Slik gikk det med «Gift ved første blikk»:

«Gift ved første blikk»-par får egen tv-serie

Slik går det med årets par.

KJÆRLIGHET PÅ TV: I likhet med tidligere sesonger forsøkte tre par å finne kjærligheten på tv. Vi har tatt en prat om hvordan det går i dag. Foto: TVNorge / Discovery
KJÆRLIGHET PÅ TV: I likhet med tidligere sesonger forsøkte tre par å finne kjærligheten på tv. Vi har tatt en prat om hvordan det går i dag. Foto: TVNorge / Discovery Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For femte gang har TVNorge satset på kjærlighetsprogrammet «Gift ved første blikk», hvor seks single nordmenn blir satt sammen i par. Som tittelen tilsier, gifter parene seg første gang de møtes, og skal leve sammen i ekteskap.

Ved siden av de tre parene følger vi et ekspertpanel - bestående av en psykolog, en prest, en parterapeut og en sosialantropolog. Disse har hatt i oppgave å sette sammen de ulike parene, basert på blant annet personlighetstester og dybdeintervjuer.

Egen serie

I år ble det full klaff for ett av parene, og et halvt års tid etter at tv-kameraene ble skrudd av i fjor er det fremdeles gift.

Joakim Aleksander Mäkiperä (39) og Sara Jansson Ishqair (29) har bare kjent hverandre i seks måneder, men har allerede kjøpt seg leilighet på Grünerløkka sammen og snakker om barn.

SISTE EPISODE: Det går mot veis ende for parene i denne sesongen av «Gift ved første blikk». Vi møtte Sara og Joakim. Vis mer

Suksessen mellom de to har også sørget for en helt egen spin-off-serie, nemlig «Lykkelig gift ved første blikk?». Til Se og Hør forteller paret at seerne kan forvente et ekte bilde av et forhold som er i utvikling, både på godt og vondt.

Saken fortsetter nedenfor.

LYKKELIG GIFT: Joakim og Sara har kjøpt seg leilighet sammen og ser for seg en fremtid sammen. Foto: TVNorge / Discovery
LYKKELIG GIFT: Joakim og Sara har kjøpt seg leilighet sammen og ser for seg en fremtid sammen. Foto: TVNorge / Discovery Vis mer

- Alle forhold har sine opp- og nedturer, og vi ønsker å vise fram akkurat dette. Vi vil vise fram det som gjør oss gode, og hvorfor vi fungerer så godt sammen, forteller paret, som legger til at dette overhodet ikke var noe de hadde forventet.

- Vi har bare vært oss selv, ærlige og ekte.

Familie

I løpet av sine fem sesonger har «Gift ved første blikk» trolig ikke fått til det de har ønsket med programmet.

Det er svært få som er sammen i dag, og Jansson Ishqir og Mäkiperä tror at nøkkelen til suksess for deres del, har vært at de jobber beinhardt for å få ekteskapet til å fungere.

- Vi har benyttet oss av all hjelp vi har fått, og vi har blitt gode på å kommunisere og å se hverandre. Og så har vi turt å være sårbare og å åpne oss for hverandre, innrømmer de.

De to turtelduene framstår som svært forelsket, og i den kommende tida skal de overta ny leilighet og skape et hjem de begge trives i. Framover vil fokuset ligge på å skape et stabilt forhold hvor de begge føler seg helt trygge på hverandre. De er inne på tanken om å stifte egen familie.

Saken fortsetter nedenfor.

ØNSKER SEG BARN: Sara og Joakim legger ikke skjul på at de ser for seg å starte familie sammen. Foto: Privat
ØNSKER SEG BARN: Sara og Joakim legger ikke skjul på at de ser for seg å starte familie sammen. Foto: Privat Vis mer

- Hvor er dere som par om fem år?

- Da har vi forhåpentligvis en liten krabat løpende rundt, og om det er på Løkka vet vi ikke enda. Kanskje vi har flyttet ut av byen om fem år.

- Føler dere at deltakelsen i programmet har forandret dere på et vis - hva har dere lært?

- Vi har lært at ting tar tid, og at et forhold må jobbes med, uansett hvor lenge forholdet har vart og hvordan man møttes. Deltakelse i programmet har også gjort oss mer tålmodige, og vi har lært at det viktig å snakke sammen og kommunisere om ting går dårlig, innrømmer de.

Saken fortsetter nedenfor.

SPENT: Det er en nervøs Joakim som skal få møte sin fremtidige kone for aller første gang. Vis mer

- Kom aldri følelser

Tross at Mäkiperä og Jansson Ishqair har funnet lykken og skal leve videre sammen som mann og kone, ble det spikeren i kista for forholdet til Lars Kristian Selbekk (30) og Magnus Stensaker (29), som var det første homofile paret i løpet av seriens fem sesonger.

Til Se og Hør forteller Selbekk åpenhjertig om hva han tror gikk galt mellom de to.

