SOPHIE ELISE: Bloggeren Sophie Elise Isachsen har fått mye skryt for sin forvandling den siste tiden. Dette er tatt under Spellemannsprisen tidligere i år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SOPHIE ELISE: Bloggeren Sophie Elise Isachsen har fått mye skryt for sin forvandling den siste tiden. Dette er tatt under Spellemannsprisen tidligere i år. Foto: Andreas Fadum / Se og HørVis mer

Gikk fra å være et mobbeoffer til å selv bli en mobber

Sophie Elise legger ikke skjul på at oppveksten nordpå har vært tøff.

SEOGHØR.NO: Rosablogger Sophie Elise (21) er blitt hyllet i media for sin åpenhet, og for å tørre å si sin mening, der andre lukker munnen av frykt for hva konsekvensene blir. Men i et intervju med VG Helg forteller 21-åringen at ikke alt bare har vært fryd og gammen for henne.

Barne- og ungdomsskolen ble et mareritt for Harstad-jenta - som følte at hairextentions, heftig sminke og push up-bh ble måten «å ta igjen» på. Mobbingen tok midlertidig slutt, men hun ble selv en mobber.

- Transformasjonen ga meg en form for maktfølelse. Jeg prøvde hardt å være kul, og begynte å plage andre for å føle meg bedre selv. 

- Matpakken spiste jeg på do

VG Helg skriver at ting falt tilbake igjen i det samme mønsteret da Sophie Elise begynte på videregående.

PAYBACK TIME: I fjor ble Sophie Elise kåret til mektigste kvinne i norske medier av Medier24. - Hun er en viktig «influencer», sto det i begrunnelsen. Her fra Vixen Blog Awards i januar. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
PAYBACK TIME: I fjor ble Sophie Elise kåret til mektigste kvinne i norske medier av Medier24. - Hun er en viktig «influencer», sto det i begrunnelsen. Her fra Vixen Blog Awards i januar. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg var så usikker. Mens de andre jentene hadde rike foreldre, spilte håndball og var ekstremt flinke på skolen, var jeg ingen av delene. Jeg skilte meg veldig ut med lange extentions, brune linser og solsprayet hud. Jeg følte at alle så på meg, og hadde ingen å gjøre gruppearbeid med eller sette meg med i kantina. Matpakken spiste jeg på do. Etter hvert skulket jeg mer og mer. Jeg lot som jeg dro på skolen, men fikk hjem igjen når mamma og pappa hadde dratt på jobb.

Redningen ble bloggen. Den startet hun i 2011 da hun var 16 år, og har siden gått fra å være en overfladisk rosablogger som deler sminketips, til en jente med sterke meninger som ikke lar seg pille på nesen. Dette har gitt utslag, og på tampen av fjoråret ble hun kåret til en av Norges 50 mektigste mediepersoner av Medier24.

- Hun er en viktig «influencer»

Hun havnet på en god 11.plass - foran mektige mediekvinner som forlagsredaktør i Aller Media og Se og Hør-sjefredaktør Ellen Arnstad (50) på 13.plass, kulturminister Linda Hofstad Helleland (38) på 14.plass og Kjersti Løken Stavrum (46), generalsekretær i Norsk Presseforbund, som havnet på 25. plass.

Begrunnelsen var som følger:

«Norges største blogger og en viktig «influencer». Har solid tak på unge damer, og har det siste året tatt steg i en mer seriøs retning. Representerer en utvikling som den tradisjonelle mediebransjen, med få unntak, fortsatt ikke har sett. Setter også dagsorden gjennom de tradisjonelle kanalene».

I januar stakk hun av med prisene «Årets blogger» og «Folkets favoritt» under Vixen Blog Awards som ble avholdt på Hotel Continental i Oslo. Da Se og Hør arrangerte den årlige Kjendisgallaen på Chat Noir i Oslo i november i ble Sophie Elise kåret til «Årets Blogger».

Se Sophie Elise motta pris under Kjendisgallaen:

Forstår ikke hvorfor datteren ønsket å endre på utseendet sitt

I et intervju med KK har Sophie Elises mor Lise Steen-Johansen (43) tidligere uttalt at hun ikke forstår hvorfor datteren ønsket å endre på utseendet sitt, men at hun samtidig er stolt over at Sophie Elise nekter å la seg forme av andres kritikk.

- Vi snakket mye om hvorfor hun ønsket å endre på utseendet sitt. Jeg kunne selvsagt ønske at hun var fornøyd med den hun var. Og kan fortsatt ikke forstå valget. Men hun var fylt 18, og det var fint lite vi kunne gjøre. At hun legger ut bilder av seg selv med svært dype utringinger eller dytter rumpa opp foran kameraet synes jeg heller ikke noe om. Og jeg har problemer med å forstå hvorfor hun ønsker å dele private ting med så mange mennesker.

- Vi har ofte lange samtaler, Sophie og jeg. Jeg kjenner henne godt, og hun er en voksen jente nå som må få leve sitt liv. At det har vært vanskelig for oss i perioder tror jeg hun har vært lei seg for. Men hun nekter å la seg forme av andres kritikk, og det er jeg for så vidt glad for. Og stolt over, sa Lise til KK i fjor høst.

LES OGSÅ: Sophie Elises eks må i fengsel for vold