FLOTT: Haga har gått ned omtrent ti kilo etter at hun begynte å trene. Her er hun fotografert under fredagens presentasjon av sin nye bok "I de innerste sirkler".  Foto: Scanpix
FLOTT: Haga har gått ned omtrent ti kilo etter at hun begynte å trene. Her er hun fotografert under fredagens presentasjon av sin nye bok "I de innerste sirkler". Foto: ScanpixVis mer

- Gikk ned cirka ti kilo på ett år

Eks-politikeren bestemte seg for å snu krisen med trening.

SEHER.NO: Åslaug Haga (50) er i dag direktør i arbeidsgiverforeningen Norsk Industri, men for de fleste nordmenn vil hun alltid bli husket som toppolitiker.

Da Haga trakk seg som statsråd, gikk hun ifølge seg selv inn i en dyp dal, fullstendig utslitt og syk. Til VG Helg forteller hun at det var trening som hjalp henne gjennom krisen.

- Jeg ble satt på trening. Hver dag. På den måten kom jeg meg opp til overflaten igjen.

Og treningen har også forandret henne fysisk.

- Cirka ti kilo på ett år, forteller hun fornøyd til VG Helg.

Fredag debuterte Haga med romanen "I de innerste sirkler". I boken ønsker hun å beskrive hvor krevende det er å være mor og ektefelle, når man er toppolitiker i en regering og et parti.

- Det er ekstremt krevende, og jeg sviktet familien til tider, i den forstand at de ikke ble prioritert. Det at du hele tiden har dårlig samvittighet overfor familien, er noe av det verste med jobben, sier Haga.

I høst holder 50-åringen foredrag, blant annet for kvinnelige ledere.

- Jeg synes det er greit å fortelle at det faktisk har en pris å være toppleder og leve så intens med jobben, sier hun til VG Helg.

Vi belønner god kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Disse er årets kvinner