George Michael:

George Michael ble gravlagt i hemmelighet

Venner og familie tok farvel med sangeren - tre måneder etter dødsfallet. 

GRAVLAGT: George Michaels dødsfall slo ned som en bombe i romjula. Nå er han gravlagt. Foto: NTB scanpix
GRAVLAGT: George Michaels dødsfall slo ned som en bombe i romjula. Nå er han gravlagt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Popikonet George Michael døde brått første juledag, 53 år gammel. Tre måneder senere fant begravelsen sted, bekrefter en talsperson for artisten i en pressemelding.

- Familie og nære venner ble samlet for en liten, privat seremoni for å si farvel til deres kjære sønn, bror og venn, heter det i pressemeldingen ifølge BBC.

Popstjernen skal ha blitt begravet ved Highgate Cemetery i London.

- George Michaels familie ønsker å takke fansen verden over for alle kjærlighetserklæringer og for at de har vist sin støtte. Vi ber om at familiens ønske om privatliv blir respektert slik at de kan fortsette å leve et liv utenfor medias søkelys. Ingen ytterligere detaljer vil bli gitt, står det videre.

Saken fortsetter nedenfor.

IKON: Popstjerna George Michael ble 53 år gammel, og døde av hjertestans i sin egen seng første juledag. Video: AP Vis mer

Naturlige årsaker

Tidligere denne måneden ble det kjent at den britiske sangeren døde av naturlige årsaker. Det opplyste en rettsmedisiner overfor BBC.

Stjernen led av dilatert kardiomyopati (en hjertefeil som gir svekket pumpefunksjon i hjertet, ifølge Norsk Helseinformatikk), og fikk akutt betennelse i hjertemuskulaturen.

SISTE HVILESTED: George Michael skal ha blitt begravet ved Highgate Cemetery i London. Foto: NTB Scanpix
SISTE HVILESTED: George Michael skal ha blitt begravet ved Highgate Cemetery i London. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tillegg hadde han pådratt seg fettlever (økt mengde fettvev i leveren), en tilstand som ofte er forbundet med høyt alkoholforbruk og/eller usunt kosthold.

Åpnet seg om kjærestens dødsfall

Nyheten om «Careless Whisper»-sangerens dødsfall slo ned som en bombe i mediene, og både familie og kjendiser uttrykket sin dype sorg i sosiale medier.

BBC meldte om at en ambulanse hadde rykket ut til sangstjernens eiendom i Goring i Oxfordshire 25. desember, klokken 13.42. Det var Michaels kjæreste, Fadi Fawaz, som fant ham død.

Fawaz, som er stylist og tidligere fotograf, holdt en relativt lav profil etter kjærestens tragiske bortgang, men i starten av mars åpnet han seg imidlertid om sorgen i et intervju med tabloidavisa Daily Mirror.

43-åringen beskrev de siste månedene som «opprivende, sjokkerende og tøff».

- Alle disse løgnene. Jeg har ikke ord for hvor vanskelig det har vært, sa han til avisa og refererte til rykteflommen om at musikeren tok sitt eget liv.

Suksess

George Michael ble kjent verden over da han sammen med skolekompisen Andrew Ridgeley dannet duoen Wham! i 1981.

Stjernen fikk også massiv oppmerksomhet rettet mot seg da han i 1998 sto frem som homofil.

Han ble også mye omtalt på grunn av sine problemer med både alkohol og narkotika, som han selv valgte å være åpen om.

Musikeren hans solgte over 100 millioner plater verden over. Med Wham! er han ekstra spesiell i juletider med klassikeren «Last Christmas». Blant hans største hits ellers finner vi «Wake me up before you go-go» og «Club Tropicana».

LES OGSÅ: - Dødsfallene i familien begynte i feil ende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer