ENGASJERTE: Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen har i mange år vært Norges mest populære sportskommentatorer. Foto: SCANPIX
ENGASJERTE: Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen har i mange år vært Norges mest populære sportskommentatorer. Foto: SCANPIX Vis mer

Gift etter at han fikk kreft

- Det at han fikk den grusomme diagnosen gjorde at de ønsket å gjennomføre bryllupet så for som mulig.

SEHER.NO: Mandag døde den folkekjære sportskommentatoren Kjell Kristian Rike på sykehuset i Bærum. Han ble 63 år gammel.

Skriv en siste hilsen til Kjell Kristian Rike her!

Det tok bare fem uker fra han fikk den grusomme kreftdiagnosen, til livet tok slutt. Men Kjell Kristian hadde grunn til å smile til det siste. To dager etter at han fikk diagnosen, giftet han seg nemlig med sin samboer gjennom 30 år, Marit Rosendal (64).

- De hadde snakket om å gifte seg lenge. Det at han fikk den grusomme diagnosen gjorde at de ønsket å gjennomføre bryllupet så fort som mulig, forteller Rikes gode venn og NRK-kollega, Jan-Eirik Lien til VG.

Bryllupsseremonien fant sted i parets hjem i Bærum 13.april, og det var kun noen få gjester til stede.

- Det var en utrolig fin seremoni og et vakkert manifest på kjærligheten mellom de to. Det var veldig godt for dem begge og en fin stund som jeg aldri kommer til å glemme.

Det var i begynnelsen av april at Rike fikk den fryktede beskjeden om at han hadde kreft i lungene, med spredning til leveren.

- Jeg har levd i håpet helt til jeg fikk dødsbudskapet i dag. Han hadde gnisten og engasjementet helt til det siste og det var utrolig trist å få beskjeden om at han hadde gått bort, sier Lien til VG.

Les flere reaksjoner fra venner og kollegaer av Kjell Kristian Rike her.

LES OGSÅ: - Kjell Kristian hadde det tøft