TRODDE HAN SKULLE DØ: Martin Schanche var 19 år gammel gikk han gjennom isen på Tanafjorden. Foto: Henning Jensen, Se og Hør
TRODDE HAN SKULLE DØ: Martin Schanche var 19 år gammel gikk han gjennom isen på Tanafjorden. Foto: Henning Jensen, Se og HørVis mer

Gikk gjennom isen på motorsykkel

- Da jeg gikk under for tredje gang skjønte jeg at livet mitt var slutt, sier Martin Schanche.

SEOGHØR.NO: Martin Schanche (70) gjorde tidligere stor suksess som rallycross-sjåfør. Men ikke alle valgene han har tatt på veien har vært like gode.

I SALG NÅ: I Se og Hør kan du lese mer om livet til Martin Schanche.
I SALG NÅ: I Se og Hør kan du lese mer om livet til Martin Schanche. Vis mer

Da Schanke var 19 år gammel opplevde han marerittet på motorsykkel.

– Jeg gikk gjennom isen på Tanafjorden med motorsykkel. Jeg ville slippe å kjøre rundt, og satset på at isen ville holde. Det gjorde den også, til jeg var 100 meter fra land. Jeg hørte et knak, og i neste øyeblikk lå jeg i isvannet og kavet. Jeg kom meg ikke opp, sier han til Se og Hør.

- Etter en stund gikk jeg under for første gang. Alvoret gikk opp for meg da jeg så gikk under en gang til. Jeg tenkte at faren min ville bli forbannet når han fikk høre at jeg hadde mistet motorsykkelen. Da jeg gikk under for tredje gang skjønte jeg at livet mitt var slutt, mens jeg vekselvis bannet og ba til Gud.

Heldigvis hørte en nabo bråket fra fjorden og fikk tilkalt hjelp.

– Naboen ringte etter hjelp, og til alt hell var noen innom den ellers kveldsstengte sentralen i et privat ærend. Redningen kom i form av en reingjeter med lasso. Da han på andre forsøk kastet perfekt og traff arme min hadde jeg vært under for fjerde gang. Jeg hadde englevakt, og jeg skammer meg ikke over å si det høyt.

Les mer om Martin Schanches liv i Se og Hør, som er i salg nå.

LES OGSÅ: Angrer ikke på noe