Birgit Skarstein:

Gikk i kjelleren: - Tøft

Birgit Skarstein forteller om den vanskelige tiden i fjor høst.

SNAKKER UT: Birgit Skarstein møtte flere hinder i fjor høst. Nå forteller hun om den vanskelige tiden. Foto: Terje Pedersen / NTB
SNAKKER UT: Birgit Skarstein møtte flere hinder i fjor høst. Nå forteller hun om den vanskelige tiden. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Idrettsutøver Birgit Skarstein (31) imponerte både dommerne og TV-seerne fra parketten under «Skal vi danse»-deltakelsen tidligere i høst. For et par uker siden skjedde imidlertid det mange ikke hadde sett for seg, Skarstein måtte forlate parketten, noe som av mange ble omtalt som en sjokkexit.

- Det har vært en helt fantastisk høst, sa 31-åringen, da hun og dansepartner Philip Raabe måtte takke for seg.

Det samme kan hun derimot ikke si om fjorårets høst, hvor idrettsprofilen møtte på mange utfordringer - som gjorde at hun gikk i kjelleren. Til «God kveld Norge» forteller hun nemlig at ei nær venninne døde brått og at bonussøsteren fikk kreft.

OPPMERKSOMHET: Birgit Skarstein og Philip Raabe fikk stående applaus etter deres første dans i «Skal vi danse». Nå forteller hun om oppmerksomheten og den veldig gode kjemien med dansepartneren. Reporter: Emma Eriksson. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

- Det går over

I november i fjor skrev hun også på Instagram at hun og forloveden Martin Sletten hadde valgt å gå fra hverandre - tre år etter at de ble forlovet.

- Det må være lov. Så må man prøve å komme seg opp igjen og ikke bli i kjelleren, sier hun i programmet om det å gå i kjelleren.

31-åringen forteller videre at hun prøvde så godt hun kunne å være raus med seg selv og måtte tillate at hun hadde det vanskelig. Hun innrømmer imidlertid at hun tenkte at det «ville bli tøft» å gå gjennom samlivsbruddet - spesielt med tanke på at hun sto i en utfordrende situasjon med bonussøsteren og nylig hadde mistet en nær venn.

- Men samtidig vet jeg at jeg kommer gjennom det. At det går over, sier hun.

Åpnet seg om bruddet

Bare kort tid før Skarstein og Sletten gikk hver til sitt, fortalte førstnevnte til Se og Hør at de hadde utsatt bryllupet fordi karrieren tok opp så mye av tiden hennes.

«Det kjennes litt rart å skrive dette, men for å unngå misforståelser er det greit å fortelle det selv», åpnet idrettsprofilen innlegget på Instagram med da de valgte å dele avgjørelsen om å ende forholdet.

31-åringen fortalte at de to gikk fra hverandre som venner.

«Martin og jeg er et godt team, men vi har bestemt oss for å ikke lenger være kjærester. Vi har hatt fire fantastiske år, mye gøy og jobbet godt sammen. Vi er veldig glade i hverandre, og takknemlige for alt vi har fått gjort og oppleve i lag».

Skarstein fortalte at det hadde vært utfordrende å kombinere et privatliv med mye reising og aktivitet i karrieren.

«Gradvis har vi blitt mindre kjærester og mer kolleger», fortsatte hun.

EVENTYRLIG OPPUSSING: I løpet av kort tid klarte Halvor Bakke og gutta å gi Birgit Skarstein hyttedrømmen hun lenge har ventet på. Vis mer

Ble kjent på TV

Birgit Skarstein sjarmerte hele Norge da hun deltok i Lars Monsen- serien «Ingen grenser» på NRK i 2011. Hun ble med i TV-serien tre år etter at livet hennes ble snudd på hodet som følge av en badeulykke på ferie i Malaysia.

Skarstein var 19 år og befant seg på ferie i Thailand i 2009, hvor hun blant annet hadde jobbet som frivillig på et barnehjem. 31-åringen, som den gang altså var 19 år, bestemte seg for å ta et bad i den stekende varmen. Idrettsutøveren hoppet ut fra moloen og landet med beina først på noe hun ikke helt visste hva var.

I et intervju med KK fortalte hun i fjor at vannet rundt henne endret farge til rødt og at da hun steg opp fra vannet, var foten revet av. Igjen hang kun en tynn hudfille.

- Jeg hadde to operasjoner i Thailand der de forsøkte å sy fast foten igjen, fortalte hun til magasinet.

BEST: Skal vi danse-deltaker Birgit Skarstein og dansepartner Jørgen Raabe fikk toppscore av dommerne. Reporter: Martine Johansen Vis mer

Ble lam

Videre fortalte Skarstein at hun etter en uke på sykehus i Asia var blitt smittet av en sjelden kjøttetende bakterie, som det kun fantes ett annet tilfelle av i verden. Bakterien ble behandlet med forskjellig antibiotika, og to ganger gikk Skarstein inn i anafylaktisk sjokk grunnet allergisk reaksjon.

Etter hvert kom bakterien under kontroll og 31-åringen var utenfor livsfare. Da gjensto arbeidet med å rekonstruere ankelen og leggbeinet. Skarstein fikk reise hjem til Norge der det ventet ni måneder på sykehus.

I den tidligere TVNorge-serien «I hodet på Tufte» åpnet hun også opp om komplikasjonene som kom i ettertid av ulykken. Hun hadde flere operasjoner bak seg da det gikk galt under det siste inngrepet, der målet var å prøve og få tilbake funksjonen i beinet.

Epiduralen hun hadde fått i ryggen, gikk ikke ut av kroppen som den skulle, og Skarstein våknet opp - uten følelser fra livet og ned.

VAR SYK: En av vårens «Paradise Hotel»-deltakere, Yasmine San Miguel, forteller om sykdommen som preget henne for noen år siden. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

Den beinharde Levanger-jenta fortalte videre i tv-programmet at hun trente hardt i ettertid av den mislykkede operasjonen, og at hun hele veien hadde klare mål.

- Det som sto i hodet mitt var å lære meg og kjøre rullestol, bli sterk nok til å håndtere livet, flytte tilbake til Oslo, fortsette studiene og å gå på Blindern og drikke øl, fortalte hun i tv-programmet med et smil om munnen.

Og denne høsten - og ikke minst i karrieren - har 31-åringen bevist at hun har klart nettopp det.

LES OGSÅ: - Opptrer som hun sitter i fengsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer