FØRSTEMANN: Cecilie Skog startet i november ferden på ski over Antarktis sammen med amerikaneren Ryan Waters. De er de første som har krysset Antarktis bare ved hjelp av ski og egen muskelkraft. Foto: SCANPIX
FØRSTEMANN: Cecilie Skog startet i november ferden på ski over Antarktis sammen med amerikaneren Ryan Waters. De er de første som har krysset Antarktis bare ved hjelp av ski og egen muskelkraft. Foto: SCANPIXVis mer

Gikk ned 14 kilo på sjokolade

Ceclie Skog raste ned i vekt, til tross for nesten et halvt kilo sjokolade om dagen.

SEHER.NO: Den norske fjellklatreren og ekspedisjonsfareren Cecilie Skog (35) er kjent for sine mange ekstreme turer.

I slutten av januar kom 35-åringen tilbake etter å ha krysset Antarktis ved kun å bruke ski og muskelkraft sammen med amerikaneren Ryan Waters (36).

Da Seher.no møtte Skog under nyåpningen av Freia Sjokoladebutikken i Oslo på torsdag, avslørte hun én av tingene som gjorde turen litt lettere.

- Jeg har et veldig nært forhold til sjokolade siden jeg er så mye på tur. Jeg spiser mye Kvikk Lunsj, men favoritten er Walters Mandler. Den har vært med på mange turer, fortalte hun.

Da Skog kom i mål etter Antarktisturen, var rundt 70 dager og 1800 kilometer over isen lagt bak henne, og det samme var mye av kroppsvekten.

- På tur betyr mat generelt veldig mye. Jeg spiser 150 gram sjokolade hver dag i starten på en tur, og 450 gram hver dag mot slutten. Likevel gikk jeg ned 14 kilo sist tur, tross all sjokoladen, så det er bare å spise, sier hun.


Nå er Skog omtrent tilbake i matchvekt, og klar for å ta fatt på neste tur.

- Man forbrenner mer energi enn det man rekker å spise på tur. Nå er jeg nesten tilbake i matchvekt og planlegger neste tur allerede, fortalte hun til Seher.no.

Under torsdagens butikkåpning var det avdukning av "Drømmekyss" - Norges nye Wall of Fame, bestående av sjokoladekyss fra tolv utvalgte norske kjendiskvinner. Skog var en av kvinnene som hadde fått æren av å plante sitt sjokoladekyss på hvitt papir, men ekspedisjonsfareren syntes det var litt spesielt å være i torsdagens setting blant champagne og pressefolk.

- Dette er litt ubehagelig, så jeg prøver å holde meg litt i bakgrunnen. For fra å gå alene over Antarktis til dette, det blir jo en overgang, sier.

Cecilie Skog er kjent for sine mange turer til Mount Everest, Sydpolen og Nordpolen. Under nedstigningen fra K2 i august 2008 mistet hun mannen sin, Rolf Bae, som ble tatt av et isras. I 2009 var hun redaktør for boka "Til Rolf - Tusen fine turer og én trist", der turkamerater av Rolf Bae forteller om turene med ham.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Har et hormonelt forhold til sjokolade