«Luksusfellen»:

Gikk fra hverandre etter «Luksusfellen»

Selv om ekspertene fikk ryddet opp i økonomien deres, gikk det skeis for de nygifte.

SJOKK-SUM: Veronika (32) har en forkjærlighet for Red bull, og i «Luksusfellen» får hun vite hvor mye penger hun egentlig bruker på energidrikken. Vis mer
Publisert

Onsdag er det premiere på en ny sesong av «Luksusfellen». Her får folk med dype økonomiske problemer hjelp fra eksperter for å rydde opp, betale gjeld og sette opp budsjett for å få endene til å møtes.

De første deltakerne ut er nygifte Veronika (32) og Alexander (33). De giftet seg i fjor, etter å ha kjent hverandre i bare tre måneder. Paret har også tatovert navnene til hverandre i ansiktet, samt matchende tatoveringer på kneet.

Inn i ekteskapet hadde de begge med seg store økonomiske problemer, gjeld og et forbruk som gir programleder og økonom Lene Drange bakoversveis.

- Vanvittig forbruk

Solarium, tatoveringer, take away, snus og energidrikker lar bankkortene til ekteparet gå varmt, mens avbetalinger på klær, elektronikk og biler ruller og går til skyhøye renter.

TATOVERTE NAVN: Veronika og Alexander har tatovert hverandres navn i ansiktet. Foto: Skjermdump/TV3
TATOVERTE NAVN: Veronika og Alexander har tatovert hverandres navn i ansiktet. Foto: Skjermdump/TV3 Vis mer

Ekspertene får ryddet opp i økonomien til paret, og gitt dem en plan for å komme seg på rett kjøl. Ekspert Drange forteller til Se og Hør at det som overrasket henne mest med oppdraget, var hvor mye paret hadde å rutte med.

- De hadde jo mye penger, men det er et vanvittig forbruk de har hatt. Det er et av de mest ekstreme tilfellene vi har i denne sesongen. Red Bull-forbruket rant det ut penger på, det er jo en sånn typisk «Luksusfellen »-ting jeg tror mange kjenner seg igjen i. Det blir en daglig sløsing som fort kan bli veldig dyrt, sier hun.

Angrer på bryllupet

Til tross for at både forbruk og gjeld havnet under kontroll for de to, har det ikke gått veien for Veronika og Alexander etter innspillingen, som fant sted i fjor sommer. Serien ble coronautsatt, og det er derfor den først kommer på skjermene denne høsten.

Privatlivet har nemlig ikke vært rosenrødt i kjølvannet av «Luksusfellen» - paret har valgt å gå fra hverandre.

LUKSUSFELLEN: Programleder Lene Drange i «Luksusfellen» oppdager at en deltager har holdt viktig informasjon skjult for henne. Video: TV3 Vis mer

- Vi tok ut separasjon i desember. Allerede mens innspillingen foregikk begynte det å gå nedover, og i september valgte jeg å flytte ut, sier Veronika.

Paret giftet seg som nevnt kort tid etter at de først møttes, noe 32-åringen nå forteller at hun angrer på.

- Det var det dummeste jeg kunne gjort. Det var ikke gjennomtenkt, dessverre. Vi skal skille oss i februar, sier hun.

De to har i dag ikke lenger kontakt. Alexander ønsker ikke å kommentere bruddet, men har godtatt at det omtales.

BRUDD: Veronika og Alexander snakker ikke lenger sammen. Foto: Skjermdump/TV3
BRUDD: Veronika og Alexander snakker ikke lenger sammen. Foto: Skjermdump/TV3 Vis mer

Kontroll på økonomien

Til tross for at det har gått alt annet enn knirkefritt for Veronika, er hun positiv og ser frem til å se episoden med eksen på tv.

- Det var en fin opplevelse, og jeg er veldig takknemlig for alt, forteller hun.

Også Red Bull-avhengigheten, som tidligere har kostet henne over 20 000 kroner i året, har hun fått bukt med.

- Nå drikker jeg faktisk bare en Red Bull hver søndag, for å kose meg. Da det var lockdown med fireåringen ble det litt mer, da trengte jeg litt mer koffein, sier hun lattermildt.

- Jeg har jo en tatovering av Red Bull på armen. Jeg er Red Bull-dronninga, jeg burde blitt sponsa, legger hun til og ler.

På jobbfronten har det dessverre heller ikke gått veien for 32-åringen. Bedriften hun var daglig leder for ble lagt ned før nyttår, og hun har hatt problemer med å skaffe ny jobb under coronapandemien.

- Det skjedde plutselig, var veldig uventet og jeg var veldig lei meg. Nå er det vanskelige tider med mange arbeidsledige, men jeg er ofte på jobbintervjuer. Men jeg prøver å tenke positivt, sier hun.

HEMMELIG TALENT: Silje Sandmæl er best kjent for sin økonomiske sans, men i ungdommen var det helt andre talenter som sto i fokus. En gang i tiden var hun nemlig tagger, noe hun viser hos «En kveld hos Kloppen». Video: TV 2 Vis mer

Der Veronika ser frem til å se episoden, har Alexander på sin side ingen planer om å skru på skjermen, men forteller at innspillingen og opplevelsen var veldig positivt.

- Det har gått fra å være det mest nedverdigende, til det beste jeg har gjort. Jeg har fått rydda opp i økonomien, og tatt tak i alle tingene. Jeg har bedre økonomi enn noen gang. Jeg setter utrolig pris på all hjelpen fra de fine folka, det har vært en veldig god opplevelse, sier han.

LES OGSÅ: - Kjempet i hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer