Adam Schjølberg:

Gikk galt: - Det knaste

TV-aktuelle Adam Schjølberg havnet i en ulykke.

PÅ TUR: For tida kan vi se Adam Schjølberg på tur i «71 Grader Nord- Team». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
PÅ TUR: For tida kan vi se Adam Schjølberg på tur i «71 Grader Nord- Team». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige måned var det duket for premiere av «71 Grader Nord – Team», det nyeste konseptet innenfor «71 Grader Nord»-universet.

Blant sesongens kjendispar finner man programleder Jon Almaas (54) og komiker Adam Schjølberg (39). Sammen kjemper de mot andre kjendispar i tøffe naturterreng og gjennom vanskelige utfordringer.

På et av programmets mange utfordrende turer fikk duoen selskap av en hest som skulle krysse noen partier med dem. Til Se og Hør forteller Schjølberg at hesten tråkket på ham flere ganger, og til slutt gikk det riktig galt.

TATT PÅ SENGA: Elisa Røtterud skjønte lite da hennes partner Thomas Alsgaard «snappet» under en tur i «71 grader nord - team». Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Så kom den ene gangen der den fikk satt foten godt til rette, med hoven over min fot, så lente den seg. Da hørte jeg at det knaste i tærne, og da tenkte jeg «fader heller, der røk jo de», forklarer komikeren.

- Peis på til du svimer av

Frykten for å ikke kunne fortsette deltakelsen meldte seg. Til slutt ble 39-åringen sendt på sykehus for å ta røngten. Der ble det bekreftet at tærne var brukket.

- Jeg har aldri brukket tær før, så da var jeg litt bekymret for at hvis jeg nå fortsetter «71 Grader Nord», hvordan vil dette gro? Jeg er ganske avhengig av å bruke høye hæler for eksempel. Så jeg var litt usikker på hvordan det ville bli med tærne hvis jeg ikke pleide dem slik som man burde, for det får man ikke gjort når man er på tur.

FALLER: Vita og Wanda Mashadi har møtt på mye motstand i årets «71 grader nord - team». I en av episodene gikk det galt for Wanda. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Schjølberg tok derfor teipen fatt og teipet tærne sammen hver morgen og kveld. Til tross for smerten, bar turen videre med turkamerat Almaas.

- Jeg hadde jo en partner som ikke ga noe rom for ytring av at noe var vondt. Der var det mer «her må vi peise på til du eventuelt svimer av», ler Schjølberg.

Bor med slangen Vigdis

Komikeren kan beskrives som en ulykkesfugl. Da Schjølberg deltok i «71 Grader Nord - Norges tøffeste kjendis» i 2017, brakk han nemlig to ribbein.

- Jeg må begynne på noe kalsium, spøker 39-åringen.

I dag har både ribbein og tær grodd. Og Schjølberg har også funnet frem de høyhælte skoene igjen.

- Jeg har faktisk ikke vondt, jeg er veldig takknemlig for at jeg teipet de hver morgen og kveld, fordi de kan fort gro feil. Og jeg har høye hæler, skyhøye hæler, så det har også gått helt fint.

FULLT BEGER: Vita og Wanda Mashadi fikk blåst ut det de hadde etter en etappe der de hadde delt seg opp, og Wanda endte opp med å beskylde Vita for å ha brukt lang tid til posten. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Til tross for ulykken, skal vi likevel ikke se bort fra å se ham på hesteryggen i framtida.

- Vi har jo eid flere hester, så jeg har jo vokst opp med hest i nærheten, og jeg synes hester er utrolig flotte dyr. Jeg har veldig respekt for at dette er et stort dyr som også kan bestemme seg for å slå seg vrang.

Likevel inrømmer komikeren at hest ikke er helt hans greie. Han forteller at han er mer en reptilfyr, og har bodd med slangen Vigdis i femten år.

BRØL: Vita Mashadi forstår ingenting da tvillingsøsteren Wanda plutselig ligger på bakken og skriker høyt mens hun vrir seg i smerte. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Hun sitter ved siden av meg her i buret sitt og spiser frokost. Jeg vokste opp med søster som hadde hest, men jeg var litt «allergikergutten», så jeg var veldig på akvarium og hadde stålorm og hoggorm i pappesker. Jeg hadde maurfarm og fanget edderkopper, forklarer Schjølberg, og legger til:

- Jeg var han da jeg var liten, og er fortsatt han i voksen alder, selv om jeg er glad i og respekterer alle dyr.

LES OGSÅ: - Det var veldig tøft i starten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer