«Luksusfellen»:

Giftet seg på kreditt - gjelden holdt på å ødelegge ekteskapet

Jolanta og Salvis opplevde marerittet.

SJOKK: Jolanta Araja (29) og Salvis Arajs (31) tok opp kredittlån før bryllupet - nå er det tredoblet. Video: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I denne ukas avsnitt av TV3-serien «Luksusfellen» får vi et gjensyn med et problem som stadig gjentar seg i serien - kredittkort og forbrukslån.

Denne uka er det paret Jolanta Araja (29) og Salvis Arajs (31) som har bedt om ekspertenes hjelp. Paret bor i Spongdal like utenfor Trondheim med sine to barn. De er begge to originalt fra Latvia, og ble forelsket da de gikk på skolen der nede.

Men kjærligheten har sin pris.

Betalte bryllupet med kreditt

Da paret bestemte seg for å gifte seg i hjemlandet, skulle det ikke spares på noe. Jolanta anslår overfor Seoghør.no at bryllupet hadde en prislapp på nærmere 100 000 kroner. Dette inkluderte både ringer, kost og losji for de rundt 70 gjestene og en spesiallaget kjole.

Halvparten av dette var betalt med kreditt.

Det forelska paret fikk derfor sjokk da «Luksusfellen»-psykolog Robert Speare fortalte at lånet som den gang ble tatt opp i kjærlighetens navn nå var tredoblet.

SJOKKBELØP: Kredittkortet paret tok opp i forbindelse med over tre ganger så mye. Foto: TV3
SJOKKBELØP: Kredittkortet paret tok opp i forbindelse med over tre ganger så mye. Foto: TV3 Vis mer

- 50 000 kroner var det kredittlånet i utgangspunktet på, og vi har sett på hvor mye det har vokst. Det har vokst til 175 000 kroner. Det er det det har kostet dere å prioritere andre ting. Og dessverre er dette kredittlånet bare en liten del av det dere har nå, forteller han.

  • Se klippet øverst i artikkelen!

Etter en prat om at det hele har påvirket parforholdet negativt, forlater Speare deltakerne og lar dem tenke over problemene alene. Da blir det for mye for Jolanta, som må lene seg over ektemannen i gråt.

- Tungt

Til Seoghør.no husker hun at oppvåkningen eksperten kom med som tung.

- Det var tungt høre det. Jeg visste omtrent hvor mye det lå på, men jeg hadde aldri fått beskjeden så konkret før. Det var et skikkelig spark i rumpa, forteller den 29 år gamle tobarnsmoren.

Kredittkortet som ble tatt opp i forbindelse med bryllupet var bare ett av flere paret hadde tatt opp. Tidligere har de blant annet nedbetalt lån med å ta opp nye lån.

BRAST I GRÅT: En tidligere deltaker i «Luksusfellen». Video: TV3Vis merVis mer Vis mer Vis mer

Da «Luksusfellen»-ekspertene kom på besøk ble det anslått at de hadde en totalt gjeld på nærmere 800 000 kroner. 29-åringen forteller at pengeproblemene sørget for gnissing mellom hun og Salvis.

- I perioder hvor vi har lite penger har det vært gnisninger fra begge to. På slutten av måneden har vi ofte lite å rutte med, og da kan det være ekstra vanskelig, forteller hun til Seoghør.no og fortsetter:

- Gjelden gikk hardt ut over forholdet. Det hendte at vi fortalte hverandre at «nå er det slutt, neste gang vi drar til Latvia skaffer vi oss en skilsmisse». Vi truet hverandre med å forlate hverandre. Heldigvis fikk vi hjelp, sier hun, som ikke angrer et sekund på at hun ba om hjelp fra «Luksusfellen»-teamet.

Hvordan det gikk med problemene til Jolanta og Salvis kan du se på TV 3 onsdag kveld klokken 20:30.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer