MAT FOR MONS: Katter er kresne av natur - men du kan hjelpe dem med å få gode matvaner. Foto: All Over
MAT FOR MONS: Katter er kresne av natur - men du kan hjelpe dem med å få gode matvaner. Foto: All OverVis mer

Gi pus gode matvaner

Har du en kresen pus i hus? Slik får du katten din til å male over matskåla.

ANNONSE: Snur pus halen til når det står tørrfôr på menyen? Eller spiser den kun hvis maten blir servert i sofaen? Er den rask på å snafse til seg mat som faller på gulvet, men motvillig til å spise det som er kattens egen mat?

Det er ikke din nødvendigvis din feil at det har blitt sånn... Katter er tross alt særdeles kresne dyr, både når det kommer til væremåte generelt og til matvanene.

Akkurat som barn kan kattene våre ta i bruk utspekulerte metoder for å få det potene peker på. Uavhengig om det er bra for dem eller ikke. Derfor må vi som katteeiere sørge for å gi dem et sunt kosthold – uten at det går på bekostning av selvstendigheten deres.

Men fortvil ikke. Her får du noen tips til hvordan katten din beholder både helsen og humøret - og hvordan du også blir fornøyd!

IKKE SLIK: Katten har ikke godt av menneskemat - eller melk. Foto: All Over
IKKE SLIK: Katten har ikke godt av menneskemat - eller melk. Foto: All Over Vis mer

Tips til gode matvaner

Katter er ikke født kresne – de blir det med årene. Det viktigste du kan gjøre for katten din er å ikke lære bort dårlig vaner. Noen ganger handler kresenhet mer om hvordan du serverer maten enn om maten i seg selv.

Disse tre tipsene kan gi pus bedre matvaner

- Husk at katter foretrekker å være for seg selv når de spiser. Lag en privat sone og sørg for ro rundt pus når maten skal inntas.

- Mange katter vil ikke spise fra en møkkete skål. Gjør det til en vane å vaske vann- og matskål etter hvert måltid.

- Du kan gjøre fôret enda mer fristende ved å varme det lett i mikrobølgeovn.

Test smaksløkene

Noen katter er glad i variasjon, mens andre vil ha det samme hver eneste gang. Husk at Friskies finnes i mange smaksvarianter, og som både vått og tørt fôr, så du bør prøve forskjellige varianter og se hva pus liker best.

Felles for alle fôralternativene fra Friskies, er at pus får i seg alle de nødvendige næringsstoffene for å ha en sunn kropp, sunne tenner og en sunn pels.

Og du vil jo det beste for katten din!

Les flere dyresaker her