Ida Fladen:

Gikk inn i sjokktilstand etter bruddet

Ida Fladen (32) er brutalt ærlig om bruddet med kjæresten i sin nye kjærlighetspodcast.

ØNSKER Å VÆRE ÅPEN: TV-profil Ida Fladen (32) forteller til Se og Hør at det koster henne lite å være åpen. Nå håper hun at hennes refleksjoner tilknyttet egen kjærlighetssorg kan hjelpe andre i en liknende situasjon. Foto: NTB Scanpix.
ØNSKER Å VÆRE ÅPEN: TV-profil Ida Fladen (32) forteller til Se og Hør at det koster henne lite å være åpen. Nå håper hun at hennes refleksjoner tilknyttet egen kjærlighetssorg kan hjelpe andre i en liknende situasjon. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det sies at kjærlighetssorg er noe av det vondeste en kan oppleve. Når dine planer og drømmer for framtida brått blir revet bort, kan selv den minste aktivitet i hverdagen kjennes uoverkommelig.

Et brudd er noe mange av oss så sårt har fått erfare - inkludert tv-profil Ida Fladen (32). I den første episoden av sin nye podkast, «Ida med hjertet i hånda», er hun brutalt ærlig om sine følelser og opplevelser etter at forholdet til bassist Anders Opdahl tok slutt.

De to gikk hver til sitt etter tre og et halvt år sammen i september i fjor, og bekreftet dette overfor media i måneden etterpå.

- Ble dumpa

I podkasten, der Ida vil «lære alt hun kan om kjærlighet», har 32-åringen invitert journalist og «Jævla homo»-programleder Gisle G. Agledahl.

I likhet med Ida opplevde også han et brudd i fjor høst. Selv om duoen deler mange av de samme tankene og erfaringene, tegner Ida et bilde av en bunnløs kjærlighetssorg i tida som fulgte.

- Grunnen til at jeg har fått «kjærlighet på hjernen» er at jeg nylig gikk gjennom et skikkelig tungt brudd. Jeg trodde virkelig at jeg hadde funnet mannen i mitt liv. Alt føltes veldig trygt, godt og fint, men plutselig ble jeg dumpa. Den kjærlighetssorgen som jeg har hatt de siste månedene, er noe av det mest brutale jeg har vært med på. Jeg har egentlig følt meg ganske alene, sier hun åpenhjertig i podkasten.

- Lyn fra klar himmel

Ida forklarer at hun hadde sett for seg ei framtid med Anders. Dette inkluderte «hele den tradisjonelle pakka» - barn, giftermål og det å bli gamle - sammen.

SLUTT: Her er Ida Fladen og Anders Opdahl fotografert på Kjendisgallaen til Se og Hør i fjor høst. Så ble det slutt mellom dem, etter tre og et halvt år som kjærester. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
SLUTT: Her er Ida Fladen og Anders Opdahl fotografert på Kjendisgallaen til Se og Hør i fjor høst. Så ble det slutt mellom dem, etter tre og et halvt år som kjærester. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

Så skjedde det som snudde opp ned på hele hennes verden: Et brudd.

- Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg hadde ikke sett noen tegn, og jeg synes at alt var … at vi hadde et drømmeforhold, egentlig. Jeg følte på forelskelsen, kjærligheten og vennskapet. Alt var tilsynelatende veldig bra. Fram til han slapp den bomba, sier tv-profilen i podkasten.

Så ble det mørkt. Bekmørkt og knyst stille.

- Jeg gikk inn i sjokk, har jeg skjønt i ettertid. Man forstår det ikke der og da. De første to ukene etter at dette skjedde, pusset jeg opp leiligheten min. Og jeg har bodd i et høl altså, jeg driter i hvordan det ser ut hjemme hos meg. Plutselig skulle jeg likevel pusse opp.

- Hva faen?

Fladen forteller i podkasten at hun ikke husker hvordan avgjørelsen ble tatt. Ei heller årsaken til at nettopp oppussing plutselig ble det viktigste på agendaen.