- Magnus er en pen, snill og flott fyr, men dessverre kom det aldri noen følelser som tilsa at dette var riktig for meg. Vi har ikke klart å få i gang diskusjoner, en felles humor eller samme interesser for oss som par, som jeg har kjent på at jeg trenger, sier han og fortsetter:

- Selv om vi i utgangspunktet har en del til felles, for eksempel viktighet av gode venner rundt oss, glede av familie og et ønske om å gjøre noe godt i hverdagen, så har det virket på meg som vi har forskjellig fokus.

Videre forklarer 30-åringen at de trolig har søkt etter ulike ting i et forhold, som gjorde at relasjonen funket ulikt for dem.

- Jeg måtte i alle fall ta den avgjørelsen, uansett hvor vondt det var. Det har ikke oppstått noen følelser, og det ble derfor mest naturlig å avslutte det, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

MILJØ: Da Magnus flyttet hjem til Lars Kristian var det spesielt én ting de ikke var helt like på. Vis mer

Begynt å date igjen

Ifølge Selbekk møter han ikke Stensaker spesielt mye i egen regi, men har truffet han på flere arrangementer den siste tida. I dag jobber de to med å finne en balanse som fungerer for begge to, og 30-åringen påpeker at han fremdeles bryr seg svært mye om Stensaker.

- Jeg har mye omsorg for Magnus, og vi har opplevd noe sammen som ikke mange andre har. Jeg håper vi kan få til et godt vennskap. Magnus sin evne til å snakke rett ut og det å føle så ekspressivt er en imponerende evne, som jeg håper han får plassert til rett mann, sier han.

Selv kan Selbekk avsløre at han har begynt å date igjen, og tilbrakte flere måneder med det han beskriver som «en fantastisk fyr» tidligere i år. Dessverre valgte mannen å avslutte forholdet.

- Ville du vært med på «Gift ved første blikk» igjen?

- Det er så vanskelig å svare på. Jeg tror ikke jeg ville gjort det to ganger, men jeg ville ikke vært foruten denne gangen. Så både og. Man hadde et bilde av at hele opplegget skulle bli noe helt annet, så det er jo en voldsom fallhøyde. Ut fra mine egne usikkerheter og halvveis selvtillit, så hadde jeg ikke sett for meg at det skulle bli slik det ble. Jeg hadde sett mer for meg at vi skulle starte på et mer likt ståsted, ikke så skjevt fordelt som vi endte opp med fra starten. Jeg har lært mye av å stå i den posisjonen, påpeker han.

Magnus Stensaker er også enig i at de to kom skeivt ut fra starten av.

- Jeg var så dedikert til prosjektet og kjærligheten. Bryllupet var helt magisk, alle var så fornøyd med Lars. Mamma, som hadde vært mer nervøs enn meg, kalte han drømmesvigersønn. Det ble for overveldende for begge to. Jeg ble meget betatt, han ble nok mer skremt og skeptisk til meg, innrømmer han, og forklarer videre at han levde i en boble av Selbekk og filming, noe som gjorde han stressa og sint.

Dette skal ha gjort det vanskelig å finne tonen, spesielt fordi han mener 30-åringen er mer følsom enn han selv.

Saken fortsetter nedenfor.

GIFT VED FØRSTE BLIKK: Magnus er en av årets friere og vi har sett han på skjermen i mange episoder denne våren. Men for noen år siden var det en helt annen hendelse som stod i fokus i Magnus' liv. Vis mer

Stensaker forteller at de tok forskjellige grep under prosessen og valgte også å bo fra hverandre en liten periode. Da de siste par ukene flyttet sammen igjen, lettet stemninga seg og ifølge 29-åringen lot det Selbekk virkelig få bli kjent med ham

- Likevel slo han opp. Det var meget vondt og tungt. Jeg ble litt sjokka, samtidig som jeg egentlig skjønte at det kom. Han klarte ikke å legge skepsisen fra starten av bak seg, sier han, og legger til:

- Jeg følte jeg ikke fikk den sjansen jeg burde ha fått. Jeg ba han flere ganger om å bli kjent med meg utenom kamera. Den sjansen fikk jeg dessverre aldri.

Ikke igjen

Stensaker beskriver forholdet deres i dag som bare profesjonelt, som om de er to kolleger som har deltatt i et tv-prosjekt sammen.

- Jeg håper at vi en dag får pratet ut sammen og lagt dette bak oss. Jeg har lyst å bli venn med ham i framtida. Han er en morsom og snill mann, men var nok aldri den rette for meg.

Nå, om lag et halvt år etter at de ble kjent, har Stensaker lagt deltakelsen bak seg, og ønsker Selbekk alt godt i livet.

- Hadde du blitt med på programmet igjen?

- Jeg ville ikke gjort dette igjen, nei. Det er så krevende og ble mye tøffere enn man kan ane. Det er filming, i tillegg til at du skal kjempe for å være gift med en fremmed som du ikke vet hva du kan definere som. Man kan bli litt gal av det, sier han og fortsetter:

- Så jeg råder andre til å tenke seg nøye om før de blir med. Det er ikke bare gøy …

Saken fortsetter nedenfor.

NYGIFT: Lars Kristian og Magnus er et av parene fra årets «Gift ved første blikk». I kveldens episode gifter de seg, men det er ikke enkelt å være nygift med en ukjent person. Foto/Klipp: Thea Hope Vis mer

Fem måneder etter deltakelsen er Stensaker klar for nye firere, og håper de tar kontakt.

- Folk har allerede kontaktet meg. Det er bare hyggelige meldinger om at jeg er tøff og skal være stolt av meg selv. Det er så koselig, for jeg har bare følt meg flau og dum, før folk og venner skrev til meg.

29-åringen forteller videre at han har fått mye hjelp i å høre på podkasten «Gift ved første blikk: Ettersnakk», en podkast han blant annet har deltatt i sammen med Selbekk.

Selv om «Gift ved første blikk» ikke gikk helt som planlagt, er Stensaker mer enn åpen for å lage mer tv. 29-åringen vitser med at han håper flere norske kjendisprogram tar kontakt med ham.

Nært vennskap

Utfallet av deltakelsen ble heller ikke helt som Peter Theolin (40) og Mariel Herland (32) hadde sett for seg. Førstnevnte mener at de to fikk for liten tid sammen, noe man også fikk en smakebit av at var problemet i serien.

- Det er vanskelig å bygge opp noe da, sier Theolin, og legger til at de ikke har skilt seg enda.

- Vi har ikke daglig kontakt i dag, men nesten. Vi har et veldig spesielt og nært vennskap, noe vi kommer til å bevare. Det er helt klart unikt å være med på noe som dette sammen, fortsetter han.

Selv om utfallet ikke ble et solid ekteskap angrer ikke 40-åringen i det hele tatt på deltakelsen.

- Det var gøy, spennende og en opplevelse. Man må våge å gå utenfor komfortsonen, det er jo ikke helt A4 å gifte seg på tv, sier han.

BEHOLDER VENNSKAPET: Peter og Mariel har fått et helt spesielt vennskap. Det tar de med seg videre. Foto: TVNorge / Discovery
BEHOLDER VENNSKAPET: Peter og Mariel har fått et helt spesielt vennskap. Det tar de med seg videre. Foto: TVNorge / Discovery Vis mer

- Har du møtt en ny, er du eventuelt klar for det?

- Man vet aldri når akkurat din utkårede dukker opp, men jeg elsker spenningen og uvissheten, enten kjærligheten kommer på tv eller på Coop ved fruktdisken. Kjærligheten er jeg klar for, men det er ikke noen som har dukket opp enda, sier han.

- Det holder

Ifølge Mariel Herland hadde hun og Peter Theolin god kjemi fra starten av, noe de fremdeles har.

- Men det ble på et vennskapelig plan. Vi har hatt det mye gøy sammen og er gode venner i dag, sier hun.

- Hvordan er forholdet deres i dag?

- Peter og jeg er gode venner i dag og snakker en del sammen og ses iblant. Jeg er veldig glad for å ha møtt han, og er veldig glad i han som en venn. Vi har det gøy sammen når vi ses, og jeg er veldig glad for at vi kan være venner, sier hun og fortsetter:

- Vi har vært gjennom dette sammen, og det er bare han og jeg som vet hva som faktisk skjedde. Det man ser på tv er jo bare ti prosent av det som egentlig skjedde.

EN SPESIELL REISE: - Det er bare han og jeg som vet hva som faktisk skjedde, sier Mariel Herland. Foto: TVNorge / Discovery
EN SPESIELL REISE: - Det er bare han og jeg som vet hva som faktisk skjedde, sier Mariel Herland. Foto: TVNorge / Discovery Vis mer

- Ville du vært med igjen?

- Jeg angrer ikke på deltakelsen, men ville nok ikke gjort det igjen. Jeg vil heller ikke fraråde andre å være med, men for min del holder det med å gifte seg på tv en gang, svarer hun, og påpeker:

- Jeg hadde gjort det igjen om jeg ikke hadde vist det jeg vet i dag. Jeg synes det var veldig slitsomt å leve et liv med kamera og samtidig skulle bli kjent med en du aldri har møtt før. Det er en ganske absurd situasjon og være i, og jeg var nok innom alle spekteret av følelser underveis. Men jeg er veldig god for at jeg har vært med og angrer ikke på noe i dag.

I likhet med flere ovennevnte er Herland singel i dag, men klar for å møte en ny.

LES OGSÅ: Skilles etter rykter om at ektemannen gjorde elskerinnen gravid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer