Erlend Elias:

Gikk ned nesten 30 kilo: - Psykisk tøft

I fjor bestemte kjendisstylist og tv-profil Erlend Elias Bragstad seg for å legge om livsstilen sin. I dag er han nesten 30 kilo lettere. Nå snakker han ut om livsstilsendringen.

LA OM LIVSSTILEN: Erlend Elias Bragstad har gått ned nesten 30 kilo etter at han la om livsstilen sin. Foto: Privat
LA OM LIVSSTILEN: Erlend Elias Bragstad har gått ned nesten 30 kilo etter at han la om livsstilen sin. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden januar har kjendisstylist og tv-profil Erlend Elias Bragstad (38) delt hyppig fra treningsøktene sine på Instagram. Den gang delte han et innlegg hvor han meddelte at han skulle legge om livsstilen sin ved å begynne å trene.

I begynnelsen av august delte han et innlegg i bar overkropp som fikk stor oppmerksomhet, og komplimentene strømmet inn om hvor sprek Bragstad hadde blitt.

Nå kan Bragstad avsløre i et intervju med VG at han har gått ned nesten 30 kilo, etter at han la om livsstilen.

SJOKK: Det siste året har vært tungt for Erlend Elias etter at han mistet faren sin i august 2018. I den nye Viafree-serien «Helt ærlig», får vi bli med når Erlend Elias går på vekta for første gang på veldig lenge. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope/Viafree/Rød Løper Vis mer

Trappet ned på antidepressiver

Overfor Se og Hør forteller Bragstad at han besluttet å ta grep etter at han var i kontakt med et ektepar som jobber med trening og kosthold.

- De fortalte at 80 prosent av det hele handler om å gjøre en livsstilsendring i kostholdet, forteller han.

Videre forklarer Bragstad at han gjorde en avtale med paret i oktober i fjor, men at de først begynte med opplegget i januar i år.

TRENINGSGLAD: Nå trives Erlend Elias med å trene og holde seg i aktivitet. Foto: Privat
TRENINGSGLAD: Nå trives Erlend Elias med å trene og holde seg i aktivitet. Foto: Privat Vis mer

- Jeg avtalte jo i oktober i fjor at vi skulle starte med dette, da jeg startet på nedtrappingen av antidepressiver. Så hadde vi kontinuerlig kontakt siden oktober, men jeg begynte ikke før i januar. Så jeg fikk lang tid til å forberede meg psykisk, forteller han, og legger til:

- Da hadde jeg gått på antidepressiver i et halvannet år. Jeg begynte på dem da pappa lå for døden. Jeg har en fantastisk lege, så det var ingenting som bare ble gjort på impuls. Alt var planlagt og ble gjort nøye i kontrollerte omgivelser. Det å gjøre det i trygge rammer, var veldig viktig for meg.

FYRING: To nye utfordrere sjekker inn på «Camp Kulinaris», og det tar ikke lang tid før Erlend Elias lar seg provosere. Video: Rød Løper/Viafree Vis mer

Bragstad legger imidlertid ikke skjul på at det ikke var lett den første måneden av treningen.

- Den første måneden synes jeg var helt jævlig, og jeg drev å fant på unnskyldninger. Men etter en måned eller halvannen måned, så tenkte jeg bare: «Ok, dette var litt gøy», sier han.

- Veldig psykisk tøft

- Hvordan har denne reisen vært?

- Det har vært tungt, tøft og smertefullt med masse gangsperre. Men også veldig psykisk tøft med det å endre vaner og livsstil. Men det er jo sånn det er hvis du skal forandre på noe. Det er jo viktig at man tar grep og er hundre prosent bestemt på at man skal gjøre det, svarer han.

På spørsmål om hvordan han føler seg i dag, svarer Bragstad:

- Jeg føler meg som en helt ny person, samtidig som at jeg er den samme. Men det er jo deilig å kjenne at man har mye mer energi og pågangsmot. Man er mye mer positiv og glad.

Bragstad kan også fortelle at han bare har fått positive tilbakemeldinger etter vektnedgangen.

- Det har vært utrolig deilig. Hele familien har støttet og hjulpet meg, og de har heiet på meg. Så det har vært en ting som jeg absolutt ikke har gjort alene. Legen og psykologen har vært med på laget. Og trener, kostholdsekspert, familie og venner har alle vært med. Jeg har et stort støtteapparat og team rundt meg. Det har vært fantastisk.

Nå trener han med personlig trener to til tre ganger i uken, i tillegg til at han går tur hver dag.

- Jeg har jo fortsatt posttraumatisk stress som jeg må leve med hele livet, og den angsten som jeg fikk etter overgrep og diverse ting som har skjedd. Så for meg er det nødvendig å komme meg ut å gå. Det er veldig viktig, for nå går jeg ikke på medisiner, så jeg må få stimuli på andre måter, fortsetter han.

TIRAMISU: Radio-profil og Camp Kulinaris-deltaker Michael Andreassen er tørrlagt alkoholiker. Det tenkte ikke Erlend Elias på da han lagde dessert. Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Mistet faren

I fjor var Erlend Elias Bragstad å se i realityprogrammet «Helt ærlig», sammen med lillebroren Erik Sæter. I realityprogrammet fikk man se Bragstad som snakket åpenhjertig om sorgen etter tapet av faren sin.

Det var i slutten av august i 2018 at den triste nyheten om farens bortgang kom.

«I dag sovnet min kjæreste pappa inn. Du var min bestevenn, mitt forbilde, min bauta, min trygge havn og største støttespiller. Du trøstet meg helt til det siste med din varme og din trygghet. Livet mitt blir aldri det samme», var blant det Bragstad skrev på Instagram til et bilde av seg selv sammen med faren sin.

I minneordene beskrev 38-åringen faren som en person han alltid kunne snakke med.

«En hverdag uten å få kunne ringe deg og be om råd, hjelp eller bare snakke sammen er bare så fjern. Jeg elsket deg så høyt kjære pappa, respekterte deg og så veldig opp til deg. Inni hjertet mitt vil du bestandig være, der skal jeg lytte etter svar når jeg står i et veiskille, kjenne den store varme hånden din stryke meg på kinnet når jeg er utafor», skrev han.

LES OGSÅ: Derfor selger han leiligheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer