Gikk ned 14 kilo på ni uker

- Det handler om disiplin, sier premiereklare Ingar Helge Gimle.

NED 14 KILO: Ingar Helge Gimle (i rollen som Sven O. til venstre) gikk ned hele 14 kilo på ni uker for å spille avdøde Sven O. Høiby (til høyre).
NED 14 KILO: Ingar Helge Gimle (i rollen som Sven O. til venstre) gikk ned hele 14 kilo på ni uker for å spille avdøde Sven O. Høiby (til høyre). Vis mer
kSEHER.NO: Se filmtrailer nederst i saken!


Fredag 12. mars er det premiere på den mye omtalte filmversjonen av tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs' bok «En helt vanlig dag på jobben».

Filmen tar for seg Melnæs ni år lange karriere i ukebladet Se og Hør, eller Folk Flest, som bladet har blitt omdømt i handlingen, med særlig vekt på årene da Mette-Marit trådte inn i kongehuset.

Boken «En helt vanlig dag på jobben» skapte mediestorm da den ble sluppet våren 2007, og da særlig når det gjaldt Se og Hørs forhold til kronprinsessens far Sven O. Høiby, som døde kort tid etter at boken kom i salg.


Det er tidligere «Hotel Cæsar»-stjerne Ingar Helge Gimle (53) som spiller rollen som Sven O. i filmen, og skuespilleren, som for tiden er på turné med forestillingen «Hvem er redd for Virginia Woolf?», har tidligere fortalt at han gikk ned hele 14 kilo for å spille den svært krevende rollen. 

Likheten mellom Gimle og Sven O. er til og med så slående at hans ekskone Renate Barsgård nesten begynte å gråte da hun så klipp fra filmen tidligere i år. 
 
Under pressedagen i forbindelse med premieren onsdag, kunne imidlertid Gimle avsløre overfor Seher.no at han egentlig synes det var helt greit å gå ned i vekt for å spille rollen, og at det eneste som krevdes var en god kostholdsplan og mye selvdisiplin.

- Jeg gikk ned 14 kilo på ni uker, men kunne gjerne gått ned litt mer, humrer han til Seher.no.

For å nå vektmålet fikk skuespilleren hjelp av en kostholdsekspert og fulgte et beinhardt program i tre måneder.

- Jeg fulgte et strengt kostholdsprogram der jeg blant annet drakk to store glass på rappen om morgenen, før jeg så gikk en 40 minutter til én times tur i hurtig tempo og så spiste frokost. Dette får opp forbrenningen skikkelig og gjorde at jeg gikk ned nesten én kilo i uken. I tilegg må man da spise planlagte måltider, samt kutte søtsaker og alkohol, sier han.

Ifølge Gimle ble han så opptatt av vekttapet at han nesten tok  «litt for hardt i».

- Jeg var veldig disiplinert, og tok vel kanskje litt hardt i mot slutten. Det ble nesten litt manisk, humrer han.

Selv om skuspilleren nå har funnet tilbake til normalvekten igjen, som da er på 83 kilo, sier han at han gjerne går drastisk til verks for slike karakterroller som Sven O.-rollen var. 

- Det er sjelden man får muligheten til å spille slike karakterroller her i Norge. Og det å spille Sven O. var en fantastisk rolle, sier han, og legger til at han mener «En helt vanlig dag på jobben» er blitt en viktig film.

- Jeg håper jo at folk vil like filmen, og det er absolutt en viktig film. Og så håper jeg også at den vil påvirke folks holdning overfor Sven O. Høiby. Det er en film som handler om mennesker, og det er tross alt hvem du er som menneske som teller.

«En helt vanlig dag på jobben» har Norgespremiere fredag 12. mars! 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Jeg tror mange blir sinte

Se traileren til «En helt vanlig dag på jobben» nedenfor: