Gigi og Bella Hadid:

Gigi Hadids norske stemor: - Følte meg annerledes

Norske Shiva forlovet seg med rik eiendomsmogul.

NORSK: Shiva Safei vokste opp i Bærum, men flyttet til USA da hun var 19 år gammel. Nå er hun forlovet med eiendomsmogul Mohamed Hadid, som er far til tre supermodeller. Foto: NTB scanpix
NORSK: Shiva Safei vokste opp i Bærum, men flyttet til USA da hun var 19 år gammel. Nå er hun forlovet med eiendomsmogul Mohamed Hadid, som er far til tre supermodeller. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Da Shiva Safai (36) var fire år gammel flyttet hun til Norge fra Iran. Hun gikk på Evje barneskole og på Dønski videregående, alt mens hun vokste opp i Sandvika.

Det står i sterk kontrast til livet hun lever i dag. Hun er forlovet med eiendomstoppen Mohamed Hadid (69), som er far til supermodellene Bella (21), Gigi (22) og Anwar Hadid (18).

Mohamed er verdt nærmere 100 millioner dollar, ifølge Gazette Review. Det gjør 36-åringen til modellenes unge, norske stemor.

Last night💗 #vsfashionshow2017 #shanghai

Et innlegg delt av shivasafai (@shivasafai)

I et stort intervju med Dagbladet Magasinet letter hun på sløret om luksuslivet, ektemannen og forholdet til Norge. Hun forteller blant annet om hvorfor hun valgte å forlate venner og familie i Norge til fordel for «the American dream».

- Annerledes

Shiva bodde i Norge til hun var 19 år, før hun valgte å flytte til USA. Hun ble amerikansk statsborger i høst, og føler seg fortsatt norsk.

- Jeg trivdes i Norge, men samtidig følte jeg meg annerledes. Jeg var jo annerledes også, sier hun og legger til at bestevenninnen hennes fra barndommen er halvt norsk og halvt spansk.

- Vi forsto hverandre. Sist jeg var på besøk i Norge, for sju år siden, merket jeg at Oslo er blitt flerkulturell på en helt annen måte nå enn det var da jeg vokste opp, forteller hun til avisen.

Hun har gjort det stort som modell i USA, og har prydet forsiden av flere magasiner som Harper's Bazaar Arabia og Basic Magazine. Hun har også medvirket i serien «Second Wives Club», og sa angivelig nei til å være med i «Real Housewives of Beverly Hills». 36-åringen beskriver seg selv som en «businesskvinne».

- Jeg flyttet til USA fordi jeg følte meg hjemme her, jeg så at det ville gi meg andre ­muligheter. Det er noe med sola og energien. Folk her er positive og glade.

Brødrene bor også i Los Angeles, og driver et treningsstudio. Foreldrene deres veksler mellom å bo i Bærum, Iran og USA. Det er ingen tvil om at den norsk-iranske modellen er akseptert av Hadid-familien.

Dagbladet siterer et brev hun fikk av supermodellstedatteren Gigi i 2012.

«Takk for at du ­tilbringer denne dagen med en familie som er like mye din som den er min. Takk for at du er en fantastisk og viktig del av min fars liv. Jeg elsker deg og er så takknemlig for tiden vår sammen og latteren vi kommer til å fortsette å dele. Kjærlig hilsen Gigi», står det i brevet ifølge avisen.

- Hele Mohameds familie tok meg imot med åpne armer fra dag én. De har alltid behandlet meg som en del av deres familie, har hun tidligere sagt til NaludaMagazuine.

Mohamed Hadid var tidligere sammen med den nederlandske modellen Yolanda Hadid.

Dømt til samfunnstjeneste

Ifølge Los Angeles Times ble eiendomstoppen Mohamed Hadid i sommer dømt til 200 timer med samfunnstjeneste. I tillegg er han ilagt bøter på 24 000 kroner. Han må også betale en sum på om lag 120 000 kroner for å dekke bygningsetatens kostnader.

BERØMT FAMILIE: Mohamed Hadids fikk tre barn med ekskona Yolanda Foster (nr. tre f.v.). Både Gigi, Anwar og Bella er i dag berømte modeller. Foto: NTB scanpix
BERØMT FAMILIE: Mohamed Hadids fikk tre barn med ekskona Yolanda Foster (nr. tre f.v.). Både Gigi, Anwar og Bella er i dag berømte modeller. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 2011 kjøpte han nemlig en større eiendom i rikmannsstrøket Beverly Hills. Det ble starten på et ambisiøst byggeprosjekt - som imidlertid har gitt ham trøbbel med loven.

Overordnede dommer i saken, Eric Harmon, påla ham tre års prøvetid. Han har ikke sett det nødvendig med fengselsstraff.

Hvis partene ikke kommer fram til et forslag om hvordan Hadid kan ferdigstille bryggeprosjektet på en lovlig måte, kan han bli tvunget til å rive gigantvillaen på 2080 kvadratmeter.

Mohamed Hadid er anklaget for å ha bygget huset både større og høyere enn det byens regler tillater. Ifølge rettsdokumenter er det flere deler av eiendommen som aldri har blitt godkjent, deriblant soverom, plattinger og en IMAX-kino. For en mann som er verdt nærmere 100 millioner dollar, blir det derimot tvilsomt et økonomisk problem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer