Mia Gundersen:

Gikk på økonomisk smell etter skilsmissen

Mia Gundersen sitter på to boliger.

ØKONOMISK SMELL: Mia Gundersen sitter på to boliger etter skilsmissen. Nå avslører hun hvordan hun har fått det til å gå rundt. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
ØKONOMISK SMELL: Mia Gundersen sitter på to boliger etter skilsmissen. Nå avslører hun hvordan hun har fått det til å gå rundt. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2018 kunne tv-profil Mia Gundersen (58) fortelle til Se og Hør at hun ønsket å selge huset sitt på Nordstrand i Oslo.

Det splitter nye funkishuset på 240 kvadratmeter sto ferdig i 2006, og ti år senere kjøpte hun ut eksmannen Marcel Leliënhof (53) for å fortsette å bli boende der.

Med attraktiv beliggenhet og sjøutsikt, var det ingen overraskelse at den elegante og moderne boligen ble priset til mellom 14 og 15 millioner kroner.

Men huset er den dag i dag fremdeles ikke solgt. I et nytt intervju med «God kveld Norge» forteller Gundersen, som for to år siden også kjøpte en leilighet i Oslo sentrum, at hun gikk på en økonomisk smell etter skilsmissen.

UT MOT SPILLGIGANT: I programmet «I lomma på Silje» hjelper forbrukerøkonom Silje Sandmæl kjendiser med økonomien. Og det var særlig en oppdagelse som har gjort Mia Gundersen fly forbanna. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/Viaplay/Rød Løper Vis mer

Nå sitter hun på boliger med en samlet verdi på rett over 23 millioner kroner, men bare én inntekt.

- Måtte klare det

I intervjuet forteller Gundersen at den eneste grunnen til at hun kunne beholde huset på Nordstrand, er at hun leier ut en leilighet som tilhører boligen. I tillegg leier hun for tiden ut leiligheten hun eier i sentrum.

- Jeg måtte leve, jeg måtte bare klare det. Jeg fikk jo dobbelt så mye gjeld som da vi var to, innrømmer hun.

Med andre ord har har det å leie ut leiligheten fått det til å gå rundt for «Norske talenter»-dommeren.

- Jeg merker at tiden er inne. Å bo i en leilighet midt i byen virker veldig fristende, nært venner og familie, og med kafeer og restauranter rett utenfor døren. I tillegg skal Daniel etter hvert begynne på videregående skole i sentrum. Så plutselig følte vi begge at det føltes naturlig å flytte på oss, sa hun til Se og Hør i 2018.

«71 grader nord» kan være tøft for hvem som helst - også for Jahn Ivar «Mini» Jakobsen. Han sier en episode med Mia Gundersen reddet livet hans under oppholdet. Vis mer

Skilsmisse

TV-profilen var som tidligere nevnt gift med Marcel Leliënhof, men skilte seg etter 13 års ekteskap.

- Vi flytter fra hverandre, det er det. Ryktene som verserer handler ikke om meg, så de ønsker jeg ikke å si noe om. Vi har vært gift i 13 år, og jeg vil gjerne gå ut av det med verdigheten i behold, sa hun den gang.

SKILSMISSE: I 2016 gikk Mia og Marcel hver til sitt etter 13 års ekteskap. Foto: Andreas Fadum
SKILSMISSE: I 2016 gikk Mia og Marcel hver til sitt etter 13 års ekteskap. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Perioden etter bruddet var knalltøff for Mia Gundersen. Fra å være en etablert familie på fire, tok livet plutselig en helt annen retning.

Alt hun hadde drømt om raste sammen, og midt oppe i sorgen skulle hun også ta vare på de to sønnene. Det ble en tid med mange tårer og mye sinne.

- Det var veldig tungt, men jeg har kommet styrket ut av det. I dag er jeg helt ferdig med skilsmissen, og er glad for å være i en annen fase av livet. Selvsagt er det alltid litt vemodig å selge det som har vært et hjem gjennom mange år, man har jo alltid følelser knyttet til det uavhengig av samlivet. Men jeg føler meg veldig klar for å gå videre nå. Jeg har egentlig gått videre for en god stund siden allerede, fortalte hun i samme intervju.

I FJELLVEGGEN: Det blir ekstra tøft for Mia Gundersen i kveldens episode av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Se episoden på TVNorge kl. 20.00. Vis mer

LES OGSÅ: Ny kjæreste etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer