Gifter seg til sommeren

Petter Schjervens far døde av slag for åtte år siden, men midt i sorgen traff programlederen sin Norunn.

ORDKUNSTNER: "Typisk Norsk"-programlederen startet sin tv-karriere som speaker for "Lykkehjulet" og "Jeopardy". Foto: NRK
ORDKUNSTNER: "Typisk Norsk"-programlederen startet sin tv-karriere som speaker for "Lykkehjulet" og "Jeopardy". Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Schjervens (38) språklige krumspring i "Typisk Norsk" har vært en seermagnet for NRK1. Det populære tv-programmet stakk i fjor av med Gullruten for beste kulturprogram og Schjerven selv fikk prisen for beste mannlige programleder.


Men selv om den sprudlende programlederen er kjent for sitt smittende smil, har han ikke alltid hatt det like lett. I mars 1998 fikk Petters far Roar Wilhelm slag, og døde fire måneder senere.


- Det føltes som om alle veggene forsvant på en gang, og for min del var det som å miste både kart og kompass. Jeg hadde ingen orienteringspunkter lenger, ingen vegg å lene meg mot. Alt annet ble veldig uviktig i skyggen av at pappa døde, sier Schjerven til Dagbladet.


Men et halvt år senere traff han sin fremtidige kone - Norunn Blichfeldt (38).


- Samtidig som jeg sørget over at faren min nylig hadde dødd, møtte jeg Norunn. Det var ikke sånn at jeg dermed ble tvers gjennom kjempelykkelig. Sorgen over faren min lå der hele tiden, det gjør den fremdeles, sier programlederen til VG og legger til:


- Det var en absurd opplevelse å møte lykken i livet, midt i sorgen i livet.


Til sommeren skal samboerparet gifte seg. Sammen har de barna Lasse Wilhelm (4) og Jenny Mow (2).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer