Gelius skriver bok om sex-bråket

- Her i Norge ble det nærmest oppfattet som undergangen, skriver Einar Gelius.

VARSLER NY BOK: Einar Gelius skapte sterke reaksjoner, da han i fjor ga ut boken «Sex i Bibelen». Nå varsler han at han vil skrive en ny bok om tiden etter utgivelsen, som blant annet førte til at han måtte trekke seg fra sin stilling som prest. Foto: SCANPIX
VARSLER NY BOK: Einar Gelius skapte sterke reaksjoner, da han i fjor ga ut boken «Sex i Bibelen». Nå varsler han at han vil skrive en ny bok om tiden etter utgivelsen, som blant annet førte til at han måtte trekke seg fra sin stilling som prest. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den tidligere kjendispresten Einar Gelis (51) skapte store overskrifter da han i fjor ga ut boken «Sex i Bibelen».

Reaksjonene fra den norske kirke ble til slutt så negative, at Gelius valgte å forlate sin prestestilling.

Nå varsler han at han vil skrive en ny bok om tiden etter at han ga ut «Sex i Bibelen».

- Det er litt om meg selv og det jeg har vært med på. Jeg har vært gjennom en oppsigelse, jeg har sagt opp jobben min, det var jo litt av en sak.

Gelius - som i fjor også var med i TV 2-programmet «Skal vi danse» - betegner sitt nye verk som en biografisk debattbok.

Han tror det ikke ville blitt like stort bråk, dersom hans forrige bok hadde blitt gitt ut i utlandet.

- Her i Norge ble det nærmest oppfattet som undergangen. Jeg ble jo mistenkt for min teologiske kompetanse - og jeg vet ikke hva. Hadde denne boken blitt gitt ut i et hvilket som helst annet land, hadde folk knapt leet på øyelooket, sier han til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg prøver å holde vekta

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer