Ole Martin Alfsen:

Giftet seg i all hemmelighet - så døde faren

- Ble mer bevisst på hvordan jeg levde mitt eget liv.

STORE KONTRASTER: Ole Martin Alfsen har gjort seg bemerket som en av Norges mest kjente kokker. I et større intervju med Dagbladet åpner han opp om opp- og nedturene i 2018. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix
STORE KONTRASTER: Ole Martin Alfsen har gjort seg bemerket som en av Norges mest kjente kokker. I et større intervju med Dagbladet åpner han opp om opp- og nedturene i 2018. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix Vis mer

I 2018 fikk tv-kokk Ole Martin Alfsen (49), for de fleste kjent som ekspertkommentator i «4-stjerners middag», oppleve den største glede, men også den største sorg.

I et intervju med Dagbladet avslører 49-åringen at han og samboeren Anna Andresen giftet seg i sommer. Til tross for å være en kjent profil i norsk offentlighet, gikk både forlovelse og vielse forbi i stillhet - uten å nå norske avisspalter.

- Begge har vært gift før, med store bryllup. Det trengte vi ikke en gang til. Det viktigste var bare å gifte seg, noe vi egentlig ikke hadde tenkt å gjøre. Likevel fant vi etter hvert ut at det var noe som føltes riktig. En fin ting å gjøre, sier Alfsen til avisen.

Overrasket vennene

Vielsen fant sted på Oslo rådhus. Bare forloverne, samt Andresens datter, Mia (8), parets felles sønn, Levi (2), og mormor var til stede for å overvære den store begivenheten.

- Vi hadde innflytningsfest noen uker senere, og overrasket våre venner med å fortelle dem at vi forresten også hadde gifta oss…, sier Alfsen.

GODE KOLLEGER: Ole Martin Alfsen under en tidligere finale av «4-stjerners middag» sammen med programleder Synnøve Skarbø. Foto: Se og Hør
GODE KOLLEGER: Ole Martin Alfsen under en tidligere finale av «4-stjerners middag» sammen med programleder Synnøve Skarbø. Foto: Se og Hør Vis mer

2018 har derimot vært et kontrastfylt år for stjernekokken. Først giftet han seg i en intim seremoni med kona, som han for øvrig møtte under en matfestival, så måtte han følge faren, Jan Alfsen, til graven.

49-åringen forteller til Dagbladet at han først i voksen alder virkelig fikk et nært forhold til sin far.

- Bitene falt først på plass da jeg ble bedre kjent med ham i løpet av de siste 20 årene han levde. Vi hadde mange fine turer sammen til hytta i Risør, bare vi to. Å henge med ham der bidro til at jeg forsto mer av meg selv. Ble mer bevisst på hvordan jeg levde mitt eget liv. Han var mye borte da jeg var liten. Holdt på med sitt. Prioriterte jobb. Det var mye å kjenne seg igjen i.

Spiser ferdigmat

Alfsen forteller i samme intervju at faren var en av hans største støttespillere når det kom til kokkekarrieren. 49-åringen har jobbet som kokk siden tidlig på 1980-tallet, og har senere også utdannet seg til å bli vinkelner. Han har gitt ut bøker og medvirket i flere tv-konsepter. Blant annet har Alfsen ti sesonger på baken som ekspertkommentator for TVNorges «4-stjerners middag».

Saken fortsetter under:

På tv-skjermen øser 49-åringen av matkunnskapene sine overfor kjendisene. I et tidligere intervju med Se og Hør erkjente Alfsen derimot at det ikke nødvendigvis betyr at han selv følger sine egne tips om hvordan man lager mat fra bunnen i en hektisk hverdag.

- Hender at du kaster i deg Fjordland eller annen ferdigmat i en travel hverdag?

- Ja. Vi kokker klarer det vi óg. Og så kan man si at det er en del av researchen. Man må jo være opptatt av hva som er der ute, har han tidligere uttalt til Se og Hør.

HVORDAN DELE EN AVOKADO: Dette er et klipp fra TVNorges serie "4-stjerners middag" med Sophie Elise. Mot slutten får du se hvordan det egentlig skal gjøres. Video: TVNorge / Per Ervland Vis mer

- Det er sjelden mellom hver gang, men selvfølgelig, vi er mennesker vi også. Jeg løper gjerne gatelangs, og da er det sikkert noen som har sett meg med en pølse i hånda. Det skjer, konstaterte han.

Og som man reder, så ligger man, sies det.

For Alfsens del, som har slaktet kjendisers kokkelering i årevis, kan det å ty til ferdigmat muligens sammenlignes med det å banne i kirka.

- FORFERDELIG: Ole Martin Alfsen, også kjent som «slakteren» i «4-stjerners middag», mener det var enormt underholdende å se Tommy Sharif i programmet for sju år siden. Superlativene uteblir imidlertid når det kommer til Sharifs kokkekunnskaper. Video: TVNorge Vis mer

- Ikke høy i hatten

Det kan virke som at han, som er profesjonell kokk, i alle fall ikke bør vise seg offentlig i slike sammenhenger.

- Jeg husker spesielt én episode. Jeg hadde jobbet på kontoret til rett før stengetid på den lokale sjappa, som da stengte enten klokka 22.00 eller 23.00. Jeg tenkte at «jeg kan gå hjem og spise brødskiver», men jeg var litt frossen og hadde lyst på noe varmt.

49-åringen gjorde da som mange har gjort før ham.

- Jeg tenkte at det finnes jo noen av de ferdigpizzaene som hever seg i ovnen, og at en slik kan jeg spise med litt ekstra ost på toppen.

Etter å ha plukket ut sine nødvendige varer, stilte han seg i kassakøen og gjorde seg klar til å betale.

- Jeg opplever jo veldig ofte at folk titter ned i kurven min for å se hva jeg handler, men plutselig så stilte det seg en person bak meg i køen. Han titter ned i kurven min, også ser han opp på meg og sier «Å fyyyy faen, spiser DU den dritten der?!».

- Så det er klart, da følte jeg meg ikke veldig høy i hatten. Men ja, jeg kan også spise den «dritten» der.

LES OGSÅ: Slik er TV-kokken helt privat