Haddy Njie og Trond Giske:

Gifter seg til sommeren

Det profilerte paret avslører forlovelse.

GIFTER SEG: Haddy Njie og Trond Giske har forlovet seg, og skal gi hverandre sitt «ja» til sommeren. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
GIFTER SEG: Haddy Njie og Trond Giske har forlovet seg, og skal gi hverandre sitt «ja» til sommeren. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2014 oppsto det romantiske følelser mellom TV-profil Haddy Njie (39) og Arbeiderpartiet-politiker Trond Giske (52). Senere samme år bekreftet paret forholdet overfor Se og Hør, og to år senere fikk de datteren Maria sammen.

Nå kan paret avsløre at de skal ta forholdet enda et steg videre. Overfor VG bekrefter nemlig de to at de har forlovet seg.

- Jeg kan bekrefte at vi skal gifte oss 1. juni og at vi gleder oss stort, sier Giske til avisen.

Vielsen skal finne sted i Nidarosdomen i Trondheim - samme sted som prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i sin tid.

Når det gjelder hvordan frieriet forløp, og hvem som vil bli invitert i bryllupet, er politikeren imidlertid ordknapp overfor VG.

GIFT I TRONDHEIM: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn etter vielsen i Trondheims domkirke Nidarosdomen i mai 2002. Foto: Thomas Bjørnflaten / NTB scanpix
GIFT I TRONDHEIM: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn etter vielsen i Trondheims domkirke Nidarosdomen i mai 2002. Foto: Thomas Bjørnflaten / NTB scanpix Vis mer

Viktige for hverandre

At Haddy og Trond betyr mye for hverandre har i lengre tid vært kjent. I et tidligere intervju med Se og Hør har førstnevnte blant annet uttalt hvor heldige de er som har hverandre.

Sommeren 2017 ledet den sjarmerende programlederen blant annet «Sommertoget» på NRK, og hun innrømmet at det var vanskelig å reise fra datteren.

- Trond og jeg har laget oss gode rutiner sammen, og Maria er like trygg med oss begge. Likevel gruer jeg meg voldsomt til å reise bort fra henne. Jeg vet hvor viktig det er også for meg som mamma å gi slipp på denne angsten. Jeg har snakket med flere som har forsikret meg om at det ikke er skadelig for Maria - bare for meg, fortalte hun til Se og Hør den gang.

Haddy fortalte videre at det betydde mye å ha Trond hjemme for å holde fortet når hun reiste rundt på jobb.

- Det hadde ikke gått, rett og slett! Uten ham ville jeg ikke fått det til. Jeg har ikke en forutsigbar jobb, og må kunne jobbe noen kvelder. Jeg er heldig som har han, som er fleksibel - og han er heldig som har meg, som er fleksibel, fortsatte hun.

Ble foreldre

Paret har lenge holdt en relativt lav profil når det gjelder forholdet, men Haddy har tidligere åpnet seg til VG Helg om hvordan de to falt for hverandre.

- Vi ble kjent gjennom felles venner. Det var ikke noe «første blikk»-greie. Det var vel sånn det vanligvis skjer: Man er litt i samme kretser, og på samme arrangementer. Og så blir man bedre venner, og så plutselig: «Å, jøss», sa hun til avisen.

Det å bli mamma for første gang kan imidlertid føre med seg en rekke bekymringer og tanker. Spesielt for Haddy, som selv har slitt psykisk.

- Jeg er bekymret for at Maria skal arve min selvforakt og mitt tunge sinn. Det er derfor jeg jobber så mye med meg selv nå, sånn at jeg skal ha kontroll når mørket siver ut og forgifter folk rundt meg, sa hun i et intervju med VG før jul i 2017, og fortsatte:

- Jeg er kommet ganske langt. Tidligere fikk jeg profesjonell hjelp, nå leser jeg veldig mye selv for å lage kartet som skal guide meg videre.

LES OGSÅ: - Glad for at jeg ventet en stund med å bli mor

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer