Gikk ned 27 kilo etter en skrivefeil

Men Christian Bale takker ikke nei til en utfordring.

DEDIKERT: Skuespiller Christian Bale er kjent for å leve seg inn i rollene han portretterer. I 2004 forvandlet han seg til et 58 kilos skjelett i filmen «The Machinist», og deretter måtte han legge på seg de samme kiloene til rollen som Bruce Wayne i «Batman Begins» i 2005.
DEDIKERT: Skuespiller Christian Bale er kjent for å leve seg inn i rollene han portretterer. I 2004 forvandlet han seg til et 58 kilos skjelett i filmen «The Machinist», og deretter måtte han legge på seg de samme kiloene til rollen som Bruce Wayne i «Batman Begins» i 2005. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Hollywood-stjernen Christian Bale (39) har både spilt forfengeligheten selv i «American Psycho», og superhelt i tre Batman-filmer.

Men mellom innspillingene av «American Psycho» og «Batman Begins», var Bale bare en skygge av seg selv.

For å spille Trevor Reznik, den anorektiske fabrikkarbeideren med søvnproblemer, i «The Machinist» i 2004, pinte han seg i seks måneder og forvandlet seg selv til et 58 kilos skjelett.

Men det dramatiske vekttapet skjedde egentlig etter en skrivefeil, avslører Bales motspiller Michael Ironside.

Manusforfatteren hadde nemlig skrevet rollen for en mye mindre person og glemte å oppjustere vekten til å stå i samsvar med Bales høyde på 1,83 cm.

- Manusforfatteren var bare 1,67 høy og skrev inn sin egen vekt i manuset. Men da Chris skulle begynne å filme, sa han: «Nei, ikke forandre på vekten. Jeg vil se om jeg kan klare å gå ned så mye». Så vekten han skriver på baderomveggen i filmen er faktisk det han veide da den ble spilt inn, forteller han til Huffington Post.

RADMAGER: Christian Bale levde på kaffe og epler da han forberedte seg til rollen i Maskinisten.
RADMAGER: Christian Bale levde på kaffe og epler da han forberedte seg til rollen i Maskinisten. Vis mer

Måtte opp 46 kilo igjen

Bale gikk den gang søvnløs i lengre perioder og dietten hans bestod bare av kaffe og epler.

- Jeg føler det var verdt det, bare jeg ikke får permanente skader av det, sa han etter innspillingen.

- Jeg ville bare sette meg selv et mål og nå det, og ha den mentale disiplinen som krevdes for å ikke gi det opp. Jeg bestemte meg for at «det er bare seks måneder, la meg gjøre noe virkelig ut av det».

Ironisk nok var hans neste film «Batman Begins», og dermed måtte Bale på en ny hard kur - denne gangen for å gå opp i vekt og bli en troverdig superhelt.

Med hjelp av sin personlige trener klarte Bale også det målet og la på seg 46 kilo på de seks neste månedene.

Han gikk fra 58 kg til 104 kg!

OSCAR-NOMINERT: Christian Bale fikk strålende kritikker etter rollen som Irving Rosenfeld i American Hustler. Her var han nesten ugjenkjennelig med stor mage og hentesveis. Foto: All Over Press
OSCAR-NOMINERT: Christian Bale fikk strålende kritikker etter rollen som Irving Rosenfeld i American Hustler. Her var han nesten ugjenkjennelig med stor mage og hentesveis. Foto: All Over Press Vis mer

Bale var nominert til «Beste mannlige skuespiller» under Oscar-showet tidligere i år for innsatsen i «American Hustle», men måtte se seg slått av Matthew McConaughey (44) for hans rolle i suksessen «Dallas Buyers Club».

I «Dallas Buyers Club» ekstremslanket også Matthew McConaughey og Jared Leto seg før rollene som HIV-pasienter. De gikk ned 37 kilo.

LES OGSÅ: Christian Bale ble pappa igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer