Ola Rapace:

Giftet seg i skjul med «hemmelig» kjæreste

Den svenske skuespilleren giftet seg i en intim seremoni i den franske hovedstaden.

GIFTET SEG: Skuespilleren Ola Rapace (ytterst t.h.) og kjæresten Sonja Jawo har gitt hverandre sitt ja. Her er førstnevnte sammen med kollegaene fra James Bond-filmen «Skyfall» i 2012. Foto: AP/ NTB Scanpix
GIFTET SEG: Skuespilleren Ola Rapace (ytterst t.h.) og kjæresten Sonja Jawo har gitt hverandre sitt ja. Her er førstnevnte sammen med kollegaene fra James Bond-filmen «Skyfall» i 2012. Foto: AP/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er gått snart ni år siden den svenske skuespilleren Ola Rapace (47), blant annet kjent fra James Bond-filmen «Skyfall», og skuespiller Noomi Rapace (39) gikk hver til sitt, etter et nesten ti år langt ekteskap.

I ettertid har han forklart at det var hverdagsrutinene som førte til at det ble slutt mellom ham og kona, som for alvor ble kjent som Lisbeth Salander i filmatiseringen av Stieg Larssons Millennium-trilogi.

- Ekteskap, hvor man skal bo, planlagte hentinger og leveringer. Man har gløden på jobb, og så blir man et slags aksjeselskap sammen. Det er ganske destruktivt i lengden, har han tidligere uttalt under et besøk på «Skavlan».

Nå er 47-åringen gift på ny.

Intim seremoni

Ifølge Expressen ga 47-åringen og kjæresten Sonja Jawo (38) hverandre sine ja i en intim seremoni i kjærlighetsbyen Paris tidligere denne måneden. Det kommer frem av det svenske folkeregisteret.

Jawo har også selv bekreftet ekteskapet til avisen, og la til at de ønsket å ha en privat seremoni. Hun var derfor sparsom med detaljene.

GIFTET SEG: Den svenske skuespilleren Ola Rapace giftet seg med kjæresten Sonja Jawo i Paris tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
GIFTET SEG: Den svenske skuespilleren Ola Rapace giftet seg med kjæresten Sonja Jawo i Paris tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi ville liksom ha det litt «lowkey», så jeg lar det være med det, uttalte hun i en kort kommentar til avisen.

Rapaces ferske kone er søsteren til sangeren Aino Jawo (32), som utgjør den ene halvdelen av dj-duoen Icona Pop. Ekteparet har holdt en svært lav profil, og det er ikke kjent hvor lenge de har vært sammen.

Rapace skal ha tilbrakt mye tid i den franske hovedstaden de siste årene, da han har spilt inn tre filmer og en tv-serie, alle på fransk, i byen.

- Jeg elsker Paris, jeg synes det er et fantastisk by, har han tidligere uttalt til avisen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Liker ikke å være singel

Det var altså i 2010 det ble kjent at det svenske superparet Noomi og Ola Rapace hadde gått hver til sitt etter ti års ekteskap. Paret har sønnen Lev Rapace (16) sammen, i tillegg til at Ola har datteren Line Rapace (20) sammen med skuespiller Malin Morgan (47).

Den nygifte skuespilleren har tidligere vært klar på at beslutningen om å skille seg var tung, og den ble ikke lettere av at han misliker å være singel.

NORSK FILM: I 2013 var Ola å se i den norsk-produserte filmen «Jeg er din». Her sammen med medspiller Amrita Acharia og regissør Iram Haq. Foto: Kaja Bruskeland/ Mer Film og SF Norge
NORSK FILM: I 2013 var Ola å se i den norsk-produserte filmen «Jeg er din». Her sammen med medspiller Amrita Acharia og regissør Iram Haq. Foto: Kaja Bruskeland/ Mer Film og SF Norge Vis mer

- Det var vondt å skulle skille seg fra Noomi. Jeg liker ikke å være singel, og jeg synes det var forferdelig å være det. Singellivet er verdiløst og livet alene har ikke samme mening som når du deler det med en annen. Det er vel derfor jeg nesten aldri er singel, har Rapace tidligere uttalt til VG.

Siden bruddet med Noomi har han blant annet vært koblet til den 13 år yngre underholdningsjournalisten Quetzala Blanco, og i 2013 ankom han «Jeg er din»-premieren på Klingenberg sammen med sin svenske kjæreste Nadia.

MED EKSKJÆRESTEN: Etter bruddet med Noomi har Ola vært koblet til flere andre kvinner. Her ankom han premieren på den norske filmen 
«Jeg er din» på Klingenberg kino i Oslo i 2013 med sin daværende kjæreste Nadia .
MED EKSKJÆRESTEN: Etter bruddet med Noomi har Ola vært koblet til flere andre kvinner. Her ankom han premieren på den norske filmen «Jeg er din» på Klingenberg kino i Oslo i 2013 med sin daværende kjæreste Nadia . Vis mer

Det siste kjente forholdet skusepilleren har hatt, var til den 22 år yngre stylisten Jahwanna Berglund Stewart, ifølge det svenske nettstedet Hänt. Det tidligere paret skal ha meddelt at de bodde sammen så sent som i desember 2017.

- Måtte skille oss

I tiden etter ekteskapsbruddet holdt Ola og Noomi Rapace kortene svært tett til brystet, men har siden omtalt forholdet som «destruktivt», blant annet grunnet mye krangling.

Da Ola gjestet «Schulman show» med Alex Schulman for halvannet år siden, åpnet han ytterligere opp om skilsmissen.

- Vi innså begge at om jeg skulle kunne leve det livet jeg ønsket, og om hun skulle kunne leve livet hun ønsket, så var vi tvunget til å skille oss.

- Jeg tror ikke det var meningen at vi skulle være sammen hele livet, uansett. Noomi jobbet målrettet for å komme lengst mulig i bransjen. Det er ingenting galt med det, jeg har den største respekt for henne og den karrieren hun har oppnådd, uttalte han ifølge Expressen.

SKILT: Noomi Rapace og Ola Rapace var gift i ti år før de i 2010 besluttet å gå hver til sitt. Her er de sammen kort tid før bruddet ble kjent. Foto: NTB Scanpix
SKILT: Noomi Rapace og Ola Rapace var gift i ti år før de i 2010 besluttet å gå hver til sitt. Her er de sammen kort tid før bruddet ble kjent. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for bruddet, skal eksparet ha bevart et vennskapelig forhold. Det har også blitt bekreftet av Noomi Rapace ved en tidligere anledning.

I et intervju med The Telegraph i 2012 åpnet hun opp om karrieren, livet som småbarnsmor og om bruddet med eksmannen.

- Vi er fortsatt nære og jeg elsker ham. Men vi er begge ganske intensive og det kunne bli ganske eksplosivt. Vi kranglet mye og det kjentes dermed riktig å endre på ting. Så vi gjorde det. Begge har det bedre i dag, forklarte Noomi.

LES OGSÅ: Stjernedesigner med vill gjesteliste da han giftet seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer