«16 ukers helvete»:

Gikk ned over 20 kilo

Spesielt én av deltakerne har gjennomgått en stor forvandling.

20 KILO: En av deltakerne gikk ned over 20 kilo i løpet av TV-programmet. Foto: Discovery+
20 KILO: En av deltakerne gikk ned over 20 kilo i løpet av TV-programmet. Foto: Discovery+ Vis mer
Publisert

Gjennom 112 dager har seks norske kjendiser gjennomført en knallhard reise mot bedre fysisk helse, med et tøft trenings- og diettregime.

Beinhard styrketrening og et strengt kosthold har preget de 16 ukene.

- Samme BMI som Donald Trump har jeg nå. 191 cm og veier det samme. Der burde det også klinge en bjelle, fortalte deltaker Christer Falck (52) til Se og Hør før premieren av programmet.

REFS: Christer Falck fikk kritikk etter en scooter-tur han tok til en bedre middag hos «16 ukers helvete»-partner Jørn Hoel. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Delte meninger

16 uker har gått og TV-seerne har nå fått ta del i en rekke opp- og nedturer. Da programmet for noen uker siden startet på TV, var det delte meninger om konseptet.

Mange var kritiske til å lage underholdning av slanking.

Influenser og forfatter Linnéa Myhre (31) var en av dem som reagerte kraftigst. I et innlegg på Twitter skrev hun følgende:

«TVNorges '16 ukers helvete' er kanskje det jævligste jeg har sett siden Kari Jaquesson lagde slanke-tv med barn i 2006. Hva er det dere driver med, TVNorge?? Er det ingen voksne på jobb?»

RYSTET: Christer Falck var blant kjendisene som deltok i «16 ukers helvete». I den andre episoden fikk han en nedslående beskjed fra lege Kaveh Rashidi. Video: Rød Løper/Discovery+. Vis mer

Discovery tok tilsynelatende kritikken med ro, og svarte at Myhres uttalelse bar preg av at hun bare hadde sett den første episoden. De kjente seg ikke igjen i kritikken.

- De har alle hatt helt forskjellige forutsetninger, men også helt forskjellige mål. Noen har ønsket seg å bli slankere, andre å bli sterkere eller å lære seg til å like å trene, uttalte kommunikasjonsrådgiver i Discovery, Ola-Magnus Svihus, til Kampanje den gang.

Nå er reisen ferdig, og deltakerne har tilsynelatende fått et nytt og bedre liv. De har alle gått gjennom forandringer og ulike resultater har blitt oppnådd. Den som trolig har fått de aller største resultatene er Christer Falck.

BEKLAGER: Linnéa Myhre har beklaget seg til flere etter å ha skrevet om dem på den tidligere bloggen sin. Video: Thea Hope / TV2 Sumo. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Gikk ned mest

Han fikk nemlig ekspertene i programmet til å måpe under siste gjennomgang. Blant annet har kolesterolnivået sunket fra 5,5 til 2,3.

I tillegg gikk han ned mest i vekt av alle deltakerne - 20, 3 kilo.

20 KILO NED: Christer Falck var den som gikk ned aller mest i vekt. Foto: Discovery+
20 KILO NED: Christer Falck var den som gikk ned aller mest i vekt. Foto: Discovery+ Vis mer

Selv om TV-innspillingen har vært over i noen måneder, ser det ikke ut som at motivasjonen har forsvunnet for Falcks del. Han trener to ganger i uken, går tur hver dag og holder seg til gode kostholdsvaner.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

- Jeg går mellom 10-15 000 skritt hver dag. Det har jeg gjort siden den dagen vi sluttet med innspilling. Elsker å gå turer med Jazzper (hunden, journ.anm.) og pleier å legge alle telefonmøter i de turtidene, uttaler Falck til TV 2.

KALDT: Karsten Warholm delte en video av en treningsøkt som vekket oppsikt rundt om i verden. Video: Karsten Warholm / Rødt Kort / Klaus Fjellro. Vis mer

Samtidig sier Falck at når det kommer til trening, er han først og fremst opptatt av mageøvelser og at den skal være flat:

- Er overhodet ikke opptatt av sommerkropp og brystkasse. Bare opptatt av å kunne se hele tissen min når jeg dusjer, og den viste seg å være mye større enn jeg fryktet da jeg var på det tjukkeste, sier han til TV 2.

- Vet den smertefulle sannheten

Håvard Lilleheie (49) klarte å reversere langtidsblodsukkeret sitt fra 42 til 39, og har også lagt på seg to kilo med muskler i løpet av deltakelsen.

Komikeren uttrykker overfor Se og Hør at opplevelsen har vært kjempebra, men han har imidlertid lært seg en litt brutal ting.

SMERTEFULL SANNHET: Håvard Lilleheie er godt fornøyd, men har også lært seg noe brutalt om egen kropp og vekt. Foto: Discovery+
SMERTEFULL SANNHET: Håvard Lilleheie er godt fornøyd, men har også lært seg noe brutalt om egen kropp og vekt. Foto: Discovery+ Vis mer

- Nå vet jeg den smertefulle sannheten: Kroppen min ønsker alltid å komme tilbake dit den var som tjukkest, sier han, og legger til at det er noe han må leve med.

Lilleheie er glad for at han har fått et slags verktøy i løpet av TV-programmet. Han er også godt fornøyd med at de har fått tilbud om oppfølging etter seriens slutt. Det er noe han allerede har benyttet seg av, og noe han tror han kommer til å fortsette å bruke til sin fordel.

«16 UKERS HELVETE»: Håvard Lilleheie fikk prøve seg på bryting. Det ble hardere enn han hadde trodd. Video: Discovery +. Reporter: Celina Morken Vis mer

49-åringen har også lært seg en viktig ting.

- Det er alltid en vei tilbake, men jobben tilbake er like tung hver gang, sier han, og legger til at han nå vet hvordan han skal gjøre det.

Roser de andre deltakerne

Komikeren er også imponert over de andre deltakerne og deres resultater, og opplever at folk har holdt seg og har troen på at de vil fortsette med nettopp det:

- Jeg tror Christer Falck aldri kommer til å gå opp igjen fordi han er så sta. Han kommer bare til å finne seg et sted og spise knekkebrød til han går i graven. Så han er helt trygg.

DRAMATISK: Martin Johnsrud Sundby, som var programleder og personlig trener i «16 ukers helvete», deler dramatisk historie. Video: Rødt Kort / Discovery + / «16 ukers helvete». Vis mer

Lilleheie skryter også av Jørn Hoel (64) som har fått en bedre helse og Agnete Husebye (26) som han mener har forandret livet sitt til det bedre gjennom deltakelsen - og tatt med seg dette videre.

BEDRE HELSE: Jørn Hoel har også forbedret helsen sin i løpet av programmet. Foto: Discovery+
BEDRE HELSE: Jørn Hoel har også forbedret helsen sin i løpet av programmet. Foto: Discovery+ Vis mer

Selv kan Lilleheie gledelig avsløre at også han har klart å holde på treningsrutinene. Nå handler det bare om å ta seg tid til trening i et ellers travelt liv.

FORANDRING: Håvard Lilleheie skryter av Agnete Husebye, som trener flere ganger i uken og står på også etter programmets slutt. Foto: Discovery+
FORANDRING: Håvard Lilleheie skryter av Agnete Husebye, som trener flere ganger i uken og står på også etter programmets slutt. Foto: Discovery+ Vis mer

Strålende fornøyd

Komiker Trine Lise Olsen (46) kan også skilte med gode resultater. Hun gikk ned fra 89,1 kil til 76,3 kilo. Målet hun hadde satt seg var 75 kilo.

Overfor Se og Hør kan komikeren fortelle at hun godt kunne tenkt seg å fortsette med programmet. Hun syntes det var fint å gjøre dette sammen med noen og savner å snakke om resultater og lignende med de andre.

MESTRINGSFØLELSE: Trine Lise Olsen er fornøyd med sin egen innsats. Foto: Discovery+
MESTRINGSFØLELSE: Trine Lise Olsen er fornøyd med sin egen innsats. Foto: Discovery+ Vis mer

- Jeg er strålende fornøyd og det tror jeg alle kunne se i den siste episoden. Jeg var jo så overrasket selv, sier Olsen.

Komikeren legger heller ikke skjul på at hun er stolt over å ha gjennomført og kjenner på mestringsfølelse. Nå fokuserer hun på balanse.

- Jeg har holdt meg stabilt til nå. Det tror jeg har med trening å gjøre. Nå har jeg blitt en som må trene, eller så føler jeg meg ikke vel. Det var det jeg håpet på, innrømmer hun.

VEKKER OPPSIKT: Den italienske modellen Luca Marchesi vekker oppsikt med kjevetrening på TikTok. Det får folk til å reagere. Vis mer

Olsen er også fornøyd med at de har lært mye om kosthold, og forklarer at hun i dag trener flere ganger i uken. Det hun gjør mest er gåturer på rundt en time med vektvest.

- Hvis jeg klarer å komme dit at jeg blir glad i å trene, klarer faen meg alle det, sier Olsen lattermildt til Se og Hør.

RESULTATER: Samtlige deltakere har oppnådd resultater. Her ser man før- og etterbilder av Sandeep Singh. Foto: Discovery+
RESULTATER: Samtlige deltakere har oppnådd resultater. Her ser man før- og etterbilder av Sandeep Singh. Foto: Discovery+ Vis mer

De andre deltakerne har også oppnådd gode resultater. Jørn Hoel har fått blodsukkeret sitt ned fra ni og til 5,8. Sandeep Singh (36) har gått ned i vekt, forbedret helsen sin og sluttet å snorke.

Agnete Husebye (26) fikk senket kolesterolet sitt, gikk ned i vekt og økte muskelmassen.

LES OGSÅ: Tvillingene har gått ned 80 kilo sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer