Chester Benningtons enke:

Giftet seg på nytt

Talinda Bennington fant lykken igjen etter Linkin Park-vokalistens dødsfall.

MISTET EKTEMANNEN: Talinda Bennington opplevde marerittet da ektemannen Chester Bennington tok sitt eget liv. Her er de i 2002. Foto: NTB scanpix
MISTET EKTEMANNEN: Talinda Bennington opplevde marerittet da ektemannen Chester Bennington tok sitt eget liv. Her er de i 2002. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Sommeren 2017 gikk det sjokkbølger over hele verden da Linkin Park-vokalist Chester Bennington valgte å ta sitt eget liv, 41 år gammel. Han etterlot seg kona Talinda Bennington (43) og deres tre barn Tyler Lee (13), Lila (9) og Lily (9).

Han hadde også tre barn fra et tidligere ekteskap.

Kort tid senere åpnet Talinda seg om dødsfallet, og spurte seg selv hvordan hun skulle komme seg videre etter å ha mistet ektemannen gjennom 11 år.

- Det eneste svaret jeg har, er at jeg skal oppdra våre barn med all den kjærlighet jeg har igjen. Jeg vil at samfunnet og fansen verden over skal vite at vi føler deres kjærlighet. Vi kjenner tapet deres. Mine barn er for unge til å ha mistet sin far, og jeg vet at dere vil hjelpe til og holde minnet om ham i live, sa hun da.

Ønsker å gi andre håp

Nå viser hun at det er mulig å finne lykken igjen etter et så tragisk tap, og hun ønsker å gi håp til andre som har opplevd lignende. I september i fjor annonserte hun forlovelsen på Instagram.

- Jeg er overlykkelig over å kunngjøre min forlovelse til min engel på jorden, Michael F. Jeg er her for å fortelle dere at man kan finne kjærlighet etter en tragedie. At dødsfallet til din sjelevenn ikke betyr din død. Min familie, venner og Linkin Park-brødre ønsker ham velkommen til familien med åpne armer.

FORLOVET: Den svenske toppbloggeren Angelica Blick skal gifte seg med sin kjæreste gjennom flere år, André Bånghäll. Video: @angelicablick. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Kjendisnettstedet TMZ skriver nå at paret giftet seg på nyttårsaften, på Kahuhu på Hawaii. Også bryllupet med hennes avdøde ektemann fant sted på årets siste dag - i 2005.

Hennes tre barn ha vært til stede, sammen med venner og familiemedlemmer.

Ifølge kilder tett på familien, skal Linkin Park-vokalistens nærmeste være glad på parets vegne, og mener at hennes nye ektemann, som er brannmann av yrke, er bra for både henne og barna.

Ønsker å hjelpe andre

I sorgen etter ektemannens død, besluttet Talinda å engasjere seg i organisasjoner som jobber for etterlatte ved selvmord.

trenger du hjelp?

Akutt selvmordsfare: 113

Legevakt: 116117

Kirkens SOS

Telefon: 22 40 00 40 // Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/

Mental helse

Telefon: 116 123 // Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider: http://nssfinfo.no/

Chester Benningtons dødsfall kom som et sjokk på de fleste. I et intervju med CNN i 2018, fortalte Talinda at hun da var mer klar over faresignalene hun mener kom fra ektemannen i dagene før han gikk bort.

- De var definitivt der. Håpløsheten, endringen i atferd og isolasjonen, forteller Talinda.

I lang tid før Chester Bennington tok livet sitt, slet han med depresjoner. Derfor var det ikke like lett for kona å skille de ulike tegnene fra hverandre, ifølge henne selv.

- Det var allerede en del av vårt daglige liv. Enkelte dager var kanskje tegnene tydeligere enn andre, noen dager var de ikke der i det hele tatt, sier hun.

Rusproblemer

Mens han levde, var Chester Bennington åpen om sine personlige utfordringer, inkludert rusproblemer.

I CNN-intervjuet sier Talinda at artisten ikke bestandig hadde de beste forutsetningene for å takle det han slet med.

- Man må klare å finne gode mestringsteknikker, ha personer man kan snakke med som man stoler på, og som kan hjelpe en med å ta bedre valg. Mannen min manglet det i mange situasjoner, sier hun.

LES OGSÅ: Disse tok vi farvel med i 2019

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer