Giftet seg med Ricard

En lykkelig Halvor fikk ja fra sin kjære - i kirka! Men livet som homofil var lenge tungt for den kristne TV-kjendisen.

PATRULJERTE KIRKEN: De andre gutta i Homsepatruljen, John Ødegård Jensen (f.v.), Birger Løkeng, Adam Schjølberg og Jan Soløy var de første til å gratulere de nygifte.
PATRULJERTE KIRKEN: De andre gutta i Homsepatruljen, John Ødegård Jensen (f.v.), Birger Løkeng, Adam Schjølberg og Jan Soløy var de første til å gratulere de nygifte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vanskelig fortid!


Homsepatruljens Halvor Bakke (35) og hans kjære Ricard Fagerström (31) inngikk partnerskap tidligere i år. I helgen fikk de velsignet sin kjærlighet til hverandre i Margaretakyrkan i Oslo.


I en enkel, men romantisk seremoni ble de to smidd i hymens lenker.


Sviktet av sine egne
Men veien til kirkebryllupet har ikke vært enkel for den kjekke kjendisen. Halvor er vokst opp i Den Evangelisk Lutherske Frikirke i Brunlanes, der hans far Osvald Bakke (60) sitter i menighetens øverste styre.


- Menigheten var livet mitt. Der hadde jeg det lenge trygt og godt. Jeg har fortsatt en sterk gudstro, understreker Halvor.


Da han leste i Frikirkens internblad at homofile ikke fikk være medlem i kirkesamfunnet, skrev han et brev til menigheten og fortalte om sin legning.


- Jeg var fortvilet! Jeg følte meg alene og tryglet om hjelp, forteller Halvor om da han sto frem som homofil i 1997.


I menigheten ble han imidlertid møtt med taushet. Etter flere måneder fikk han en utmeldingsblankett...


På sønnens side
Å komme ut av skapet i et lite samfunn er ikke lett. Halvor visste at homofili var et problem for kirken. Han var livredd for at foreldrene skulle avvise han. Men foreldrene Lise og Osvald Bakke sto fullt og helt ved sønnens side.


- De har støttet meg hundre prosent hele veien. I dag satt de på første rad i kirken, smiler en rørt og lykkelig Halvor.


 


 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer