Aksel Hennie:

- Gikk ned 16 kilo, fjernet tenner og tok botox

Skuespilleren skar av deler av sine egne tenner for å ligne på Joshua French.

OFRET MYE: Skuespiller Aksel Hennie ofret både tenner og kilo for rollen som Joshua French. Foto: NTB scanpix
OFRET MYE: Skuespiller Aksel Hennie ofret både tenner og kilo for rollen som Joshua French. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Mordene i Kongo»-aktuelle Aksel Hennie (42) må ofre mye i skuespillerjobben. Denne uken hadde filmen om Joshua French (36) og Tjostolv Moland festpremiere med rød løper på Colosseum kino.

Filmen tar blant annet for seg rettssaken mot Tjostolv Moland, spilt av Tobias Santelmann (38) og Joshua French etter drapet på den kongolesiske sjåføren Abedi Kasongo. De to ble arrestert og fengslet i det afrikanske landet for spionasje og drap i 2009.

Moland døde i fengselet, mens French ble returnert til Norge 17. mai i fjor. Mye er blitt sagt og skrevet om den sensasjonelle saken. Samtidig er det omstridt hva som egentlig skjedde.

Drastiske endringer

Foruten en rekke andre profilerte skuespillere, er det den norske filmstjernen Aksel Hennie, som portretterer Joshua French, og han kan avsløre til TV 2 at han har ofret mer enn blod, svette og tårer. French var tynnere og hadde et litt annet ytre enn skuespilleren, men 42-åringen har gjort alt han kan for å ligne på karakteren han spiller.

- Fysisk så har jeg gått ned 15-16 kilo, jeg har fjernet tenner og tatt botox i halve panna, så fysisk har jeg gjort det jeg kan. Psykisk har jeg lagt hele sjela mi i det, sier Aksel Hennie til TV 2.

42-åringen forteller videre til kanalen at han skar av deler av sine egne tenner, og at de ble fjernet og erstattet av proteser. Dette ble heldigvis gjort hos en profesjonell tanntekniker.

Saken fortsetter nedenfor.

NORSK DRAMA: «Mordene i Kongo» kommer på kino 26. oktober, og har Tobias Santelmann og Aksel Hennie i hovedrollene. Video: Nordisk Film Distribusjon Vis mer

Måtte telle kalorier

15-16 kilo er mye å gå ned i vekt. Det vet skuespillerkollega Thomas "Fingern" Gullestad (37) alt om. I forbindelse med rollen som Jan Baalsrud i filmen «Den 12. mann», gikk Gullestad selv ned 15 kilo i løpet av åtte uker.

- Det vil jeg ikke anbefale min verste fiende. Det var ikke noe gøy, og det er liksom ikke noe poeng med det heller. Eller, i dette tilfellet så var det jo det, men det er bare vondt og meningsløst. Et manisk liv, fortalte han til Seoghør.no i desember i fjor.

Ved hjelp av en streng diett og kaloritelling gikk vekten stadig nedover for Gullestad. Det samme har Hennie nå måttet føle på i sin forberedelse til rollen som Joshua French.

CREWET: Ine Jansen (f.v), Tobias Santelmann, Asle Vatn, Aksel Hennie, Marius Holst og Christian Fredrik Martin på pressedag med filmen "Mordene i Kongo" på Filmens Hus i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
CREWET: Ine Jansen (f.v), Tobias Santelmann, Asle Vatn, Aksel Hennie, Marius Holst og Christian Fredrik Martin på pressedag med filmen "Mordene i Kongo" på Filmens Hus i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg måtte telle kalorier. Jeg spiste under 1500 kalorier hver dag, og brukte 3-4 måneder på å bli tynn nok. Deretter hadde jeg jul og nyttår til å spise meg opp igjen, sier han til TV 2, og fortsetter:

- Det var ubehagelig. Dette er ikke noe jeg har spesielt lyst til å drive med til vanlig.

I tillegg til alt dette måtte han fylle inn botox i pannen. Men et lite nålestikk under innspillingen klager ikke Hennie over.

HVEM SKJØT: Tobias Santelmann og Aksel Hennie gjestet «Lindmo» på NRK, hvor de fortalte om filmen «Mordene i Kongo». Video: NRK Vis mer Vis mer

Skadet under innspilling

Først i høst, i et intervju med NRK, kom det frem at Hennie brakk kragebeinet i en motorsykkelulykke på settet, og innspillingen ble dermed stanset i et halvt år som følge av skuespillerens skade.

Ulykken skjedde i Sør-Afrika i februar i fjor.

- Det ble veldig bratt opp en bakke. Så jeg la ned sykkelen, med Tobias bakpå. Det resulterte i at jeg brakk kragebeinet, sa Hennie.

Ulykken ble holdt skjult, for ikke å ødelegge for Utenriksdepartementet og løslatelsen av Joshua French.

Christian Fredrik Martin i produksjonsselskapet Friland sa til NRK at produksjonen foregikk i det stille for ikke å forstyrre prosessen med å få utlevert og benådet French - som returnerte til Norge samme år.

PREMIERE: Onsdag er det premiere på den allerede omdiskuterte filmen «Mordene i Kongo». Hovedrolleinnehaverne Tobias Santlemann og Aksel Hennie gleder seg til å vise fram filmen. Reporter: Linn-Christin Marthinussen. Video. Hélen Skogstad / Dagbladet Vis mer

- Kabalen gikk opp

Til tross for at rehabiliteringstiden var på seks uker, tok det lang tid å sette i gang prosjektet igjen, grunnet en kabal for både crew og skuespillere.

Likevel ble ikke filmens budsjett påvirket, da hendelsen ble en forsikringssak. Aksel Hennie beskrev hele situasjonen slik:

- Produsentene fikk all dritten i fanget.

På spørsmål fra Dagbladet om hva han tror Joshua French vil synes om filmen, svarte han følgende:

- Joshua vet hvor grundig research jeg har gjort. Han vet at jeg kommer til å vise hva jeg tenker. Han er en fyr som ikke bryr seg så nevneverdig om det, for å være helt ærlig. Han har tiltro til at jeg gjør det på en respektfull måte, uavhengig av om jeg gleder ham eller motsatt.

LES OGSÅ: - Jeg følte at jeg var døden nær

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer