«Farmen» 2019:

Giftsjokk på «Farmen»

«Farmen»-deltakere vurderer politianmeldelse etter dramatisk sabotasjestunt.

BRUKTE TERPENTIN: Denne uka tar en av «Farmen»-deltakerne et drastisk grep i forsøk på å sabotere ukesoppdraget. Foto: TV 2 / Espen Solli
BRUKTE TERPENTIN: Denne uka tar en av «Farmen»-deltakerne et drastisk grep i forsøk på å sabotere ukesoppdraget. Foto: TV 2 / Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konkurransen begynner å tilspisse seg i årets «Farmen», og denne uka oppstår det en hendelse inne på gården, som skapte både furore og redsel blant flere av deltakerne.

Etter det Se og Hør kjenner til helte en av reality-profilene terpentin over deler av matlageret - i et forsøk på å sabotere ukeoppdraget. Av hensyn til programinnhold velger Se og Hør å anonymisere deltakerne som uttaler seg i denne saken.

- Personen ville ødelegge ukeoppdraget, og gikk derfor etter maten vår. Jeg forsøkte å stoppe vedkommende ved å si at personen kunne gjøre noe annet enn å helle terpentin over kornet vårt. Det er jo for faen livsfarlig dersom noen hadde spist det, sier en av dem til Se og Hør.

- Risikere politianmeldelse

Ifølge Store norske leksikon er det ved terpentinforgiftning blant annet fare for bevisstløshet, i tillegg til mulige lever-, nyre-, blod- og hjerteskader. Ovennevnte deltaker forklarer at sabotasjeoppdraget resulterte i diskusjoner om potensiell politianmeldelse.

- Jeg sa at h*n ikke måtte finne på å gjøre det, at vedkommende kunne risikere å bli politianmeldt for å ha forgiftet deltakerne. H*n gjorde det likevel, og dermed var ni kilo med bygg ødelagt. Jeg tror ikke vedkommende tenkte over konsekvensene - at det kunne skade deltakerne. Jeg gikk rett til produksjonen og sa fra.

- Provosert

Se og Hør har vært i kontakt med den aktuelle deltakeren, som mener at det aldri var fare for liv og helse.

- Jeg erkjenner at jeg forsøkte å sabotere ukeoppdraget. I utgangspunktet helte jeg vann oppi bygget, slik at det skulle gjære og dermed bli ødelagt. Så ble jeg anklaget for å ha helt terpentin oppi der, uten at det medførte riktighet.

- Hva skjedde så?

FØRSTE EPISODE: «Farmen» er i gang, og denne gangen har produksjonen gjort et spesielt grep i castingen sin. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Vedkommende provoserte meg med gjentatte anklager, og da kom det til et punkt hvor jeg helte terpentin oppi bygget.

- Det finnes angivelig deltakere som har uttalt at de vil politianmelde forholdet, hva tenker du om det?

- Det får de bare gjøre. Det var ingen som var i nærheten av å spise det greiene der. Jeg sa selv fra til produksjonen at det bare var å ligge unna det kornet. Det var fortsatt mye mat igjen som var spiselig.

Etter å ha varslet TV 2 om den helsefarlige maten, ble bygget hentet og fraktet bort. Flere deltakere skal deretter ha krevd ny kornlevering, et ønske som ikke ble innfridd.

SKADER SEG: Det man ikke får se på TV er at Asad Shehada skader seg under årets første «Farmen»-tvekamp. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Raskt informert

Overfor Se og Hør forklarer TV 2s pressekontakt og «Farmen»-ansvarlig, Alex Iversen, følgende om hendelsen:

- Personen det gjelder var sur fordi h*n ble valgt til førstekjempe. Vedkommende ønsket derfor å sabotere ukeoppdraget, og ødelegge kornet så det skulle bli mindre mat på gården. Først helte h*n vann i kornet, og senere, ifølge deltakeren selv og en annen deltaker som var til stede, penselrens i kornet. Deltakeren ga umiddelbart beskjed til kamerateamet på gården om hva vedkommende hadde gjort, og deltakerne ble raskt informert om at kornet ikke måtte spises av.

- Ble fjernet

Iversen forklarer at penselrensen var på gården som en del av ukeoppdraget, og at dette ble brukt til å rengjøre pensler og fjerne maling fra klær og fingre.

- Kornet ble ikke fjernet med en gang, fordi vi ønsket at deltakerne skulle kvitte seg med kornet selv.

- Det var aldri deltakerens hensikt å sette noen i fare. Vedkommende ga beskjed med en gang om at h*n hadde sabotert kornet, og en av de andre deltakerne bevitnet også hendelsen. Vi hadde nok sett annerledes på det hvis h*n hadde gjort dette uten å si fra. Dette får ingen konsekvenser for deltakeren.

- Kjenner dere til om noen av deltakerne ønsket å politianmelde forholdet?

- Det er riktig at noen av deltakerne har uttrykt et ønske om å politianmelde hendelsen, sier Alex Iversen.

LES OGSÅ: Romanserykter etter skilsmissen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer