Gikk ned ti kilo etter kollapsen

Åge Aleksandersen har lagt om livet sitt etter sykehusinnleggelsen.

KLAR FOR NY TURNÉ: Åge Aleksandersen planlegger nye 60 konserter i sommer, ett år etter at han kollapset og ble kjørt til sykehus i ambulanse. Foto: SCANPIX
KLAR FOR NY TURNÉ: Åge Aleksandersen planlegger nye 60 konserter i sommer, ett år etter at han kollapset og ble kjørt til sykehus i ambulanse. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Den norske artisten Åge Aleksandersen (62) har tidligere forklart sin kollaps i juni med at han over lang tild levde et usunt liv med blant annet mye reisevirksomhet og lite søvn.

Foran sommerens konserter har han derfor tatt kraftige grep for å unngå på en ny smell, ifølge Dagbladet.

- Jeg trener hver dag. Det er nødvendig for å holde seg i form foran det omfattende programmet som venter i sommer, sier Åge til avisen.

I tillegg til å trene, hevder Aleksandersen at han har stumpet røyken for godt og er nøye med å få sovet ordentlig. Livsstilsendringene har ført til at 62-åringen har gått ned ti kilo.

Han tror derfor han er godt rustet til å takle de 60 konsertene han planlegger i sommer.

- Det er reisinga og odet å få nok søvn som er utfordringa. Heldigvis er jeg i god form akkurat nå, sier han til Dagbladet.

Foreløpig har han ikke villet gå i detaljer om hva som skjedde da han 14. juni 2010 ble kjørt i ambulanse til St. Olavs Hospital i Trondheim.

Der måtte han bli ett døgn til overvåkning.

Etter at han ble skrevet ut fra sykehuset, skrev han på sin hjemmeside levvalivet.no at han var lei for at kollapsen hadde ført til at han måtte avlyse konserter:

«Jeg oppfatter min situasjon som veldig privat, og er ikke interessert i å dele denne dramatiske hendelsen med andre enn familie og leger. Jeg skjønner selvfølgelig at det oppstår et informasjonsbehov i forbindelse med eventuelle forandringer/avlysninger av konserter osv. Det har jeg folk som tar seg av og ordner opp i. Jeg beklager selvfølgelig dette, men helsa får gå først,» skrev Åge.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg kjørte meg selv for hardt