<strong>TRAV-VETERAN:</strong> Til tross for sin unge alder, har Paradise-Madelen allerede ridd over 140 løp på norske travbaner. Her er hun med hesten «Havtroll». Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
TRAV-VETERAN: Til tross for sin unge alder, har Paradise-Madelen allerede ridd over 140 løp på norske travbaner. Her er hun med hesten «Havtroll». Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no Vis mer

Gikk gjennom isen på hesteryggen

- Jeg så døden i øynene, sier Paradise-Madelen.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: «Paradise Hotel»-deltaker Madelen Voreland Berås (20) har ikke lagt skjul på at savnet etter hestene hjemme var stort da hun tidligere i år sjekket inn på det skandaleombruste realityhotellet.

20-åringen har siden hun var 16 år gammel ridd over 140 løp på travbaner landet rundt.

Gikk igjennom isen
Men til Seher.no avslører Madelen at hesteinteressen for fire år siden var nære på å ta livet henne, da hun gikk gjennom isen under en treningstur med hesten «Miogutt».

- Jeg var ute og red alene, og styrte hesten mot isen, fordi jeg ville få den til å drikke. Jeg måtte presse den litt, og plutselig svarte den med å hive seg ut i det kalde vannet. Det var utrolig skummelt.

I den bitende februarkulda havnet både Madelen og hesten under vann, 100 meter i fra land.

-Vi hadde ikke sjanse til å stå, og det var farlig vann med mye planter, sier hun.

Så døden i øynene
Etterhvert som det kalde vannet begynte å tappe henne for krefter, mobiliserte Kristiansandsjenta alle sine krefter for å holde kontakt med hesten.

- Jeg klarte å få hesten opp på land en gang, men så hoppet den ut i vannet igjen. Da så jeg døden i øynene, og skjønte at hvis jeg slapp taket i tøylene, var det sannsynligvis slutt både for meg og hesten. Jeg ville ikke klart å svømme inn til land på egen hånd fordi klærne mine var så tunge.

- Hesten forsøkte hele tiden å svømme utover igjen, mens jeg prøvde å styre den mot land, sier hun til Seher.no.

Utmattet
Etter å ha kjempet i isvannet i tilsammen ti minutter, klarte en utmattet Madelen til slutt å få både seg selv og hesten på land.

- Da var hesten så utmattet at jeg skjønte den ikke ville prøve å stikke av hvis jeg slapp den. Jeg var lettet, men veldig kald, fordi jeg var gjennomvåt og det var minusgrader ute. Jeg tenkte bare på at jeg måtte komme meg hjem.

Etter at hun kom hjem og fått varmen i kroppen, ringte hun faren Arild, som er en aktiv travtrener og var bortreist på travløp da ulykken skjedde.

-  Han ble lettet da jeg fikk fortalt at jeg var uskadet. Heldigvis gikk det bra med både meg og hesten.
 
- Ikke redd for å ri igjen

Madelen hevder hun ikke har blitt redd for å sette seg på hesteryggen igjen etter ulykken igjen.

- Jeg satte meg på hesteryggen igjen allerede dagen etter. Episoden har ikke preget meg noe, og jeg har aldri vært redd for å ri. Det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere, sier hun til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Guttene tør ikke prøve seg på henne

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer