlig for den harde veien jeg har kjempet meg gjennom, sier hun.

Wahlstrøm Nilssen var blant dem som måtte tåle kritikk da TV 2 presenterte casten for kanalens andre versjon av «Farmen kjendis» i for sommer. Flere mente nemlig at hun ikke var «kjent nok».

- Jeg har sett en del kommentarer der folk har sagt sånn: «Å ja, Kjendis-Farmen, der er det jo nesten ingen kjendiser med ... Blant annet hun derre Maiken Nilssen», fortalte 27-åringen til Dagbladet i januar.

I samme intervju påpekte modellen at hun aldri har følt seg presset til å måtte forsvare sin egen «Farmen kjendis»-deltakelse.

- Nei, det har jeg ikke noe behov for. Men jeg tror andre vil at jeg skal forsvare det, fortalte hun den gang.

TV 2 slipper for øvrig kjendis-deltakerne for sin tredje «Farmen kjendis»-sesong seinere i vår.

LES OGSÅ: Derfor vekker denne «Farmen»-detaljen oppsikt

«FARMEN KJENDIS»: Årets sesong er over, og her ble vinneren annonsert på finalefesten. Video: Christian Roth Christensen Vis mer