MØTTE VEGGEN: Programleder Ida Fladen måtte ta en tre måneders time-out etter å ha gått på veggen for et par år siden. Nå har hun lært seg å slappe av. Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg har vage minner om at jeg den ene dagen var med venninner og vasket vegger. Så kom foreldrene mine dagen etter og malte. Men så, etter to uker, sto jeg plutselig opp og bare: «Hva faen er det som har skjedd her?».

- Jeg har skjønt i ettertid, og fått bekreftet fra min psykolog, at jeg var i sjokk. Den ene biten dreide seg om forsvarsmekanisme, den andre biten handlet om at jeg ikke klarte å forholde meg til de følelsene jeg satt med.

Saken fortsetter under.

BRUDD: Ida Fladen og Anders Opdahl gikk fra hverandre etter tre og et halvt år som kjærester. Foto: Se og Hør
BRUDD: Ida Fladen og Anders Opdahl gikk fra hverandre etter tre og et halvt år som kjærester. Foto: Se og Hør Vis mer

Etter at oppussingsprosjektet var over, kom den overveldende sorgen, forteller hun.

- Det føltes som om jeg hadde sammenhengende influensa i fire måneder.

Kontaktet eksen gjentatte ganger

Ida legger ikke skjul på at hun synes det var spesielt tøft å skulle akseptere at forholdet faktisk var over.

- Jeg sleit veldig med det at jeg ikke hadde fått muligheten til å gjøre noe annerledes. Man må bare forholde seg til hans ønske og valg. Likevel måtte jeg dobbeltsjekke med ham hundre ganger: «Er du sikker, er du sikker?». Jeg trengte bekreftelse en gang i uka. Han sa: «Ja, jeg står for dette, det er dette jeg vil». Det måtte jeg høre gjentatte ganger, før jeg kunne gi slipp.

Ida understreker at hun har fått god støtte av familie og venner.

Overfor Se og Hør forteller 32-åringen hvorfor hun velger å være åpen om bruddet nå.

Saken fortsetter under.

- Mange er veldig flinke til å framstille livet helt perfekt på for eksempel sosiale medier, men jeg mener det er fint å kunne dele litt av hele spekteret. Når jeg tenker ut nye konsepter, så liker jeg å ta utgangspunkt i noe jeg selv er opptatt av, og den siste tida har jeg vært over middels opptatt av kjærlighet. Det koster meg heller ikke så mye å være åpen om ting som skjer i livet mitt, sier hun.

Enorm respons

Nå håper Ida at hennes åpenhet kan bidra til å hjelpe andre i samme situasjon.

- Responsen har vært enorm, og det går mest på at folk kjenner seg igjen i det jeg beskriver, og at det er fint å ikke kjenne seg alene om sånne følelser. Så det er veldig hyggelig. Også håper jeg at både jeg og lytterne kan la oss inspirere av historier og gjester som dukker opp framover.

Hva er det viktigste du selv har lært av forholdet og bruddet?

- Det er nok at jeg må bli bedre på å takle vanskelige følelser på egen hånd, uten en kjæreste å lene meg på. Det går heldigvis mye bedre med meg i dag, enn det gjorde for seks måneder siden.

Saken fortsetter under.

SYK: Under sesongpremieren av På tur med Dag Otto opplevde Ida Fladen blant annet svimmelhet og oppkast på en kritikerrost restaurant. Video: TV 2 Vis mer

Å være en offentlig profil midt oppi det hele, var tidvis belastende, erkjenner Ida.

- Rett etter bruddet var det litt utfordrende, fordi jeg trengte tid på å prosessere det som hadde skjedd for meg selv - før det sto i avisene. Det var en ekstra påkjenning i ukene etterpå, da jeg fikk daglige henvendelser fra media som ønsket at jeg skulle bekrefte bruddet, forteller hun.

Nylig ble det kjent at Ida har sagt opp jobben i TV 2 for å ta fatt på nye prosjekter. Ved siden av podkasten, der hun skal se videre på temaer tilknyttet kjærlighet, skal hun jobbe som frilanser og for VGTVs «Spårtsklubben».

Anders Opdahl har ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

LES OGSÅ: Fikk illebefinnende foran kamera

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer