GIKK NED 16 KILO: - Jeg trodde ikke på legene, da de sa hva jeg veide. Jeg måtte veie meg tre ganger, sier Robinson-deltakeren Atle Hansen om sin sultekur på realityøya. Her er han fotografert i starten av ekspedisjonen. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
GIKK NED 16 KILO: - Jeg trodde ikke på legene, da de sa hva jeg veide. Jeg måtte veie meg tre ganger, sier Robinson-deltakeren Atle Hansen om sin sultekur på realityøya. Her er han fotografert i starten av ekspedisjonen. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no Vis mer

Gikk ned 16 kilo i Robinson

- Jeg har vel ikke veid så lite siden ungdomsskolen.

Publisert
SEHER.NO:  At livet på en øde øy i Malaysia kan få deltakerne i «Robinson-ekspedisjonen» til å gå ned i vekt er et velkjent fenomen, men er man i tillegg kresen i matveien kan følgene bli virkelig store.

Det fikk haldenseren Atle Hansen erfare under årets innspilling da han raste ned hele 16 kg i løpet av sin tid på TV3s realityøy!

- Jeg veide 80 da jeg kom og 64 da jeg dro. Mye skyldtes at jeg spiste lite mat. De andre fanget jo varaner (en type øgler red.anm), fisk og annet, men jeg spiste nesten bare ris, fordi jeg er så kresen.

- Da vi ble plassert på hotellet under denguefeber-evakueringen spiste jeg, men da hadde magesekken skrumpet inn, så jeg fikk ikke plass til så mye, sier han til Seher.no.

Fikk humørsvingninger
Sultekuren ga ikke bare utslag fysisk hos 45-åringen.

- Jeg merket at jeg fikk humørsvingninger og ble fortere sliten. Men jeg prøvde å drikke mye og å holde humøret oppe.

45-åringen fikk sjokk og nektet å tro på legen da han ble veid før han skulle forlate Malaysia.

- Jeg trodde det hele var en spøk. Jeg har vel ikke veiet så lite naturlig siden jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg måtte veie meg tre ganger før jeg trodde på dem, sier han og ler.

Spiste seg opp
Atle hevder han ikke hadde noe ønske om bli værende på den nye vekta.

- Det tok meg 3-4 uker med kebab og hamburgere å komme nesten opp i den samme vekta. Nå er målet å holde meg der jeg er nå.

Også flere av de andre mannlige Robinson-deltakerne fikk merke Robinson-oppholdet på kroppen.

Mens Daniel Thorp gikk ned 11 kg, gikk Dan-Richard Davidsen ned fire og Stian Alexander Schie mistet 9 kg.

- Jeg veide 65 da jeg dro og 59 da jeg kom hjem. Jeg merket det på kroppen, men i motsetning til Atle prøvde jeg å spise hva som helst, sier Stian til Seher.no.

De to deltagerne var imidlertid ikke redde for helsen da vekta begynte å minke.

- Det gikk ganske fort å komme tilbake til hektene. Jeg følte aldri at det var noen risiko, sier Schie.

Fikk helseproblemer
Det samme gjaldt ikke Robinson-deltageren Kathrine Pehrsson, som i fjor vakte oppsikt da vekten hennes raste ned til kun 38 kilo under innspillingen.

Jeg hadde mistet alt av former og var tydelig avmagret. Jeg ringte og advarte familien min før jeg kom hjem til Norge, men det hjalp ikke. Mamma sluttet ikke å gråte da hun så meg, sa Kathrine til Seher.no.

TV3 hevder de tar alle forholdsregler for å sikre deltakerenes helse under innspillingen i tropeklimaet.

- Alle deltakere må levere helseattest før de drar, og blir sjekket av lege på øya. Vi tilbyr dem også psykolog i etterkant, og er åpne for henvendelser hvis de har problemer.

- Det er ingen hemmelighet at man blir utfordret når man er med på reality-TV, og selv om vi informerer grundig på forhånd, er det alltid noen som blir overrasket, har informasjonskonsulent Line Vee Hanum i TV3 tidligere sagt til Seher.no.

«Robinsonekspedisjonen» ser du søndager på kl 20.00 på TV3.

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Sykdommen har preget meg hele livet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer