Gikk opp fire kilo i rene muskler!

- Jeg føler meg mye mer sexy nå, forteller Lene Alexandra Øien.

IKKE FANATISK: - Jeg har spist sjokoladekake i helgene og kost meg, så jeg driver ikke noe fanatisk opplegg i det hele tatt, sier Lene Alexandra Øien, som har gått opp fire kilo i muskler siden «71 grader nord»-innspillingen, og som for tiden er aktu Foto: Rolf-Ørjan Høgset
IKKE FANATISK: - Jeg har spist sjokoladekake i helgene og kost meg, så jeg driver ikke noe fanatisk opplegg i det hele tatt, sier Lene Alexandra Øien, som har gått opp fire kilo i muskler siden «71 grader nord»-innspillingen, og som for tiden er aktu Foto: Rolf-Ørjan Høgset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Lene Alexandra Øien (29) har denne våren vært å se i blant annet «71 grader nord», «Fangene på fortet» og «Hotel Cæsar». På sin egen blogg avslører nå den norske artisten, som utdanner seg til å bli personlig trener, at hun har gått opp fire kilo siden innspillingen av TVNorge-programmet «71 grader nord».

«Startet dagen med en kroppsanalyse med Tanita-maskinen de har på SATS Storo. Helt rå maskin! Den kan for eksempel fortelle deg hvor høyt nivå du har av viceralfett (bukfett/det farlige fettet) som har en sammenheng med hvor høy risikoen er for utvikling av livsstilssykdommer som eksempelvis høyt kolestrol og blodtrykk», skriver Øien, som samtidig altså fikk målt sin økte muskelmasse.

«I følge maskinen har jeg gått opp 4 kg i muskler siden 71 grader nord-innspillingen i september i fjor», mener hun.

Til Seher.no er ikke 29-åringen i tvil om hva årsaken er.

- Jeg har trent bra, spist fornuftig mat, fått nok søvn og så videre. Det er et resultat av min livsstil. Jeg har spist sjokoladekake i helgene og kost meg, så jeg driver ikke noe fanatisk opplegg i det hele tatt. Sånt har jeg blitt for gammel til. Jeg har gjort alle de dumme feilene og velger nå og gjøre det som fungerer, sier hun til Seher.no.

I 2004 deltok Lene Alexandra i TV3-programmet «Robinsonekspedisjonen», og til Seher.no har hun tidligere uttalt at hun på den tiden var en usikker og bortskjemt drittunge. Det som er ganske sikkert er at Øien nå - i 2011 - virker mye slankere, friskere og bedre trent enn hva hun var den gang. 

- Du har nok helt rett i det. Målet mitt var å være i mitt livs beste form til jeg blir 30, og jeg er allerde i mitt livs beste form. Når jeg snakker om å være i god form mener jeg først og fremst hvordan kroppen fungerer og at jeg føler meg vel i min egen kropp, sier Lene Alexandra, som likevel ikke legger skjul på at hun alltid har vært opptatt av kropp og trening.
 
- Men før hadde jeg problemer med min egen selvfølelse og valgte ofte de «lettvinte» løsningene. Nå er jeg en kvinne med respekt for meg selv og min egen kropp. Jeg skal leve med min kropp resten av livet og jeg må ta vare på min helse både fysisk og psykisk. Alt henger sammen. 

Det er nemlig ikke bare et vakkert ytre som  teller, mener hun.
 
- Jeg har hatt en del psykiske utfordringer, og den sunne livsstilen har vært avgjørende for hvordan jeg har det i dag. Trening, et sunt kosthold og det å lytte til sin egen kropp har gjort underverker for meg. Før var jeg fanatisk opptatt av mitt eget ytre. Etter at jeg endret fokus til det å ha en bra helse, og heller at kroppen skulle fungerer fikk jeg en mye bedre selvfølelse.

- Hvor mange kilo har du egentlig gått ned etter «Robinson»-tiden, Lene?

- Det er uviktig! Spør heller om jeg har det bra. Jeg har det mye bedre nå, men det har ingenting med utseendet å gjøre - heller med mitt indre. Det hjelper ingenting uansett hvor lav fettprosent du har, størrelse på pupper eller hva som helst om du ikke har det bra på innsiden, mener hun.

Hun er ikke i tvil om at hun er mye mer tiltrekkende nå enn hva hun var under «Robinson»-tiden for drøye syv år siden. 
 
- Jeg har jo hatt de største puppene og levd av å være et sexxymbol. Jeg føler meg mye mer sexy nå enn når jeg var «Boobs-Lene». Da var jeg opptatt av å være sexy for mannen. Nå er jeg opptatt av å være sexy for meg selv.
 
Det nærmer seg sommer og bikinisesong med stormskritt. Men ikke alle synes det er like lett å komme seg opp av sofaen og begynne hardtreningen av den grunn. Til dem har Lene Alexandra, som vanligvis trener mellom fem og syv økter i uken, følgende å si:

- Begynn forsiktig! Ingen blir verdensmester på en dag. Om det så er å begynne med å gå ti minutter per dag. Uansett hva det er du skal oppnå, må du trene for å bli god på det. Alt er bedre enn ingenting.

Og: 

- Det spørs hva målet er selvfølgelig. Man må finne den treningen man liker og ikke sammenligne seg med alle andre. Og sett deg et mål! Alt er mulig om man bare bestemmer seg for det.  For meg fungerer det å se på treningen som en del av jobben min. Om ikke treningen og helsen min er i boks fungerer ikke resten. Helsen er min prioritet nummer én, sier hun til Seher.no.
 
For tiden er Lene Alexandra Øien aktuell på TV-skjermen i TV 2s såpeserie «Hotel Cæsar», der hun spiller kjendisbloggeren Lexie.  Den norske artisten er å se i torsdagens, mandagens, tirsdagens og onsdagens episode av den populære serien.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Hun ville ikke vise kroppen sin på TV   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer