Carrie Fisher:

George Lucas tok farvel med sin «Star Wars»-stjerne

Tung dag for stjerneregissøren.

SORGTUNG GEORGE LUCAS: «Star Wars»-regissøren tok et siste farvel med sin gode venn Carrie Fisher torsdag. Foto: Scanpix
SORGTUNG GEORGE LUCAS: «Star Wars»-regissøren tok et siste farvel med sin gode venn Carrie Fisher torsdag. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(SEOGHØR.NO): Under en privat minneseremoni for 60-åringen torsdag ettermiddag amerikansk tid, hadde flere av Hollywoods største navn møtt opp for å ta farvel med «Star Wars»-stjernen Carrie Fisher.

Skuespilleren gikk bort i desember, etter et hjerteinfarkt.

People skriver at stjerner som Meryl Streep, Gwyneth Paltrow, Taylor Lautner og Meg Ryan blant andre var til stede for å sørge over tapet av sin nære skuespillerkollega.

GODE VENNER: George Lucas og Carrie Fisher sammen i 2005. Foto: Scanpix
GODE VENNER: George Lucas og Carrie Fisher sammen i 2005. Foto: Scanpix Vis mer

Men en av de som tok Carries bortgang ekstra tungt, var mannen som gjorde henne til superstjerne.

Regissøren George Lucas (72) var den som sørget for at hun ble verdensberømt som prinsesse Leia i de tre første «Star Wars»-filmene på 1970- og 80-tallet.

Da han torsdag ankom Forest Lawn Memorial Park and Mortuary, som blir Carrie Fishers siste hvilested, var han tydelig preget av stundens alvor.

Etter at nyheten om Carries død ble kjent, var Lucas tidlig ute med å hylle sin gode venn.

SISTE HVILESTED: Carrie Fishers siste hvilested blir  Forest Lawn Memorial Park and Mortuary. Foto: Scanpix
SISTE HVILESTED: Carrie Fishers siste hvilested blir  Forest Lawn Memorial Park and Mortuary. Foto: Scanpix Vis mer

«Carrie og jeg var venner mesteparten av vårt voksne liv. Hun var ekstremt smart, en talentfull skuespiller, forfatter og komiker med en fargerik personlighet som alle elsket. I «Star Wars» var hun vår storartete og mektige prinsesse - frekk, klok og full av håp i en rolle som var mer vanskelig enn de fleste skjønte. Hjertet og bønnene mine går til Billie, Debbie og resten av Carries familie, venner og fans. Hun vil bli savnet av alle», skrev han ifølge nettstedet Heavy.com.

Totalt skal det ha vært 125 gjester til stede. Seremonien ble holdt i Fishers hjem i Beverly Hills. Meryl Streep og Fishers datter sang blant annet en av den avdøde skuespillerens favorittlåter, «Happy Days Are Here Again».

MANGE STJERNER TOK FARVEL: Jamie Lee Curtis og Gwyneth Paltrow var blant Hollywood-stjernene som hadde møtt opp i minnestunden for Carrie Fiseher. Foto: Scanpix
MANGE STJERNER TOK FARVEL: Jamie Lee Curtis og Gwyneth Paltrow var blant Hollywood-stjernene som hadde møtt opp i minnestunden for Carrie Fiseher. Foto: Scanpix Vis mer

Fishers bror, Todd Fisher, som også er Reynolds sønn, har uttrykket at han er i sorg etter tapet av den nære familien.

People skriver at Reynolds blir gravlagt på fredag amerikansk tid, trolig i ettermiddag norsk tid. Hun skal gravlegges med noe av datterens aske.

Takker for støtten

Hollywood-skuespiller Billie Lourd (24) har fått en tøff start på året, etter å ha mistet både moren og bestemoren.

Igjen sitter barnebarnet, knust av sorg.

I et innlegg på Instagram, publisert tirsdag, setter Lourd for første gang ord på familietragedien:

GODE VENNER: Enken etter Kurt Cobain, Courtney Love, og deres datter, Frances Bean, hadde også tatt turen til begravelsen. Foto: Scanpix
GODE VENNER: Enken etter Kurt Cobain, Courtney Love, og deres datter, Frances Bean, hadde også tatt turen til begravelsen. Foto: Scanpix Vis mer

- Støttene og bønnene jeg har mottatt den siste uka har gitt meg styrke i en tid der jeg ikke trodde det var mulig. Jeg klarer ikke finne ord for å uttrykke hvor mye jeg kommer til å savne min Abadama og min eneste Momby. Kjærligheten og støtten betyr alt for meg, skriver 24-åringen, til et bilde med Fisher og Reynolds fra barndommen.

Lourd er Carrie Fishers eneste datter. Hennes far er den kjente talentspedieren og manageren Bryan Lourd (56), som var kjæreste med Fisher fra 1991 til 1994.

LES OGSÅ: Hollywood tok farvel med Carrie Fisher

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer